Ιμεράι: «Δημόσιοι υπάλληλοι πολλοί παίκτες, που δεν άντεχαν στον πρωταθλητισμό»

Το ότι αποδείχθηκε πως η Νίκη δεν είχε τους ποδοσφαιριστές που μπορούν ν’ αντέξουν την πίεση του πρωταθλητισμού και της φανέλας, τόνισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Πανθεσσαλικό ο Νίκος Ιμεράι, που χαρακτήρισε ως έγκλημα ότι σε πολλούς παίκτες προπληρώθηκε το 60% των χρημάτων, με συνέπεια, όπως είπε, να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι.

Ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου του συλλόγου επισήμανε επίσης ότι η ευθύνη για την αγωνιστική αποτυχία βαραίνει αυτόν ως ηγέτη, ενώ σε ερώτηση για τον Κέρι Λόρι απάντησε ότι κάποιοι ήθελαν να χτυπήσουν τον ίδιο και χτυπούσαν τον ποδοσφαιριστή, παραπέμποντας στη Γενική Συνέλευση για περισσότερες λεπτομέρειες.  Για την επόμενη μέρα ανέφερε ότι δηλώνει παρών και πως μπορεί να σηκώσει το οικονομικό βάρος και σε περίπτωση που η Νίκη γίνει ΠΑΕ.

Σε ό,τι αφορά την πολύ πιθανή άνοδο της Νίκης στη Football League, ξεκαθάρισε ότι δεν περιμένει την κακοτυχία κάποιας ομάδας, εν προκειμένω του Ηρακλή, αλλά σε περίπτωση που δημιουργηθεί κενό, η Νίκη ως καλύτερη δεύτερη δικαιούται ν’ ανέβει. Πάντως, για το αρνητικό ενδεχόμενο να παίξει η ομάδα στη Γ’ Εθνική, εξέφρασε την άποψη πως δεν είναι καταστροφικό.

Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Ιμεράι υπογράμμισε τα εξής:

«Ευχαριστώ τους δημοσιογράφους που ασχολούνται με το ρεπορτάζ της Νίκης πρώτα απ’ όλα. Παρόλο που η ομάδα βρίσκεται σε χαμηλή κατηγορία, έχει δημοσιογράφους που την ακολουθούν κι αυτό πάει να πει ότι η Νίκη είναι μία μεγάλη ομάδα.

Ασχολούμαι εδώ και τρία χρόνια με την ομάδα αυτή. Την πρώτη χρονιά μπήκα ως χορηγός. Ήταν μία δύσκολη χρονιά και προσπαθούσαμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Τη δεύτερη χρονιά ήμουν βασικός χρηματοδότης και μέλος της διοίκησης και ξεκινήσαμε να δημιουργήσουμε στέρεες βάσεις κι ό,τι χτίσουμε να μην γκρεμίζεται εύκολα.

Την πρώτη χρονιά επί διοίκησης Τζήμα ήμουν χορηγός και δεν είχα καμία υποχρέωση να βάλω χρήματα, αλλά επειδή είμαι φίλαθλος της Νίκης δε μ’ άρεσε να σταματήσει και να διασύρεται. Ήθελα να τελειώσει τη χρονιά αξιοπρεπώς και στήριξα τη διοίκηση Τζήμα όσο μπορούσα.

Τη δεύτερη χρονιά ήμασταν μία ομάδα ανθρώπων. Ήμουν μέλος της διοίκησης ως αντιπρόεδρος και κάναμε καλή δουλειά, παρόλο που δεν κάναμε πρωταθλητισμό. Πήραμε το Πανθεσσαλικό, κάναμε τα γραφεία και τα πήγαμε καλά για πρωτάρηδες παράγοντες. Καταφέραμε και νοικοκυρέψαμε την ομάδα. Ο αγωνιστικός στόχος ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, πήραμε όμως το Κύπελλο της ΕΠΣΘ, συνεχίσαμε στο Κύπελλο Ερασιτεχνών και ακούστηκε το όνομα της Νίκης. Γενικότερα το παλέψαμε.

