Φιλική ήττα στο 85’ για τον Ολυμπιακό Β. από την ΑΕΛ με 0-1

Η ενδεκάδα με την οποία ξεκίνησε ο Ολυμπιακός Β. κόντρα στην ΑΕΛ

Μπορεί να γνώρισε την ήττα στο Βελεστίνο με 0-1 από τη Λάρισα δεχόμενος γκολ πέντε λεπτά πριν τη λήξη με φοβερό σουτ εκτός περιοχής του Φιλίποβιτς, αλλά ο Ολυμπιακός Βόλου άρεσε στον κόσμο του, που βρέθηκε στις κερκίδες, παίρνοντας εξαιρετικό βαθμό μεσοαμυντικά απέναντι σε μία ομάδα της Super League 1, που ξεκινά σε μία βδομάδα το δικό της πρωτάθλημα. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ καλά οργανωμένοι πίσω από την μπάλα, δέχθηκαν ελάχιστες φάσεις, ενώ προσπάθησαν σε ορισμένες περιπτώσεις να απειλήσουν την αντίπαλη εστία, όπως με τον Τσίτα στο 19’ και τον Στεφάνοβιτς στο 71’.

Στην εξέδρα βρέθηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των ερυθρολεύκων, Αντώνης Τσιάρας.

 Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με 4-2-3-1. Μπροστά από τον τερματοφύλακα Μακρυωνίτη ήταν οι Γραικός, Μπουτζίκος (πλάγιοι μπακ), Βοσνακίδης, Φαζός (στόπερ), ενώ δίπλα στον Ρόκα ως αμυντικός μέσος τοποθετήθηκε η έκπληξη της ενδεκάδας Σεραφείμ Παπαϊωάννου. Δεκάρι ήταν ο Τζέφερσον, αριστερά ο Πόζογλου, δεξιά ο Σκοπελίτης και φορ ο Τσίτας.

Στο δεύτερο μέρος σταδιακά πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο και οι εννιά παίκτες που ήταν στον πάγκο, με την έκπληξη εδώ να είναι η χρησιμοποίηση του Πάσχου ως αριστερού εξτρέμ, ενώ για μία ακόμη φορά ο Καναβός έδειξε θετικά στοιχεία.

Από την άλλη η ΑΕΛ παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2, το οποίο στο 34’ με εντολή Γρηγορίου άλλαξε σε 3-4-3. Αρχικά εκτός του γκολκήπερ Κρίστινσον, στην τριάδα της άμυνας ήταν με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά οι Μπράλιτς, Μόρας και Μιχαήλ. Δεξιά όλη την πλευρά έπαιζε ο Μπέρτος και αριστερά ο Ζίφκοβιτς, ενώ κεντρικοί ανασταλτικοί χαφ ήταν οι Σετσέροβιτς και Φατιόν.

Μπροστά τους ο Μπούστος προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι, ενώ το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Νούνιτς και Ντάουντα. Από το 34’ ο Μπούστος ήρθε στ’ αριστερά στην ίδια ευθεία με τον Νούνιτς, που έμεινε μόνος στην κορυφή, ενώ δεξιά στην επίθεση πήγε ο Ντάουντα. Αυτή η τριπλέτα είχε από πίσω της τους πλάγιους μπακ Μπέρτο και Ζίφκοβιτς και τους κεντρικούς χαφ Σετσέροβιτς και Φατιόν.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου δεν άλλαξε τη τριάδα στην άμυνα, την οποία αποτελούσαν οι Ζίζιτς, Γκόλιας και Γκοΐγκοβιτς, ενώ ρόλο πλάγιου μπακ-χαφ είχαν οι Καρανίκας (δεξιά) και Στάνκοβιτς (αριστερά). Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς-Μπάλλας και πίσω από τους δύο επιθετικούς Φιλίποβιτς και Σικάβκα κινούνταν ο Γιάκος.

Οι φάσεις του αγώνα

Στο 4’ η κεφαλιά του Φαζού μετά από φάουλ από την αριστερή πλευρά κόντραρε σε σώμα και κατέληξε στον Κρίστινσον, που είχε εύκολο έργο να μπλοκάρει.

