Φαιδρές δικαιολογίες Μπέου για την άρνηση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού

Ενώ υπόσχεται δωρεάν μαθήματα διοίκησης

Aν και δεν συνέπεσαν φέτος μέχρι στιγμής παιχνίδια της Νίκης Βόλου χρονικά με αυτά του ΝΠΣ Βόλος, αυτό επικαλείται ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, σε γραπτή δήλωσή του, στρέφοντας μάλιστα και τα πυρά του κατά των παραγόντων της ΠΑΕ Νίκη, στους οποίους μάλιστα προσφέρεται να… παρέχει δωρεάν μαθήματα διοίκησης…

«Σχετικά με το όργιο παραπληροφόρησης και της σπέκουλας γύρω από το θέμα της χρήσης του Πανθεσσαλικού Σταδίου, που αποτυχημένοι παράγοντες της Νίκης Βόλου έχουν εξαπολύσει  για να καλύψουν την πολλαπλώς διαπιστωμένη από όλους ανικανότητά τους ξεκαθαρίζω ότι η ευθύνη αποκλειστικά και μόνο βαρύνει αυτούς» αναφέρει ο Αχιλλέας Μπέος, ενώ έρχεται στη συνέχεια να υποστηρίξει ότι ήταν παράλειψη της ΠΑΕ Νίκη να μη ζητήσει κλειδάριθμο ώστε να μην συμπίπτουν παιχνίδια των δύο ομάδων σε διάστημα λιγότερο από 48 ώρες.

«Από πλευράς φορέα διαχείρισης του Πανθεσσαλικού η σχετική σύμβαση τηρείται απαρέγκλιτα. Ωστόσο η πλήρης άγνοια που προφανώς χαρακτηρίζει τους συγκεκριμένους «παράγοντες», ενδεχομένως και η ενασχόλησή τους με αλλότριες επιδιώξεις που επέβαλαν την εργαλειοποίηση της ομάδας,  τους οδήγησαν στην τραγική παράλειψη να μην ζητήσουν κλειδάριθμο κατά τη κλήρωση των αγώνων, ώστε να αποτραπεί η διεξαγωγή αγώνων στο ίδιο γήπεδο με την ΠΑΕ Βόλος την ίδια αγωνιστική και μάλιστα σε διάστημα 48 ωρών όπως ρητά ορίζεται. Όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν στην περίπτωση αυτή προηγείται η ομάδα της ανώτερης κατηγορίας, δηλαδή η ΠΑΕ Βόλος» υποστηρίζει ο κ. Μπέος, αλλά συνήθως κλειδάριθμοι δίνονται σε περίπτωση που οι ομάδες που χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο και είναι ίδιας κατηγορίας, αλλιώς θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση μεταξύ διοργανωτριών Αρχών.

Από εκεί και πέρα ο Αχιλλέας Μπέος κλείνει τη δήλωσή του ως εξής: «Αν οι κύριοι αυτοί πραγματικά αγαπούν την ομάδα και δεν την χρησιμοποιούν για να εξυπηρετούν άλλους σκοπούς, είμαστε πρόθυμοι να τους παραδώσουμε μαθήματα διοίκησης. Και μάλιστα δωρεάν. Πάντως ας σταματήσουν επιτέλους αυτή την καραμέλα περί διώξεων κλπ. Έχει λιώσει προ πολλού».

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι η Νίκη Βόλου αναγκάστηκε να δώσει το παιχνίδι με την Κοζάνη την Κυριακή 15/10 στο δημοτικό γήπεδο Καρδίτσας, όχι γιατί χρησιμοποιούσε το Πανθεσσαλικό ο ΝΠΣ Βόλος (αφού το πρωτάθλημα της Super League είχε διακοπεί λόγω των αγώνων της Εθνικής) αλλά γιατί η διοίκηση του Πανθεσσαλικού επικαλέστηκε εργασίες στον χλοοτάπητα. Από την άλλη, ο αγώνας της Νίκης με τον Καμπανιακό θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, ενώ ο Αχιλλέας Μπέος δεν αναφέρει τίποτα για το στάδιο της Νεάπολης στη δήλωσή του…

Από την άλλη, προεκλογικά, όταν οι οπαδοί της Νίκης πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για το γηπεδικό, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είχε αναφέρει πως πίεσε τον δήμαρχο Βόλου, να διεξαχθεί στη Νεάπολη η αναμέτρηση με την Κοζάνη, αλλά δεν έδινε χαρτί, όπως ανέφερε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.