Για φέτος ήταν δική μου απόφαση να ηγηθώ διοικητικά και οικονομικά. Νομίζω ότι δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτύχαμε. Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό. Δεν μπορούμε να μηδενίζουμε την προσπάθεια, άσχετα αν στις λεπτομέρειες χάσαμε την άνοδο. Το μπάτζετ της ομάδας ήταν για πρωταθλητισμό. Είχαμε και τις ατυχίες μας με τις αλλαγές προπονητών και την αλλαγή φιλοσοφίας και δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Τη μεγαλύτερη ευθύνη της αποτυχίας την έχω εγώ ως ηγέτης, γιατί, όταν δεν έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, η ευθύνη πάει στον αρχηγό.

Η ομάδα θεωρώ ότι στον πρώτο γύρο έκανε καλή πορεία, αλλά στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν υπήρχαμε στο γήπεδο και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε. Η προσπάθεια όμως έγινε και κακώς κάποιοι προσπαθούν να τη μηδενίσουν. Μας δόθηκε δεύτερη ευκαιρία με τον Θεσπρωτό, αλλά κι εκεί δεν τα καταφέραμε. Αποδείχθηκε ότι είχαμε παίκτες που δεν άντεχαν τον πρωταθλητισμό και το βάρος της φανέλας και νομίζω ότι εκεί υστερούσαμε, παρότι θεωρούσαμε το αντίθετο.

Έγιναν πολλά λάθη βέβαια από την πλευρά της δική μας, γιατί δώσαμε το 60% του συμβολαίου στην αρχή και μετά πολλοί παίκτες ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν ίδρωσαν τη φανέλα. Αυτό ήταν έγκλημα. Μάλιστα μετά κάποιοι έβγαιναν και έλεγαν τα Χριστούγεννα ότι η ομάδα δεν έχει πληρωθεί, ενώ οι ποδοσφαιριστές είχαν πάρει ακόμη και τα χρήματα του Ιανουαρίου.

Ο Μπούις στην αρχή έκανε τον σχεδιασμό και απέδειξε ότι η Νίκη έπαιζε μπάλα. Εγώ τον εμπιστεύτηκα. Φέραμε στη συνέχεια έναν άλλο προπονητή, ο οποίος πήρε τα αποτελέσματα και τα πήγε καλά, τον Γιώργο Κούτση. Δεν είχε απώλειες βαθμών, μόνο μία μόνο ισοπαλία. Μετά την αποχώρησή του ψωνίσαμε από το πάνω ράφι και φέραμε έναν προπονητή που είναι ο καλύτερος. Ίσως να μη γνώριζε την κατηγορία. Εκτός από το ματς με τον Ολυμπιακό ο κ. Ντόστανιτς πήρε τα αποτελέσματα. Η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό, αλλά δυστυχώς η άνοδος δεν ήρθε. Σ’ αυτό το κομμάτι φταίνε όλοι. Τερματίσαμε στην πρώτη θέση και ήμασταν η δεύτερη καλύτερη ομάδα σε όλη τη Γ’ Εθνική κι αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς.

Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, δε νομίζω ότι είχαμε θέματα και η διαιτησία όλη τη χρονιά ήταν καλή και ειδικά στα μπαράζ που ήταν άψογη και σ’ αυτό συμβάλαμε κι εμείς. Πάντα κάναμε ενέργειες, για να προστατέψουμε την ομάδα, όσο μπορούσαμε και σε νόμιμα πλαίσια. Βασικός στόχος ήταν η άνοδος, πράγμα που δεν καταφέραμε».

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων

Για την επόμενη μέρα και τις δικές του προθέσεις:

«Το έχω πει και σε μία συνέντευξη που έδωσα κι ό,τι λέω το εννοώ. Είμαι παρών σε όποια κατηγορία κι αν αγωνιστεί η Νίκη.  Έχω δηλώσει ότι είμαι Νικιώτης, ανήκω σ’ αυτόν τον σύλλογο».

Για τη φυγή του Τζιώρα τον Ιανουάριο κι αν επηρέασε τη Νίκη:

«Η ομάδα έπαιζε μπάλα και χωρίς τον Τζιώρα. Δεν έφταιξε η φυγή του Τζιώρα που δεν πήραμε το πρωτάθλημα. Εμένα μου είπε ότι θέλει να παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία».

