«Η Νίκη θα πορευτεί εκτός απροόπτου με τους παίκτες που έχει»

Τόνισε σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο Αποστόλης Κουφογεώργος, γενικός αρχηγός της Νίκης

Αρκετά πιθανόν είναι η Νίκη να μην κάνει άλλη μεταγραφή πλην του Γιαννίτση και να πορευθεί ως έχει μέχρι το τέλος της σεζόν, παρόλο που υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης. Αυτό διεφάνη και στις δηλώσεις του Αποστόλη Κουφογεώργου.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Αθλητισμός χωρίς όρια» στον Βόλος 9.86, ο γενικός αρχηγός της Νίκης, επεσήμανε πως «όπως φαίνεται μ’ αυτά τα παιδιά θα πορευτούμε εκτός απροόπτου», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως η στάση της διοίκησης είναι ότι δεν «θα ξεβρακωθούμε» για κανέναν ποδοσφαιριστή για πέντε μήνες», κάτι που σημαίνει ότι υπήρξαν πολύ υψηλές απαιτήσεις από την πλευρά των ποδοσφαιριστών που πλησίασε η ομάδα.

Αναλυτικά ο Απόστολος Κουφογεώργος μίλησε:

Για το ότι η Νίκη θ’ αγωνιστεί στη Νεάπολη αντί του Πανθεσσαλικού τη Δευτέρα: «Πρώτα ν’ αναφέρω ότι περάσαμε μία από τις πιο δύσκολες εβδομάδες με το τραγικό γεγονός με την Ιωάννα.

Είμαστε συνηθισμένοι με το θέμα το γηπεδικού, το είχαμε και πέρσι. Λάβαμε ένα μέιλ από τη διαχειρίστρια εταιρεία του Πανθεσσαικού ότι βάσει των λεγομένων του γεωπόνου δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Πανθεσσαλικό λόγω επιβάρυνσης του τάπητα. Δεύτερη λύση είναι η Νεάπολη, που δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση».

Για το εξαιρετικό ποδόσφαιρο που παίζει η Νίκη στα τελευταία ματς: «Τίποτα δεν είναι τυχαίο, όσο αυτά τα παιδιά εργάζονται με τον προπονητή μας και το υπόλοιπο τιμ. Ξέραμε όλοι, κι εγώ που ζω τα παιδιά κάθε μέρα, ότι αυτή η εικόνα θα έρθει κάποια στιγμή, όπως την είχαμε δει και στον πρώτο γύρο. Η ομάδα είναι σε πολύ καλό μομέντουμ, παρά τα προβλήματα που μας βασανίζουν και πιστέψτε με είναι αρκετά.

Υπήρχε πίκρα για το αποτέλεσμα για το πρώτο ματς με τον Άρη. Όμως οι παίκτες έδωσαν τα πάντα στο δεύτερο ματς. Είχα πει ότι δεν θα υπάρχει αγώνας που τα παιδιά δεν θα δώσουν το 100% κι αυτό έκαναν με τον Άρη. Σίγουρα θα υπάρχουν και κακά αποτελέσματα. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο. Μία ομάδα δεν γίνεται να πάρει όλους τους αγώνες, δεν είμαστε και η Μπαρτσελόνα, να το μάθουν και οι φίλαθλοι αυτό. Στα τελευταία παιχνίδια η εικόνα μας είναι πάρα πολύ καλή και συνοδεύεται και από θετικά αποτελέσματα».

Για το αν υπάρχουν ελλείψεις στο ρόστερ: «Το ρόστερ ήταν μικρό στους τελευταίους αγώνες λόγω τραυματισμών και καρτών και λόγω ενός ποδοσφαιριστή που θεωρείται εκτός ομάδας και μιλάω για τον Μπαχανάκ. Οι λύσεις είναι συγκεκριμένες και όπως φαίνεται μ’ αυτά τα παιδιά θα πορευτούμε εκτός απροόπτου, κάτι που θα φανεί ως τις 9 του μήνα. Αυτά είναι τα παιδιά που απαρτίζουν το ρόστερ συν τους δύο μικρούς, Μπαλλά και Κουτσιμπάνα».