Στο 19’ μετά από ωραία ενέργεια και κάθετη πάσα του Γραικού στον Τσίτα, ο τελευταίος έκανε το πλασέ εντός περιοχής, αλλά το εξουδετέρωσε ο τερματοφύλακας των «βυσσινί»., ενώ στο 37’ τελείωσε άσχημα με σουτ πολύ ψηλά άουτ από τον Πόζογλου λίγο έξω από την περιοχή μία ωραία προσπάθεια, που ξεκίνησε με κλέψιμο του Ρόκα στο κέντρο και πάσα στο Τσίτα, που άφησε για τον Πόζογλου.

Στο 40’ η ΑΕΛ έγινε απειλητική. Ο Μπούστος μετά από εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά και άδειασμα αντιπάλου του έβγαλε σε θέση βολής για τον Φατιόν, που μεταξύ πέναλτι και μικρής περιοχής στο πρώτο δοκάρι έκανε το δεξί σουτ. Αυτό κοντραρίστηκε από τον Βοσνιάδη και πέρασε κόρνερ, το οποίο απομακρύνθηκε από την άμυνα του Ολυμπιακού Β. Η μπάλα έφτασε όμως στα όρια της περιοχής στον Μπούστος, που σούταρε δυνατά προς την εστία, αλλά πάνω σε σώματα. Πάντως στο πρώτο σουτ του Φατιόν αξίζει να σημειωθεί ότι ο ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων τραυματίστηκε και πήγε να δημιουργηθεί μία ένταση, όμως γρήγορα τα πνεύματα ηρέμησαν.

Στο 66’ από συνεργασία Φιλίποβιτς, Σικάβκα και Γιάκου ο τελευταίος σούταρε πολύ άουτ, ενώ πάνω από τα δοκάρια κατέληξε το σουτ του Μαρούδα στην απέναντι περιοχή στο 68’. Στο 71’ ο Στεφάνοβιτς με το αριστερό έκανε την απευθείας εκτέλεση φάουλ από θέση μέσα δεξιά, η μπάλα κόντραρε σε κεφάλι παίκτη της ΑΕΛ που ήταν στο τείχος και την μπλόκαρε δύσκολα στο αριστερό του παραθυράκι ο Ρίστιτς.

Στο 80’ ο Καναβός έκοψε την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής σωτήρια, καθώς περίμενε πίσω του ο Γιάκος να τη σπρώξει στα δίχτυα μετά τη συρτή σέντρα του Στάνκοβιτς. Τελικά στο 85’ ήρθε το μοναδικό γκολ της φιλικής συνάντησης για την ΑΕΛ, που ήταν καλύτερη στην επανάληψη, έχοντας πάντως την κατοχή της μπάλας καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο Φιλίποβιτς από τα 30 μέτρα με «σουτάρα» που πέρασε πάνω από τα χέρια του Γιδόπουλου, ο οποίος εκτινάχθηκε, έστειλε την μπάλα κοντά στο αριστερό παραθυράκι και έγραψε το τελικό 0-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Μακρυωνίτης (57’ Γιδόπουλος), Γραικός (66’ Πριόνας), Μπουτζίκος (75’ Μπαρούτας), Βοσνακίδης, Φαζός, Ρόκας (66’ Καναβός), Παπαϊωάννου (73’ Κόλα), Σκοπελίτης (69’ Κλεμεντέ), Τζέφερσον (57’ Στεφάνοβιτς), Πόζογλου (73’ Πάσχος), Τσίτας (64’ Μαρούδας)
ΑΕΛ α’ μέρος: Κρίστινσον, Μόρας, Μπράλιτς, Μιχαήλ, Σετσέροβιτς, Φατιόν, Μπέρτος, Ζίβκοβιτς, Μπούστος, Νούνιτς, Ντάουντα.
ΑΕΛ β’ μέρος: Κρίστινσον (58’ Ρίστιτς), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γκοΐκοβιτς, Μπάλλας Μιλοσάβλεβιτς, Καρανίκας, Στάνκοβιτς, Γιάκος, Φιλίποβιτς, Σικάβκα

Μονομαχία Μπούστος-Παπαϊωάννου
Ο Φιλίποβιτς πιάνει το σουτ που θα καταλήξει στα δίχτυα στο 85′

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.