Κοίταξε στα μάτια τον Ερμή Σχηματαρίου η Νίκη Βόλου παρά την ήττα (77-80)

Με τον Λόλα να κάνει σπουδαία εμφάνιση αλλά και τα σφυρίγματα να παίζουν τον ρόλο της 

Με έναν Λόλα βγαλμένο από παιχνίδι Α1 Εθνικής, η Νίκη Βόλου κοίταξε στα μάτια τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Ερμή Σχηματαρίου, αλλά εξαιτίας της αστοχίας σε 2-3 κρίσιμα σημεία και με τα διαιτητικά σφυρίγματα να δίνουν ανάσες στους φιλοξενούμενους, οι «κυανόλευκοι» γνώρισαν την ήττα 77-80 στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Ο Δημήτρης Λόλας σημείωσε 27 πόντους και πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, με την ομάδα να βγάζει ενέργεια σε πολλά σημεία, αλλά στάθηκε και άτυχη σε κάποιες φάσεις. Απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον αντίπαλο πάντως και με πιο ορθολογικά σφυρίγματα των διαιτητών (δεν είναι δυνατόν η μπάλα να περνάει πάνω από τον ώμο του αντιπάλου και να μην σφυρίζονται βήματα), η Νίκη θα είχε φτάσει σε μία σημαντική επικράτηση.

Στο πρώτο μέρος, τα τρίποντα έδωσαν τις πρώτες λύσεις για τη Νίκη Βόλου με τους Σπανόπουλο και Νίκολη να βρίσκουν στόχο και την ομάδα τους να έχει μία πρώτη διαφορά υπέρ της. Ωστόσο ο Ερμής Σχηματαρίου δεν είναι τυχαία ομάδα και τουλάχιστον γι’ αυτούς κρατούσε την απόσταση σε διαχειρίσιμα επίπεδα, και μάλιστα λίγο έλλειψε στα τελευταία δευτερόλεπτα να φτάσει και στην ισοφάριση.

Ωστόσο δύο βολές του Καλλέ έκαναν το σκορ 23-19 και ακολούθησε μία εξαιρετική άμυνα του Σπανόπουλου που έδωσε την μπάλα και πάλι στην ομάδα του, ενώ το καλάθι του Λόλα στο τέλος ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Ωστόσο το αρνητικό για την ομάδα των Μαύρου-Κοσμάτου ήταν τα τρία φάουλ με τα οποία χρεώθηκε ο Σπανόπουλος.

Με καλάθι του Λόλα η Νίκη έφτασε τη διαφορά στο +8 (27-19) με την έναρξη του δευτέρου δεκαλέπτου,  ενώ 4’30’’ πριν τη λήξη με μία εύστοχη βολή του Κουτίνα οι κυανόλευκοι έφτασαν στο +12 (33-21), με όπλο όμως την καλή άμυνα. Αυτή η άμυνα ήταν μάλιστα που ανάγκασε τον Ερμή Σχηματαρίου να αρχίζει να πιέζει σε όλο το γήπεδο και μέσα σε ένα και κάτι λεπτό με ένα μίνι σερί 0-6 με τους Ζαρμακούπη και Βεσκούκη κατάφερε να φέρει και πάλι τη διαφορά στο +6 για τη Νίκη (33-27, 3’36’’ πριν το ημίχρονο) και ανάγκασε το τεχνικό επιτελείο των γηπεδούχων να πάρει τάιμ αουτ.

Κουτίνας, Μπουργάνος και Ξενιτίδης έδωσαν επιθετικές ανάσες στη Νίκη στη συνέχεια με τον Ερμή όμως να απαντάει, και τον Ζαρμακούπη να κλέβει τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια, ο Βεσκούκης ευστόχησε σε τρίποντο, 9’’ πριν το ημίχρονο. Δεν έγινε όμως το ίδιο και με τον Σαριμπαλίδη, με το 41-39 να βρίσκει τη Νίκη στο τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου με ισχνό προβάδισμα.

