H ανασκόπηση της ΕΚΟΦΝΣ με τους Βολιώτες πρωταγωνιστές

Αδάμ και Δαλίδου ξεχώρισαν στην ελληνική κωπηλασία και εκτός συνόρων
34 συνολικά μετάλλια για τα ελληνικά κουπιά

Με τον μαγικό (όπως τον χαρακτηρίζει η ΕΚΟΦΝΣ) αριθμό «34» να στολίζει το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελληνικής Κωπηλασίας μας αποχαιρετά το 2022. Τόσα ήταν τα μετάλλια που κατέκτησαν οι Ελληνίδες και Έλληνες κωπηλάτες στις επίσημες και διεθνείς διοργανώσεις που πήραν μέρος και συγκεκριμένα στα τρία παγκόσμια, τρία ευρωπαϊκά και ένα βαλκανικό πρωτάθλημα, με τη συμβολή αθλητών και αθλητριών από τον Βόλο και τη Μαγνησία να είναι κάτι περισσότερο από καθοριστική.

Δώδεκα χρυσά, δώδεκα ασημένια και δέκα χάλκινα ήταν τα «λάφυρα» των γαλανόλευκων κουπιών αλλά όχι μόνο. Η ελληνική κωπηλασία για πρώτη φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε κορυφαία Παγκόσμια δύναμη στην πιο σημαντική για την ανάπτυξη κατηγορία , στους Έφηβους-Νεάνιδες όπου στο αντίστοιχο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Βαρέζε της Ιταλίας στα τέλη Ιουλίου κατέκτησε τρία χρυσά και ένα χάλκινο τα περισσότερα και σημαντικότερα από τις υπόλοιπες 50 χώρες που πήραν μέρος στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Και δεν ήταν μόνο αυτό. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών η Εθνική ομάδα έφτασε στην κατάκτηση τεσσάρων μεταλλίων, τριών ασημένιων κι ενός χάλκινου, φτάνοντας στην καλύτερη συγκομιδή των τελευταίων 11 ετών στο θεσμό.

Ατομικά την καλύτερη συγκομιδή έκαναν η Στέλλα Νάτσιουλα με τρία χρυσά μετάλλια με τρία διπλά (τα δυο με τη Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου και το ένα με την Κοντού) όπως και  η Ευαγγελία Αναστασιάδου που κρέμασε στο λαιμό της ένα χρυσό  και δυο ασημένια.

Δυο χρυσά κατέκτησαν οι Ασβεστά-Αργυράκη με τη δίκωπο τους στο Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό Νεανίδων, δυο χρυσά και η Κατερίνα Γκόγκου το ένα στο σκιφ του Ευρωπαϊκού Νεανίδων και στο διπλό σκιφ του Ευρωπαϊκού Κ23 μαζί με την Στέλλα Νάτσιουλα , δυο η Βολιώτισσα Σοφία Δαλίδου, ένα χρυσό κι ένα ασημένιο ο εκ Πτελεού καταγόμενος Αντώνης Παπακωνσταντίνου ενώ δύο μετάλλια ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο κατέκτησε και το τετραπλό των εφήβων με τον Βολιώτη Παναγιώτη Αδάμ, τον εκ Βόλου ορμώμενο Απόστολο Λυκομήτρο και τους Χωλόπουλο – Παπάζογλου στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο  της κατηγορίας τους.

Στα αξιοσημείωτα τα δυο παγκόσμια ρεκόρ που πέτυχαν οι Μπούρμπου-Φράγκου στο Παγκόσμιο Κ23 στο Βαρέζε όπου αναδείχθηκαν παγκόσμιες πρωταθλήτριες καθώς και οι Δαλίδου-Νάτσιουλα στο αντίστοιχο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων που κατέκτησαν το χρυσό.  Εκτός από τα μετάλλια οι Έλληνες κωπηλάτες είχαν συμμετοχή σε περισσότερους από 15 τελικούς συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.