Η σκέψη του Ολυμπιακού Βόλου στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης

Με την οριστικοποίηση της κατηγορίας οι κινήσεις για το μέλλον

To δικαίωμα στο όνειρο ανήκει σε όλους, και το όνειρο-στόχο της παραμονής θέλει να εκπληρώσει-πετύχει ο Ολυμπιακός Βόλου, κάνοντας τα απαραίτητα βήματα στις αγωνιστικές που απομένουν, έστω και αν τα δεδομένα δεν είναι υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Πέντε αγωνιστικές απομένουν και ένα εξ αναβολής παιχνίδι με αντίπαλο τον Πιερικό εκτός έδρας, οπότε σ’ αυτά τα έξι παιχνίδια οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Σύμφωνα με τον ισχυρό άνδρα του Ολυμπιακού Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκο, με τέσσερις νίκες η ομάδα μπορεί να σωθεί και από εκεί και πέρα να δει την επόμενη ημέρα σε οριστικά δεδομένα στο προσκήνιο. Η αρχή πάντως, μπορεί και μοιάζει ότι πρέπει να γίνει την ερχόμενη Κυριακή στο γήπεδο του Μακεδονικού απέναντι στο σύνολο του ΠΑΟΚ Β’, για την 30η αγωνιστική της Super League 2.

Αν λάβει κανείς βέβαια υπόψη και τη δήλωση του προπονητή του Ολυμπιακού Βόλου, Τίμου Καβακά, μετά τον αγώνα με τη Νίκη Βόλου, οι παίκτες θα πρέπει κιόλας να το πιστέψουν. Από την άλλη ο αρχηγός της ομάδας, Φίλιππος Σκοπελίτης, δήλωνε ότι κανείς δεν σκέφτεται ότι ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να υποβιβαστεί. Oπότε αυτήν την πίστη θα πρέπει όλοι οι παίκτες που θ’ αγωνιστούν απέναντι στον ΠΑΟΚ Β’ να τη βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουν τους τρεις βαθμούς, ή τουλάχιστον να μην χάσουν. Πάντως, κάθε απώλεια έχει δραματική διάσταση πλέον για τον Ολυμπιακό Βόλου.

Tα πρώτα δεδομένα με το τέλος του πρωταθλήματος

Όπως προαναφέρθηκε, η επόμενη ημέρα θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μόλις ξεκαθαρίσει η αγωνιστική συγκομιδή και η κατηγορία στην οποία θα βρίσκεται με αγωνιστικά κριτήρια ο Ολυμπιακός Βόλου.

Ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος κατά δήλωσή του θα αποτελέσει παρελθόν, η περίπτωση Νταόπουλου είναι άγνωστο τι εξέλιξη θα έχει, ειδικά αν θα αποχωρήσει ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού Βόλου, ενώ επίσημο ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια οι νυν διοικούντες είχαν απευθύνει κάλεσμα για παράδοση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, δεν έχει κάνει ακόμη και τώρα την εμφάνισή του.

Σε κάθε περίπτωση η επόμενη ημέρα πάντως αναμένεται να είναι διαφορετική σε όλα τα επίπεδα. Αυτό μπορεί να εκτιμήσει κανείς, όπως και το ότι η φετινή χρονιά θα είναι μάθημα για όλους, και είναι προφανές ότι τα πρώτα αλλά και οριστικά δεδομένα θα γίνουν γνωστά με τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

To ότι αλλαγές θα χρειαστούν σε όλα τα επίπεδα, είναι πάντως σίγουρο. Κάποιοι από τους παίκτες εξάλλου ήδη δεν υπολογίζονται και με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου αναμένεται γενικότερη εκκαθάριση του αγωνιστικού τμήματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.