Για το αν μπορεί να προσδιορίσει το ποσό των χρημάτων που έβαλε τη σεζόν που τελείωσε:

«Έβαλα το 94% των χρημάτων. Πέρσι έβαλα το 70%. Εγώ ό,τι έκανα το έκανα για τη Νίκη και για την αγάπη που έχω γι’ αυτήν την ομάδα. Δεν καιγόμουν να γίνω πρόεδρος. Δεν ήταν καν στα σχέδιά μου».

Για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν:

«Κάποιοι παίκτες ήρθαν να κάνουν τη διαφορά, όμως δεν το απέδειξαν. Δεν μπορείς να πεις ότι θα σου βγουν όλες οι μεταγραφές. Σε άλλες ομάδες μπορεί να κάνουν παπάδες και κάπου αλλού δεν υπάρχουν».

Για τον Κέρι και για το ότι έχει κατηγορηθεί ότι ο ρόλος του υπερέβαινε αυτόν του ποδοσφαιριστή:

«Ήταν επιλογή μου δική μου να γίνει ο Λόρι αρχηγός. Δε μου το ζήτησε ο ίδιος. Είναι κάποια πράγματα που θα τα πούμε στη Γενική Συνέλευση. Μερικά άτομα δεν μπορούσαν να χτυπήσουν εμένα και χτυπούσαν τον Λόρι. Ήξεραν ότι εγώ τον έφεραν στην ομάδα, πριν πάρουμε προπονητή. Ήταν δική μου επιλογή, γιατί δεν ήθελα να τον έχω απέναντι. Ο Λόρι δεν έφταιγε σε τίποτα και εγώ ήμουν ο στόχος».

Για το αν υπάρχει η όποια οικονομική εκκρεμότητα προς τους παίκτες:

«Δεν υπάρχουν καθόλου εκκρεμότητες. Οι ποδοσφαιριστές έχουν πληρωθεί να κάνουν πρωταθλητισμό, πράγμα που δεν το έπραξαν. Ένας ποδοσφαιριστής της Νίκης, για να φύγει, πρέπει να φέρει χρήματα πίσω στον σύλλογο».

Για το αν ισχύει ότι τον προέτρεψε ο Κέρι Λόρι να πληρώσει τους παίκτες πριν από τα μπαράζ:

«Όλος ο κόσμος μου έλεγε να τους πληρώσω μετά τα μπαράζ αλλά δυστυχώς κι εκεί ο κόσμος είχε δίκαιο, γιατί εγώ τους πλήρωσα πιο μπροστά».

Για το αν είχαν δημιουργηθεί στρατόπεδα στ’ αποδυτήρια, που επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, και πώς ενήργησε ο ίδιος:

«Εκεί που είχαμε φτάσει δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Αν ήταν Δεκέμβριος, ήξερα τι θα κάνω. Πριν τα μπαράζ τους μιλήσαμε με καλό τρόπο, για να κάνουν τη δουλειά τους και να παίξουν μπάλα. Γι’ αυτόν τον λόγο ήρθαν».

Για το πόσους παίκτες θα κρατούσε από το φετινό ρόστερ:

«Εγώ δεν είμαι ειδικός, την ομάδα θα την αναλάβουν άνθρωποι που ξέρουν από ποδόσφαιρο κι αυτοί θα κάνουν κουμάντο, ούτε εγώ ούτε κανείς. Η ομάδα θα δουλέψει σε άλλα πλαίσια τη νέα χρονιά. Θα έχει ανθρώπους που θα πάρουν την ευθύνη».

Αν δεν είχε τη βοήθεια που περίμενε από συνεργάτες:

«Δυστυχώς δεν το είχαμε κι εγώ είμαι ένας περήφανος άνθρωπος. Δε μ’ αρέσει να ζητιανεύω και ίσως φταίω κι εγώ σ’ αυτό το κομμάτι».

Αν στην περίπτωση που η ομάδα γίνει ΠΑΕ θα αναζητήσει «συμπαίκτες»:

«Καλοδεχούμενος όλος ο κόσμος που είναι καθαρός και θέλει να προσφέρει».

