Για το τρόπαιο στο Πανθεσσαλικό Θησέας Αγριάς και Ολυμπιακός Βόλου

Αύριο Τετάρτη στις 17:00 στον τελικό κυπέλλου-Η κοινή συνέντευξη Τύπου στην ΕΠΣΘ

Ημέρα τελικού κυπέλλου ΕΠΣΘ είναι η αυριανή με τους Θησέα Αγριάς και Ολυμπιακό Βόλου να αναμετρώνται για τον συγκεκριμένο τίτλο στον τελικό που θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με ώρα έναρξης τις 17:00, και τον πρόεδρο της ΕΠΣΘ, Μίλτο Καλόγηρο, τους προπονητές αλλά και τους αρχηγούς των δύο ομάδων να δίνουν το μεσημέρι της Τρίτης την καθιερωμένη κοινή συνέντευξη Τύπου, καλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει την αναμέτρηση.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ, αφού συνεχάρη τις δύο ομάδες για την πρόκρισή τους στον τελικό, ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας των δύο ομάδων, αλλά και να βρεθεί κόσμος στο Πανθεσσαλικό, για  να παρακολουθήσει την αναμέτρηση την οποία χαρακτήρισε γιορτή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Συγχρόνως, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κο Βασίλη Ζαχείλα για την χορηγία του κυπέλλου (διαστάσεων… Champions League) και των μεταλλίων!

Γηπεδούχος μετά από κλήρωση προέκυψε ο Θησέας Αγριάς, με τον προπονητή του Δημήτρη Κόφφα να επισημαίνει ότι όντως ο τελικός είναι γιορτή του ποδοσφαίρου, θεωρώντας ότι με βάση την εικόνα και του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΘ, που είχε πολύ δυνατές ομάδες, ήταν επίτευγμα για την ομάδα του η πρόκριση στον τελικό. «Αυτό προσθέτει αίγλη στην ομάδα μου και μάλιστα με δύσκολη σειρά αγώνων με ομάδες της ίδιας με εμάς κατηγορίας» ανέφερε και ευχήθηκε να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να είναι κόσμος από τις δύο ομάδες στο Πανθεσσαλικό.

Έχοντας παίξει κάμποσα χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου, ο Δημήτρης Κόφφας αναφέρθηκε στα συναισθήματα που δημιουργούνται, ενώ ουσιαστικά αυτά είναι εντονότερα, όταν παρουσιάστηκε ξαφνιασμένος από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που τον έφεραν να αποτελεί στόχο του Ολυμπιακού Βόλου, προτού ανακοινωθεί η συμφωνία με τον Στέλιο Αρσένο!

Ωστόσο είχε πολλά περισσότερα να πει στη συνέχεια, αφού από τη μία στάθηκε στο γηπεδικό ζήτημα που αντιμετώπιζε η ομάδα του, καθώς στην Αγριά γίνονται έργα. «Ο Θησέας δυστυχώς φέτος ήταν τσιγγάνος. Δεν είχε έδρα, και ήταν δύσκολο να πηγαίνει κάθε φορά σε διαφορετικό γήπεδο» ανέφερε αλλά έκανε λόγο γενικά για μία πετυχημένη χρονιά για την ομάδα του.

Από την άλλη, μιας και η Νίκη Βόλου είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία απ’ όλες τις ομάδες της Μαγνησίας, αναφέρθηκε σ’ αυτήν και στους Αλέκο Βοσνιάδη και Δημήτρη Ελευθερόπουλο, πρώην και νυν προπονητή των «κυανόλευκων» αντίστοιχα, εκφράζοντας το παράπονο ότι κανείς τους φέτος, σε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στην Α’ ΕΠΣΘ, δεν κοίταξε παίκτες από τις τοπικές ομάδες! «Ελάτε στο γήπεδο να δείτε 2-3 παιδιά να φορέσουν τη φανέλα της Νίκης. Πιο φθηνοί θα βγούνε και θα πάρουν το χειροκρότημα από τον κόσμο. Υπάρχουν παιδιά με ποιότητα αλλά δεν τους ανοίγουν την πόρτα για να παίξουν για το σωματείο και ν’ αναδειχθούν και να φέρουν κέρδη» είπε χαρακτηριστικά…

Οι Δημήτρης Κόφφας και Σωτήρης Πετσιμέρης

«Να το απολαύσουν οι παίκτες»

Από πλευράς Ολυμπιακού Βόλου, ο προπονητής Σωτήρης Πετσιμέρης, μίλησε για γιορτή αλλά και για ένα παιχνίδι σε καλό αγωνιστικό χώρο ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, το οποίο θα πρέπει να χαρούν όλοι.

«Είναι μία δύσκολη χρονιά για τον Ολυμπιακό Βόλου. Μας μένει ο τελικός και θέλουμε να κλείσουμε τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα» ανέφερε και δεν διακινδύνευσε να κάνει καμία πρόβλεψη για το αποτέλεσμα.

