Φασούλας στο «Magnesiasports»: «Παρόντες σε περιοχές που αγαπούν το μπάσκετ όπως ο Βόλος»

Μαζί με τον Ευθύμη Ρεντζιά ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ

Από τη Λάρισα στα Τρίκαλα με ενδιάμεσο σταθμό τον Βόλο, ο Παναγιώτης Φασούλας με τον Ευθύμη Ρεντζιά, δύο από τους θρυλικούς… πύργους του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ όσο αγωνίζονταν σε επαγγελματικές ομάδες και στην Εθνική Ελλάδας, συνέχισαν τις επαφές τους με φόντο τις εκλογές στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Έχοντας συνάντηση με τους εκπροσώπους σωματείων καλαθοσφαίρισης της Μαγνησίας, ο Παναγιώτης Φασούλας που διεκδικεί τον προεδρικό θώκο της ΕΟΚ, μίλησε στο «Magnesiasports» για τα σχέδιά του όσον αφορά το ελληνικό μπάσκετ και ειδικά για το άθλημα στην Περιφέρεια. «Ο Βόλος και η Θεσσαλία είναι μία από τις περιοχές που αγαπά το μπάσκετ και ιστορικά ο κόσμος της παρακολουθεί το άθλημα. Οπότε δεν μπορούμε να λείψουμε από τέτοιες περιοχές. Θεωρούμε εξάλλου ότι το μπάσκετ είναι στην καρδιά των Ελλήνων, έστω και αν έχει πέσει λίγο το ενδιαφέρον και η συζήτηση γι’ αυτό, για πολλούς και διάφορους λόγους τα τελευταία χρόνια. Υπάρχουν διάφορα ζητήματα, όπως είναι η διαμάχη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η απαξίωση της Εθνικής…» σημείωσε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας.

Στην επίσκεψή τους πάντως στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη καλωσόρισε τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Ευθύμη Ρεντζιά. «Έχουν συνδυάσει την Πολιτική με τον Αθλητισμό και το έχουν αποδείξει με την πορεία τους να είναι διαχρονική. Εμείς από την άλλη στηρίζουμε μεγάλες δράσεις και μεγάλα γεγονότα με μεγάλη επιτυχία στην περιοχή της Θεσσαλίας και δη στη Μαγνησία. Είναι τιμή μας που μύθοι του μπάσκετ βρίσκονται εδώ και νομίζω ότι είναι επιβεβλημένη και η βοήθειά μας και η συμμετοχή σε όποια διαδικασία προάγει τον Αθλητισμό» ανέφερε η κα Κολυνδρίνη.

Τα τεχνολογικά μέσα και το αναπτυξιακό πρόγραμμα

Μιλώντας στο «Magnesiasports», και για τη διεκδίκηση της προεδρίας στην ΕΟΚ, ο Παναγιώτης Φασούλας σημείωσε ότι έχει συγκεντρωθεί μία ομάδα παραγόντων και παλαιών αθλητών, που θέλει να ξαναφέρει το μπάσκετ στο επίπεδο του ενδιαφέροντος του Έλληνα που ήταν πριν από λίγα χρόνια.

«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ότι καινούργιο μέσο υπάρχει, και δη τεχνολογικό και όποια ψυχή υπάρχει και θέλει να βοηθήσει στον χώρο του μπάσκετ. Συγχρόνως πρέπει να συνεργαστούμε με όλους τους ειδικούς για την προβολή αυτού που κάνουμε και την ανάδειξη του πρωταθλημάτων και του αθλήματος γενικά σε όλα τα σημεία της χώρας. Κάποια από αυτά τα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε γίνονταν παλαιότερα αλλά έχουν ατονίσει» συμπλήρωσε εξάλλου.

Ιδιαίτερη βαρύτητα πάντως ο κ. Φασούλας δείχνει να δίνει και στο μπάσκετ της περιφέρειας, προωθώντας μεγαλύτερη συνεργασία όπως τόνισε με τις τοπικές Ενώσεις. «Θα πρέπει να επανεξετάσουμε όλη την οικονομική διαδικασία της Ομοσπονδίας, από που εισπράττει χρήματα και γιατί εισπράττει και γιατί όχι. Έτσι θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο και τις Ενώσεις και να ελαφρύνουμε το βάρος για τα σωματεία, μιας και σε πολλές περιοχές της χώρας είναι τρομερά δύσκολο να είναι κανείς παράγοντας ερασιτεχνικού σωματείου».