Για το αν μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος μίας ΠΑΕ:

«Βεβαίως, γιατί δεν μπορώ; Μπορούσα όλα αυτά τα χρόνια και δεν μπορώ τώρα;»

Για τη δήλωση του κ. Μπέου ότι πρέπει να διώξει από δίπλα του κάποιους απατεώνες:

« Αυτά τα ξέρει ο κ. Μπέος, έχω δεν έχω ποτέ αποκαλέσει κανένα απατεώνα. Αυτοί που βλέπουν απέξω, μπορεί να τα βλέπουν καλύτερα. Άνθρωποι που βλέπουν τα πράγματα από άλλη γωνία μπορεί να βλέπουν κάτι άλλο. Δεν το είπα εγώ αυτό».

Για το Πανθεσσαλικό:

«Εμείς έχουμε συμφωνία για τη χρονιά που έρχεται. Το έχουμε προπληρωμένο το γήπεδο».

Για το ότι δε ζήτησε χρήματα από τον κόσμο και αν έπρεπε να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια:

«Είμαι περήφανος άνθρωπος. Όταν αναλαμβάνω μία δουλειά, δε στηρίζομαι πουθενά. Η προσπάθεια που κάναμε δε στηρίχθηκε όσο έπρεπε από τον φίλαθλο κόσμο. Ίσως φταίμε κι εμείς σ’ αυτό, γιατί δεν το ζητήσαμε και δεν προσπαθήσαμε να προωθήσουμε το προϊόν που είχαμε. Η φετινή ομάδα δεν είχε καμία σχέση με τις άλλες χρονιές».

Για την εκτίμησή του αν τελικά η Νίκη θα πάρει τη θέση του Ηρακλή στη Football League:

«Εμείς δε θέλουμε την κακοτυχία καμίας ομάδας. Μακάρι ο Ηρακλής να βρει τον δρόμο του. Εμείς ως Νίκη δεν περιμένουμε την κακοτυχία των άλλων, για να βγούμε εμείς. Αλλά η Νίκη θα είναι έτοιμη σε περίπτωση που μία ομάδα δε δηλώσει συμμετοχή στη Football League. Είναι  η καλύτερη δεύτερη και το δικαιούται».

Για τον προγραμματισμό του για τη νέα χρονιά σε ό,τι αφορά τον προπονητή:

«Αυτό δεν τον γνωρίζω ακόμα. Γίνονται συζητήσεις με τον προπονητή. Το μέτωπο της Νίκης είναι καθαρό και γνωρίζει όλη η Ελλάδα το νοικοκυριό μας».

Για το αν υπάρχει πιθανότητα μετά τη Γενική Συνέλευση να μην είναι στη Νίκη:

«Ο κόσμος της Νίκης μπορεί να μου δώσει αυτήν την εντολή ή το αντίθετο».

 Για το αν και τώρα στο τέλος της χρονιάς θα έκανε την ίδια δήλωση, όπως και στην αρχή ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό φεγγάρι:

«Βέβαια, δεν άλλαξε κάτι από πέρσι, ίσα-ίσα μπορούμε να διορθώσουμε τα λάθη μας τώρα».

Για το αν θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Γ.Σ.

«Θα ζητήσουμε από τον κόσμο της Νίκης να μας στηρίζει και να μας δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Για το αν θα είναι καταστροφικό να μείνει η ομάδα στη Γ’ Εθνική:

«Καταστροφικό δε θα έλεγα, εμείς Νίκη θα είμαστε σε όποια κατηγορία κι αν παίζει. Δεν αλλάζει τίποτα».

Για τον πόλεμο που είπε ότι δέχθηκε:

«Θα τα πούμε στη Γ.Σ. Δε φοβάμαι κανέναν κι ούτε θα κρυφτώ από κανέναν».

Για το αν υπήρχε εύνοια από την πλευρά της διοίκησης σε κάποιους ποδοσφαιριστές:

«Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Έγινε ένα τέτοιο θέμα στο ραδιόφωνο και αμέσως βγήκε ο ταμίας της ομάδας, που είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος, και το διέψευσε αμέσως».

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.