Κ. Μπράτσος: “Το πιο σημαντικό ματς του πρώτου γύρου το βολιώτικο ντέρμπι”

Ο Κώστας Μπράτσος είναι ο άνθρωπος, στον οποίον οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό η μεγαλύτερη σε εύρος επιτυχία του Ολυμπιακού Βόλου επί της Νίκης από τη στιγμή που δημιουργήθηκαν οι εθνικές κατηγορίες τη δεκαετία του ’60, καθώς μ’ αυτόν προπονητή οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν τον Απρίλιο του 2017 τη Νίκη με 4-0 στο Πανθεσσαλικό ως γηπεδούχοι. Αναμφίβολα λοιπόν μ’ αυτό το σκορ ο 41χρονος τεχνικός έχει περίοπτη θέση στην ιστορία των αναμετρήσεων των βολιώτικων ντέρμπι και σ’ αυτόν απευθύνθηκε το Magnesiasports, θέλοντας το μάτι ενός ειδικού, για να μας μιλήσει για τον κυριακάτικο αγώνα και όσων θα πρέπει να αναμένουμε να δούμε. Αναλυτικά η κουβέντα που είχαμε:

-Κύριε Μπράτσο, πώς εκτιμάτε ότι θα εξελιχθεί το ντέρμπι βάσει των όσων έχετε δει από τις δύο ομάδες;

«Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου ματς, το γεγονός ότι συγκαταλέγεται πανελληνίως σε ένα από τα κλασικά ντέρμπι και το βαθμολογικό ενδιαφέρον βάσει της θέσης των δύο ομάδων, που τους χωρίζουν δύο βαθμοί, το καθιστούν αυτόματα ως τον πιο σημαντικό αγώνα του 1ου γύρου του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και ο οποίος κατά τη γνώμη μου θα κρίνει σημαντικά τη συνέχεια, διότι θα δώσει αυτοπεποίθηση στον ενδεχόμενο  νικητή που θα τον βοηθήσει να εδραιώσει την κυριαρχία του για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν ότι θα δούμε ένα δυνατό παιχνίδι και αρχικά κλειστό για να μπορέσουν οι δύο ομάδες να προσαρμοστούν η μια στην άλλη και να αποκτήσουν τον έλεγχο του παιχνιδιού χωρίς να διακινδυνεύουν.

Ψυχολογικά οι ποδοσφαιριστές θα είναι προετοιμασμένοι στο 100% διότι σε αυτά τα παιχνίδια δε χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, για να τους παρέχεις κίνητρο. Η ιδιοσυγκρασία του συγκεκριμένου παιχνιδιού είναι από μόνη της το μεγαλύτερο κίνητρο υψηλής απόδοσης για τους ποδοσφαιριστές».

-Ποια πιστεύετε ότι είναι τα δυνατά σημεία κάθε ομάδας;

«Στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος και οι δύο ομάδες είχαν παρεμφερή παρουσία δηλαδή και επιβλητικές αλλά και αγχωτικές νίκες. Άλλωστε αυτή είναι και η ομορφιά του ποδοσφαίρου.

Το δυνατό σημείο για τη  Νίκη Βόλου είναι το γεγονός ότι ως γηπεδούχος θα έχει στο πλευρό της τον κόσμο, ο οποίος είναι ευρέως γνωστό ότι μπορεί να της δώσει μεγάλη ώθηση και από την άλλη μεριά ο Ολυμπιακός μπορεί να το αντισταθμίσει με την παρουσία του προπονητή του, ο οποίος έχει εμπειρία και από τις δύο ομάδες της πόλης και μπορεί έτσι να προετοιμάσει τους ποδοσφαιριστές του για το τι θα αντιμετωπίσουν.

Στο αγωνιστικό κομμάτι θεωρώ πως θα επικρατήσει ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής και είναι  πεποίθησή μου ότι θα υπάρξουν φάσεις και στις δύο εστίες και ως εκ τούτου η επίθεση που θα είναι πιο αποτελεσματική και αντίστοιχα η πιο αυτοσυγκεντρωμένη άμυνα θα βοηθήσουν τις ομάδες τους να υπερισχύσουν».

-Θεωρείτε ότι οι απουσίες των Κέρι και Σαχινίδη θα παίξουν τον δικό τους ρόλο;

«Οι απουσίες του Κέρι και του Σαχινίδη εκατέρωθεν είναι σημαντικές και για τις δύο ομάδες. Για τη Νίκη Βόλου ένας λόγος περισσότερο, γιατί θ’ απουσιάσει ένας ποδοσφαιριστής με ηγετικά χαρακτηριστικά, αλλά θεωρώ ότι σε τέτοια ματς οι απουσίες μπορεί να λειτουργήσουν εποικοδομητικά, αφού οι συμπαίκτες τους θα παίξουν και για εκείνους.

Σε ένα αναμενόμενο κλειστό και δυνατό ματς ιδιαίτερα στο χώρο του κέντρου παίκτες κλειδιά κατά την άποψή μου θα είναι αυτοί  που θα μπορέσουν να περάσουν κάθετες μεταβιβάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας χρησιμοποιώντας φαντασία και ποδοσφαιρική αντίληψη.

Εύχομαι να γίνει ένα παιχνίδι που θα ανταμείψει το μεγάλο αριθμό φιλάθλων που είναι σίγουρο ότι θα το παρακολουθήσει και θα διεξαχθεί σε κόσμια και αθλητικά πλαίσια».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.