Η FIFA θα τιμωρεί το περιβραχιόνιο «One Love» και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών

Παρά τις έντονες αντιδράσεις για την απόφασή της να απειλήσει με αγωνιστικές ποινές όσους ποδοσφαιριστές επέλεγαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο «One Love» κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ που διεξήχθη στο Κατάρ, η FIFA δεν αλλάζει την στάση της.

Όπως αναφέρει το «Sky Sports», το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο που χρησιμοποιείται ως ένδειξη υποστήριξης στην LGBTQ+ κοινότητα και τα δικαιώματά της, θα επιφέρει ποινές και στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το οποίο θα διεξαχθεί από 20 Ιουλίου έως 20 Αυγούστου σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Έτσι, ουσιαστικά η FIFA απαγορεύει στις αρχηγούς των ομάδων να φορούν το συγκεκριμένο περιβραχιόνιο, όπως συνέβη και πριν από λίγους μήνες στο Κατάρ, όταν ποδοσφαιριστές από τις εθνικές Αγγλίας, Γερμανίας, Βελγίου, Δανίας κ.α. είχαν εκφράσει δημόσια την αντίθεσή τους με αυτή την απόφαση.

Αρκετές από τις εθνικές ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έχουν καλέσει τη FIFA σε εκ νέου συζητήσεις σχετικά με το θέμα και μένει να δούμε αν θα υπάρξει τελικά κάποια υποχώρηση.

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.