Ιμεράι: “Β’ Εθνική δύο ομίλων, χωρίς επιχορηγήσεις, κι όποιος αντέξει”

Την άποψή του πως η Πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει μία Football League δύο ομίλων, ακόμα και χωρίς να επιχορηγεί τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτό το πρωτάθλημα, προκειμένου να διακριθούν τα σωματεία που στηρίζονται καθαρά στο υγιές ποδοσφαιρικό κομμάτι, εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή των Άκη Μπούκλα και Βασίλη Ζηνέλη, στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89,5, ο ισχυρός άνδρας της ποδοσφαιρικής Νίκης Βόλου, Νίκος Ιμεράι.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το γεγονός πως μόνο εκείνος επιβάλλεται να παραπονιέται για την αναδιάρθρωση, επειδή είναι ο άνθρωπος που χρηματοδοτεί την ποδοσφαιρική Νίκη:

“Εγώ είμαι ο χρηματοδότης, αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που ασχολούνται με την ομάδα, με την προσπάθεια αυτή που κάνουμε. Κανένας δεν μπορεί μόνος του, ο καθένας έχεις τον ρόλο του. Είναι δύσκολο να βρεις ανθρώπους γνήσιους, σωστούς και καλούς συνεργάτες”.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την αναδιάρθρωση:

“Αυτοί πάνε να περάσουν την αναδιάρθρωση, εγώ μιλάω σαν Νίκη και νομίζω ότι είναι λάθος. Κάναμε μία πρόταση, με την οποία συμφώνησαν και οι 16 ομάδες της Γ’ Εθνικής που μιλήσαμε. Για μένα, αυτή η αναδιάρθρωση είναι βιαστική και καταδικάζει τις προσπάθειες πολλών ομάδων. Το καλύτερο θα ήταν να γίνει από την επόμενη αγωνιστική σεζόν, προκειμένου να γνωρίζει ο κόσμος και να προετοιμαστεί καλύτερα. Πιστεύω ότι η Σούπερ Λίγκα 2 θα ήταν μία πιο ανταγωνιστική κατηγορία και τα πράγματα θα ήταν γενικά καλύτερα”.

Για το αν τελικά ήταν γνωστό από το καλοκαίρι τι θα ισχύσει την επόμενη αγωνιστική σεζόν:

“Δεν το ξέραμε από την αρχή, εμείς μάθαμε τώρα ότι θα τελειώσει το πρωτάθλημα και θα γίνει η αναδιάρθρωση. Δεν το ήξερε κανένας τι θα γίνει. Το καλύτερο θα ήταν να έδιναν ευκαιρίες σε ομάδες που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια και μπορούν να σταθούν στη Β’ Εθνική, γιατί στη Β’ Εθνική φέτος πιστεύω ότι δεν είδαμε ποδόσφαιρο. Οι μισές ομάδες δεν ήταν για αυτήν την κατηγορία, μόνο ποδόσφαιρο δεν έπαιζαν. Μιλάμε, επίσης, για ομάδες χωρίς φιλάθλους, χωρίς ιστορία. Δεν είδαμε πρωτάθλημα της προκοπής στη φετινή Β’ Εθνική”.

Για το ενδεχόμενο Β’ Εθνικής με δύο ομίλους, χωρίς όμως κρατική επιχορήγηση στις ομάδες:

“Αυτό θα ήταν το καλύτερο. Όσοι αντέξουν. Η Νίκη και ο Ολυμπιακός έχουν φιλάθλους και ανθρώπους που βοηθάνε. Οι ομάδες χωρίς αυτά τα πράγματα πού πάνε; Ξέρουμε πολύ καλά γι’ αυτές τις ομάδες πως ένας είναι ο σκοπός τους ή ξεπλένουν χρήμα ή παίζουν στοίχημα. Δεν πρέπει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες. Χίλιες φορές καλύτερα μία κατηγορία δύο ομίλων, χωρίς επιχορήγηση. Οι ομάδες με φιλάθλους θα άντεχαν, οι υπόλοιπες πού να πάνε; Συνήθως βλέπουμε τέτοιες ομάδες να πληρώνουν την πρώτη χρονιά, να πληρώνουν τη δεύτερη και μετά να εξαφανίζονται. Οι ομάδες που βασίζονται καθαρά στο ποδόσφαιρο κι όχι σε άλλους παράγοντες, θα τα πήγαιναν περίφημα σε μία τέτοια κατηγορία. Οι άλλες ομάδες, που ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος τους στο ποδόσφαιρο, να παίζουν σε αυτές τις κατηγορίες και να πληρώνει ο ελληνικός λαός; Δε γίνεται έτσι.

Υπάρχουν ομάδες ιστορικές, όπως η Βέροια, η Καβάλα, η Καλαμάτα, ο Ολυμπιακός, η Νίκη Βόλου που έχουν κόσμο πίσω τους και τις απαξιώνουν. Το σύστημα αυτό τις απαξιώνει. Είναι μεγάλο λάθος για μένα η αναδιάρθρωση και πιστεύω ότι δε θα περάσει. Ο κόσμος θα αντιδράσει και οι πολιτικοί δε θα το επιτρέψουν. Να γίνει η αναδιάρθρωση, αλλά να γίνει σταδιακά. Από του χρόνου πρέπει να ισχύσει”.

Για το αν είναι θετικό ότι η νέα Football League θα είναι επαγγελματική και θα προσφέρει κάποια επιδότηση στις ομάδες:

“Αυτά που πάνε να σου δώσουν, είναι “ψίχουλα” που μόνο τα ταξίδια που πρέπει να κάνεις, μπορούν να καλύψουν. Θα πρέπει να πας τόσες φορές Κρήτη, θα πας στην Ρόδο, θα πας στην Αλεξανδρούπολη, θα πας στην Κέρκυρα. Αυτά τα λεφτά φτάνουν μόνο γι’ αυτά τα ταξίδια. Ενώ, αν γίνονταν δύο όμιλοι στη Β’ Εθνική, κι ας μην είχαμε επιχορηγήσεις, ας μην έδιναν μία, τα ταξίδια θα ήταν πολύ πιο κοντινά. Στην ουσία, το ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει”.

Για το αν είναι ακόμα σε επικοινωνία με άλλες ομάδες, ώστε να υπάρξει συνέχεια στις αντιδράσεις κατά της αναδιάρθρωσης:

“Είμαστε σε επαφή και με άλλες ομάδες και πιστεύω ότι θα αντιδράσουμε, για να μην περάσει αυτή η αναδιάρθρωση. Θα έχουμε συνέχεια. Πιστεύω ότι δε θα περάσει και δε θα καταδικαστεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.