Φερέιρα: «Φαβορί η Μπενφίκα, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος»

Ο μεγάλος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να καταφέρει να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του στους ομίλους του Champions League. Αυτό υπογράμμισε ο Αμπέλ Φερέιρα στη συνέντευξη Τύπου του Γ’ προκριματικού της διοργάνωσης με αντίπαλο τη Μπενφίκα, αναγνωρίζοντας βέβαια πως η ομάδα από την πατρίδα του είναι το φαβορί.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ εξήγησε πως όλοι στην ομάδα είναι έτοιμοι για τη μεγάλη πρόκληση, ενώ ο ίδιος σχολίασε πως είναι αποφασισμένος να πάρει κάθε ρίσκο προκειμένου να καταφέρει να τηρήσει αυτό που είπε στον Ιβάν Σαββίδη.

«Αύριο θα είναι μια καλή ευκαιρία να κερδίσουμε τη Μπενφίκα. Γενικά την έχω κερδίσει και ως παίκτης και ως προπονητής. Αύριο παίζουν ο ΠΑΟΚ και η Μπενφίκα. Στο τέλος θα δούμε ποιος θα προκριθεί. Κάνενας προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά από τους αντιπάλους. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης. Μου άρεσε ο Κρέσπο στις δηλώσεις του. Περιέγραψε άψογα την κατάσταση», είπε αρχικά ο Αμπέλ Φερέιρα.

Στη συνέχεια, σχολίασε: «Το ζητούμενο είναι να επιβάλλουμε το δικό μας παιχνίδι. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε το δικό μας ποδόσφαιρο κόντρα σε κάθε αντίπαλο. Η Μπενφίκα έχει κάνει επενδύσεις, έχει κάλους παίκτες και καλό προπονητή. Απέναντί της όμως θα βρει μία πειθαρχημένη και δυνατή ομάδα, που θα βγάλει ποιότητα στο γήπεδο. Η Μπενφίκα είναι το φαβορί, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να κάνει το βήμα για να πετύχει έναν στόχο που θέλει εδώ και πολύ καιρό και δεν τον έχει πετύχει ποτέ».

Σχετικά με τον Ζίβκοβιτς, ο Φερέιρα ανέφερε: «Ο Άντριγια Ζίβκοβιτς ήρθε να μας βοηθήσει και είναι ένας παίκτης με πολλή ποιότητα. Η Μπενφίκα αποφάσισε να τον αφήσει να φύγει. Ήταν μία καλή ευκαιρία για εμάς και πιστεύω θα μας βοηθήσει».

Όσο για την πίεση που υπάρχει, πρόσθεσε: «Έχουμε την ίδια πίεση με τον αγώνα κόντρα στη Μπεσίκτας. Θέλουμε το όνειρό μας να γίνει πραγματικότητα. Όποιος βρίσκεται στον ΠΑΟΚ πρέπει να είναι έτοιμος να νικήσει κάθε αντίπαλο. Το ποδόσφαιρο είναι μαγικό γιατί όλοι μπορούν να έχουν άποψη και να το καταλάβουν. Όλοι έχουν μια γνώμη».

Αναφορικά με το πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει τη νίκη και την πρόκριση, σχολίασε: «Υπάρχουν πολλοί δρόμοι που θα σε οδηγήσουν στη νίκη. Εμείς πρέπει να διαλέξουμε ποιον θα ακολουθήσουμε. Πρέπει να προσαρμοστούμε στα δεδομένα. Σίγουρα θα μας λείψουν οι φίλαθλοι, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Κάποια πράγματα που αποδέχονται στην Πορτογαλία, εδώ στην Ελλάδα είναι δύσκολο να τα δεχθούν. Όταν αλλάζω πρόσωπα και θέσεις, είναι μετά από κουβέντα και δουλειά. Πρέπει να επιλέξομε το καλύτερο πλάνο και τους παίκτες που θα το τηρήσουν».

Επίσης ανέφερε: «Η βασική ιδέα και φιλοσοφία μας δεν αλλάζει όμως, άσχετα με τον ποιον αντίπαλο παίζουμε. Αλλάζει μόνο η προσέγγισή μας. Ο στόχος είναι πάντα η νίκη. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα. Η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις. Θα τηρήσω όσα είπα στον κ. Σαββίδη. Θεωρώ πως η Μπενφίκα έχει ένα επιθετικό μοντέλο παιχνιδιού, που μοιάζει με το δικό μας. Έχει μεγάλη ποιότητα ως ομάδα. Θεωρώ ότι οι δύο ομάδες έχουν ομοιότητες επιθετικά αλλά αμύνονται διαφορετικά».

onsports.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.