«Το μήνυμα που πέρασα στους παίκτες μας είναι να το απολαύσουν, να τους χειροκροτήσουν οι δικοί τους και να το δουν ως γιορτή. Μέσα από τις συνθήκες της χρονιάς θέλω να πω μπράβο στα παιδιά, που δέχθηκαν στοχοποίηση που δεν τη δικαιούνται, αλλά άντεξαν με τις αντιξοότητες, τις δυσκολίες και το βάρος της φανέλας. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι το καλοκαίρι ήρθαν παιδιά στην ομάδα που περίμεναν από εμάς να τους δώσουμε πράγματα και όχι εμείς να πάρουμε από αυτούς. Φτάσαμε όμως να είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ολυμπιακού Βόλου και να ξεκινάει η ενδεκάδα από αυτούς. Εγώ στήριξα και στηρίζω αυτά τα παιδιά. Θα τα στηρίζω και περιμένω να χαρούν τη συμμετοχή, το ποδόσφαιρο, τον θεσμό του κυπέλλου, αφού πολλοί δεν έχουν πάρει μέρος σε έναν τελικό και μπορεί στη μετέπειτα καριέρα τους λίγες φορές να τους δοθεί η ευκαιρία» είπε από εκεί και πέρα ο Σωτήρης Πετσιμέρης.

Η μεγάλη προσπάθεια και η δύσκολη χρονιά

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι αρχηγοί της ομάδας. Ο Αποστόλης Κεφαλάς συμμετείχε και πέρυσι στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΘ, ως μέλος του Πυράσου, και έκανε λόγο για ένα ξεχωριστό συναίσθημα, ευχόμενος ο Θησέας Αγριάς να είναι ο κυπελλούχος φέτος.

«Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να φτάσουμε μέχρι εδώ, απέναντι σε δύσκολες και ιστορικές ομάδες. Δείξαμε και στο πρωτάθλημα, ότι είμαστε οι αμέσως επόμενοι από αυτούς που διεκδίκησαν την άνοδο» σημείωσε ο αρχηγός του Θησέα Αγριάς, ενώ αναφέρθηκε στην ήττα 7-1 από το Μαγνησιακό, ζητώντας συγγνώμη για το συγκεκριμένο από τον κόσμο της ομάδας.

Οι Αποστόλης Κεφαλάς και Φίλιππος Σκοπελίτης

Από τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Φίλιππος Σκοπελίτης συνεχάρη τον Θησέα Αγριάς για την πορεία στην Α’ ΕΠΣΘ και την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου. «Για όλους μας ήταν μία δύσκολη χρονιά. Ελπίζω στο τέλος να δώσουμε μία μικρή χαρά στον κόσμο μας, και στους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας από την αρχή έως το τέλος, που ήταν λίγοι αυτοί. Για μένα, για τον Ολυμπιακό Βόλου για μένα δεν είναι επιτυχία να κατακτούμε το κύπελλο ΕΠΣΘ» ανέφερε συγχρόνως ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων».

Αμφότεροι οι αρχηγοί πάντως σημείωσαν ότι η πιο συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο ομάδα που θα παίξει με περισσότερη δύναμη και θα έχει και την τύχη στο πλευρό της θα είναι αυτή που θα κατακτήσει το τρόπαιο, ενώ εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ κάλεσε ο συγκεκριμένος αγώνας να αποτελέσει έστω μικρό παράδειγμα για τον τελικό κυπέλλου Ελλάδας, καθώς επεσήμανε ότι κανείς δεν έχει τίποτε να χωρίσει, ενώ, όντας παρών, ο γενικός αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, Λευτέρης Τασιόπουλος είπε ότι αν οι «ερυθρόλευκοι» πάρουν το κύπελλο, τότε αυτοί που ήταν απόντες μέχρι τώρα να μην βρεθούν στο πλευρό τους για τις φωτογραφίες!

Η προϊστορία

Συνολικά, 20 σύλλογοι έχουν πάρει το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Αναλυτικά:

10 κατακτήσεις: Γ.Σ. Αλμυρού

7 κατακτήσεις: Ρήγας Φεραίος

5 κατακτήσεις: Νίκη Βόλου, Πύρασος Νέας Αγχιάλου

3 κατακτήσεις: Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής Βόλο

2 κατακτήσεις: Θησέας Αγριάς, ΑΟ Σκιάθου, Δάφνη.

1 κατάκτηση: Ακρόπολη, Εθνικός, Μαγνησιακός, Άρης Μελισσατίκων, Αστέρας Ριζομύλου, Σαρακηνός, Πηλέας, Τοξότης, Πρωτεσίλαος-Αχιλλέας, ΑΕ Διμηνίου, Αγχίαλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.