Συγχρόνως, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΟΚ τόνισε ότι η Ομοσπονδία δεν είναι μόνο η Εθνική Ομάδα Ανδρών ή οι Εθνικές Παίδων και Εφήβων. «Η Ομοσπονδία είναι και η ομάδα στην πιο ακριτική περιοχή της χώρας. Αν όλοι αισθανθούμε ότι ανήκουμε σε μία… πυραμίδα, από τη βάση μέχρι και την κορυφή της Α1 και ότι είμαστε μία οικογένεια που παλεύει για το μπάσκετ που είναι η ζωή μας, τότε νομίζω ότι το άθλημα έχει να δει αρκετά πράγματα από τη διοίκησή μας, γιατί υπάρχει συνεργασία και με τις Ενώσεις και με κάθε σωματείο ξεχωριστά. Αυτό θέλουμε και δεν μπορεί να διοικεί κανείς την Ομοσπονδία σκεπτόμενος μόνο την Α1 ή την Εθνική ομάδα των Ανδρών».

Ρεντζιάς: «Επανεκκίνηση για το μπάσκετ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα και ο Θεσσαλός (Τρικαλινός γαρ), Ευθύμης Ρεντζιάς που εκτός από σπουδαίος καλαθοσφαιριστής με παγκόσμιες διακρίσεις έχει υπηρετήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας.

«Γυρίζουμε όλη την Ελλάδα συναντώντας εκπροσώπους των σωματείων και ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μοιραζόμαστε το πρόγραμμα και αυτό που σκεφτόμαστε για την επόμενη ημέρα της Ομοσπονδίας και ποντάρουμε στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» σχολίασε σχετικά στο «Magnesiasports» o Ευθύμης Ρεντζιάς, στεκόμενος και στο περιφερειακό μπάσκετ.

«Θέλουμε την ανάπτυξη της Ομοσπονδίας και του αναπτυξιακού προγράμματος. Γενικότερα η Ομοσπονδία χρειάζεται μία επανεκκίνηση και σε συνεργασία με τους ανθρώπους που υπηρετούν τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό και είναι ήδη στελέχη της Ομοσπονδίας να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτήν την μεγάλη αλλαγή» σημείωσε.

Προϊόν και ο ίδιος του περιφερειακού μπάσκετ και του αναπτυξιακού προγράμματος, ο Ευθύμης Ρεντζιάς τόνισε κι αυτός τη σημασία να δοθεί βαρύτητα στο μπάσκετ και εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης. «Το αναπτυξιακό πρόγραμμα έχει χρόνια να λειτουργήσει και όπως θα έπρεπε. Αυτό είναι από τους βασικούς πυλώνες στο οποίο θα κινηθούμε και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε κατηγορηματικά.

Από εκεί και πέρα οι κ.κ. Φασούλα και Ρεντζιάς πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη και στον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Φασούλας ενημέρωσε τον Δήμαρχο Βόλου για τις προθέσεις και τον σχεδιασμό του για την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος και τόνισε ότι σ’ αυτούς περιλαμβάνεται η συνέχιση της στενής συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου και την πόλη με την διοργάνωση μεγάλων μπασκετικών διοργανώσεων, με δεδομένη την απόλυτα θετική εμπειρία που ήδη υπάρχει από ανάλογες εκδηλώσεις.

Στην ανακοίνωση επίσης αναφέρεται ότι ο κ. Μπέος επανέλαβε την πάγια θέση – δέσμευση της Δημοτικής Αρχής ο Βόλος να εξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο αθλητικό κέντρο με τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών events και εξέφρασε την στήριξή του στην υποψηφιότητα του Παν. Φασούλα και τη διάθεσή του να βοηθήσει στην προσπάθεια για την αναβάθμιση του αθλήματος.

Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.