Στην ερώτηση για το αν η μη ενίσχυση σημαίνει ότι η Νίκη ξεχνά τον στόχο της ανόδου, ο κ. Κουφογεώργος απάντησε: «Δεν θεωρώ ότι το ένα δεν φέρνει το άλλο. Η ομάδα παλεύει να μπει στα πλέι οφ και προσωπική μου άποψη είναι ότι θα είμαστε σ’ αυτά. Από κει και πέρα θα παλέψουμε με όσες πιθανότητες έχουμε για το κάτι παραπάνω, που είναι η πρώτη θέση. Θα μου πείτε ο Λεβαδειακός, που είναι πρώτος, και η ΑΕΛ έκαναν μεταγραφές.

Έγιναν κάποιες συζητήσεις με κάποιους στόχους κυρίως με επιθετικούς. Η στάση της διοίκησης και της ΠΑΕ είναι ότι δεν «θα ξεβρακωθούμε» για κανέναν ποδοσφαιριστή για πέντε μήνες. Οπότε κινούμαστε με τα παιδιά που έχουμε. Και ο κόουτς είχε ζητήσει κάποιους ποδοσφαιριστές, αλλά θα κάνει αυτά που πρέπει, για να προχωρήσει η ομάδα. Έχουμε ένα ρόστερ 22-23 παικτών και σίγουρα είναι διαφορετικό από μία ομάδα που έχει 28 παίκτες. Μην κρυβόμαστε. Να λέμε αλήθειες.

Η ομάδα μας όποια νίκη έχει κάνει εκτός Βόλου είναι καθαρή, είναι νίκη που έχει αφήσει το στίγμα της και δείχνει ότι έχει το μέταλλο. Θα το δούμε τον Μάιο αν μπορεί να διεκδικήσει με αξιώσεις ό,τι της αναλογεί».

Για το ματς με την ΑΕΚ Β’: «Το παιχνίδι της Δευτέρας είναι απέναντι σε μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα, που δεν έχει καμία σχέση με τον πρώτο γύρο. Ίσως έχει και βοήθεια από τη μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ και θα είναι ακόμη πιο δύσκολος αντίπαλος. Θέλουμε τη στήριξη του κόσμου για 90 λεπτά, γιατί ακολουθούν δύσκολοι αγώνες, οπότε χρειαζόμαστε οπωσδήποτε αυτό το τρίποντο. Είναι μία δύσκολη μέρα η Δευτέρα, αλλά θέλουμε τους φιλάθλους μας να γεμίσουν το γήπεδο».

Τα αγωνιστικά ενόψει ΑΕΚ

Στο αγωνιστικό κομμάτι ενόψει του ματς με την ΑΕΚ Β’ τη Δευτέρα (5/2) στη Νεάπολη, ο Πέττας θα είναι, όπως όλα δείχνουν στην αποστολή, αφού έχει ανεβάσει ρυθμούς μετά το τραυματισμό του στο γόνατο, ενώ ο Ανδρέου, που υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα με τον Άρη στο Πανθεσσαλικό, και ο Παναγιωτίδης, που έχει θλάση στα πλευρά από το ματς με τον Άρη στο Κλ. Βικελίδης, μπορεί να κάνουν ατομικό, αλλά νιώθουν πόνους. Ο πρώτος σφίγγει τα δόντια και θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για τη Δευτέρα, ενώ ο δεύτερος είναι δύσκολο να δώσει και πάλι το παρών, αν και η κατάσταση και των δύο θα εκτιμηθεί και τις δύο επόμενες μέρες.

Σε ό,τι αφορά τον Μιράντα, αναμένεται την ερχόμενη βδομάδα στον Βόλο, γιατί όλοι οι διεθνείς της Ισημερινής Γουινέας θα δώσουν το παρών σε κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη χώρα τους με αφορμή την πρόκριση στους 16 του Κόπα Άφρικα.

Πάντως, ο Απόστολος Κουφογεώργος επικοινώνησε μαζί του και του είπε ότι ο τραυματισμός του, που τον είχε αφήσει εκτός αποστολής στον τελευταίο αγώνα με τη Γουινέα, δεν είναι κάτι σοβαρό. Το θέμα είναι ότι ο διεθνής ποδοσφαιριστής θα ξαναφύγει και πάλι τον Μάρτιο για υποχρεώσεις της Εθνικής του.

Τέλος, να σημειωθεί ότι αμφίβολη ενόψει ΑΕΚ Β’ είναι και η συμμετοχή του Ριμπέιρο, που παραπονιέται για ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε.

Χρήστος Θανασούλης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.