Η φιέστα του Ολυμπιακού Βόλου στη Νεάπολη συμπίπτει με τα 87α γενέθλιά του

Η ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου το 1940
Στις 2 Ιουνίου 1937 ιδρύθηκε ο ερυθρόλευκος σύλλογος

Παιχνίδι-φιέστα δίνει αύριο Κυριακή (2/6) ο Ολυμπιακός Βόλου στη Νεάπολη με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κοίλων Κοζάνης, που είναι και το τελευταίο της χρονιάς, έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Αυτή η αναμέτρηση συμπίπτει με τα 87α γενέθλια του συλλόγου, καθώς στις 2 Ιουνίου 1937 ιδρύθηκε ο ερυθρόλευκος σύλλογος με πρώτο πρόεδρο τον Απόστολο Πουργιά.

Επομένως, το κυριακάτικο παιχνίδι έχει και έναν άλλον συμβολικό χαρακτήρα για τους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο να δώσουν το “παρών”.

Ως οντότητα ο Ολυμπιακός Βόλου άρχισε ήδη στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου να δημιουργείται το 1935. Εκεί τα παιδιά της γειτονιάς δημιούργησαν τον «Μικρό Ολυμπιακό», για να έρθει η επισημοποίηση το 1937 ως Ολυμπιακός Βόλου με πρωτεργάτη αυτής της προσπάθειας τον Απόστολο Πουργιά, που ήταν, όπως αναφέρμε και πρώτος πρόεδρος.

Από το 1935 οι παίκτες της β’ ομάδας του Κενταύρου Βόλου ασχολούνταν με τον «μικρό αδελφό» του Ολυμπιακού Πειραιώς όπως έλεγαν τότε, για να αλλάξουν τα δεδομένα στη συνέχεια και η ομάδα του Βόλου να αποκτήσει επίσημη υπόσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.