Και τεσσάρα και … Ριζογιάννης για τον Ολυμπιακό Βόλου (photos)

Παρουσιάστηκε ο έμπειρος μέσος στο Πανθεσσαλικό και οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν 4-1 του Οικονόμου

Με ιδανικό τρόπο μπήκε το 2019 για τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν ακόμη μία ευρεία νίκη στην έδρα τους, καθώς φιλοδώρησαν με τέσσερα τέρματα τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, του οποίου επιβλήθηκαν με 4-1 στο Πανθεσσαλικό, για την 14η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής και κατ’ αυτόν τον τρόπο παρέμειναν στην πρώτη θέση ως ισόβαθμοι με τη Νίκη.

Η χαρά για τη νέα επιτυχία συνδυάστηκε με την έλευση στην ομάδα του έμπειρου αμυντικού μέσου, Παντελή Ριζογιάννη, ο οποίος ανακοινώθηκε πριν το ματς και παρουσιάστηκε στο Πανθεσσαλικό ενώπιον των φιλάθλων και με το όνομά του ν’ ακούγεται από τα μεγάφωνα. Το ίδιο συνέβη και με τον Λιούμπομιρ Στεφάνοβιτς.

Οι φάσεις

Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν την πρώτη τελική τους προσπάθεια μόλις στο πρώτο λεπτό, με τον Λώττα να σουτάρει άουτ. Οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να ελέγχουν το παιχνίδι, όμως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν σε τελικές προσπάθειες πριν το πέρας του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Ντούφα και τον Γκαμπέτα να αστοχούν αμφότεροι με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο 12ο λεπτό ο Τσιμεντερίδης τιμώρησε με την εσχάτη των ποινών την ανατροπή του Σερτζίνιο από τον τερματοφύλακα Νούσια. Ο Λώττας ευστόχησε από τα έντεκα βήματα, για να ανοίξει το σκορ στο 14’ (1-0).

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 25ο λεπτό. Ο Λώττας, αυτή τη φορά έγινε δημιουργός, καθώς εκτέλεσε το κόρνερ βρίσκοντας τον Ζγκούρη, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 2-0. Δύο λεπτά αργότερα ο Μπουτζίκος δοκίμασε το πόδι του από το ύψος της περιοχής, ωστόσο δεν βρήκε στόχο.

Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι έδωσαν νέο ενδιαφέρον στο ματς, καθώς μείωσαν σε 2-1. Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι, για χέρι του Σαχινίδη, με τον Μουλτσιά να στέλνει την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γιακουμή. Από εκεί και μέχρι την ανάπαυλα οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν ακόμη δύο φορές την εστία του Νούσια.

Στο 41’ ο γκολκίπερ του Οικονόμου μπλόκαρε την μπάλα σε κεφαλιά του Ζγκούρη, ενώ στο 44’ το γυριστό σουτ του Σαχινίδη δεν τον ανησύχησε.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο για την πρώτη καλή τους καλή τους φάση. Ο Σερτζίνιο σέντραρε από αριστερά με τον Ζγκούρη να στέλνει την μπάλα άουτ με κεφαλιά στο 55’. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Σαχινίδη, με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, έπειτα από σέντρα του Κόλα.

Στο 71ο λεπτό ο Τσιμεντερίδης έδειξε για τρίτη φορά την άσπρη βούλα, καθώς ο Περτζιόνι σταμάτησε την μπάλα με το χέρι, με τον Σερτζίνιο να αναλαμβάνει την εκτέλεση. Ο 33χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός μετέτρεψε το νέο πέναλτι σε γκολ, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Νούσια και κλειδώνοντας τη νίκη για την ομάδα του. Στο 85’ ο νεοεισελθών Καμπλιώνης ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-1, αξιοποιώντας σέντρα του Μπουτζίκου και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Παπουτσογιαννόπουλος (35’ Σκοπελίτης), Μπουτζίκος, Κόλα, Ναζίμ, Λώττας (79’ Ρόκας), Σερτζίνιο (82’ Καμπλιώνης), Ζγκούρι, Σαχινίδης (73’ Φλίγκος).

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Νούσιας, Καλφούντζος (90’ Καραγιάννης), Μπουμπουνάρας (81’ Δραχαλίβας), Περτζιόνι, Κουμπούρας, Τσάτσος, Χάμος, Καραλούλης (72’ Γάνος), Μουλτσιάς (90’ Πιπίλας), Γκαμπέτας, Ντούφας.

*Δείτε επιλεγμένα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την αναμέτρηση και την παρουσίαση των Ριζογιάννη και Στεφάνοβιτς μπροστά στο κοινό της ομάδας

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.