Πάλεψε μέχρι τέλους

Ένα τρίποντο του Κυριακόπουλου στην πρώτη επίθεση του Ερμή στο τρίτο δεκάλεπτο έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους με τους Λόλα και Κουτίνα να απαντάνε από τη γραμμή των βολών Τα λάθη όμως και στις δύο ρακέτες από πλευράς Νίκης έφεραν τον Ερμή στο +5 (44-49) με τρίποντο του Κυριακόπουλυ και  καλάθι του Βεσκούκη, προτού έρθει το τρίποντο του Σπανόπουλου και το λάθος από πλευράς Ερμή που κράτησαν τους γηπεδούχους κοντά στο σκορ.

Αυτό όμως δεν συνεχίστηκε. Ζαρμακούπης και Βεσκούκης συνέχισαν να αποδίδουν επιθετικά, με το τρίποντο του Δημητριάδη να φτάνει το σερί των φιλοξενούμενων στο 0-8, με αποτέλεσμα η ψαλίδα ν’ ανοίξει στο -10 σε βάρος της Νίκης (47-57, 4’09’’ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου).

Ο Λόλας ήταν στη συνέχεια που με πόντους τους συμμάζεψε την κατάσταση, με τον Μπουρδάνο να πετυχαίνει στη συνέχεια το τρίποντο για το 55-59, και τον Λαρισαίο ψηλό στη συνέχεια να φέρνει και πάλι τη διαφορά στο -2 (57-59, 1’24’’ πριν την ολοκλήρωση του δεκαλέπτου).  Πάλι όμως ένα σερί 0-9 του Ερμή έφερε σε μειονεκτική θέση τη Νίκη (57-68), με τη Νίκη να καλείται να βγάλει πείσμα από εκεί και πέρα.

Ένα τρίποντο του Μπακέα έμοιαζε μαχαιριά για τους «κυανόλευκους», αλλά Λόλας και Μπουρδάνος κράτησαν ζωντανή την ομάδα τους. Και πάνω που η Νίκη πάλευε για την ανατροπή μία τεχνική ποινή στον Ανδρέα Μαύρο (υπερβολική η απόφαση του διαιτητή) και ένα τρίποντο του Μπακέα έφεραν και πάλι τους «κυανόλευκους» στο -8 (67-75), με 4,5 λεπτά να απομένουν για τη λήξη.

Με καλάθι του Ξενιτίδη η Νίκη μείωσε στους τέσσερις πόντους τη διαφορά (73-77) ο Δημητριάδης στάθηκε τυχερός στη συνέχεια και σε νεκρό χρόνο πέτυχε το δίποντο απλά πετώντας την μπάλα, για  να σκοράρει ο Λόλας στη συνέχεια, για το 75-79. Η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στη συνέχεια στον Μπουρδάνο με την μπάλα να μπαίνει και να βγαίνει από το καλάθι στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε, ενώ με πέντε φάουλ βρέθηκε στον πάγκο για το τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Σαριμπαλίδης, κάτι που σαφώς δυσκόλεψε το έργο των «κυανόλευκων».

47’’ πριν τη λήξη ο Λόλας έκανε το σκορ 77-79, ενώ ακολούθησε το άστοχο σουτ τριών πόντων από τον Βεσκούκη. Όλος ο χρόνος που απέμενε ήταν για τη Νίκη, ο Μπουρδάνος πήγε για το μπάσιμο από αριστερά αλλά αστόχησε, με τον Ζαρμακούπη από τη γραμμή των βολών να κάνει το σκορ 77-80, 2,5’’ πριν το τέλος, ενώ έχασε μία βολή. Όμως ο χρόνος δεν έτρεξε γιατί βρέθηκε μία μπάλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και πάλι η Νίκη δεν μπόρεσε να βγάλει επίθεση, με τον Ερμή να φτάνει στην επικράτηση με το 77-80.

Τα δεκάλεπτα: 25-19, 41-39, 57-66, 77-80/.

Νίκη Βόλου: Νίκολης 3 (1), Μπουρδάνος 10 (2), Σαριμπαλίδης 7 (2), Σπανόπουλος 3 (1), Ζησόπουλος 3 (1), Κουτίνας 5, Λόλας 27, Μπουσκολίτης, Δελεντζές, Σιάνος, Καλλές 6, Ξενιτίδης 13.

Ερμής Σχηματαρίου: Κυριακόπουλος 7 (2), Ανδρέου, Δουρούκης, Ζαρμακούπης 17, Χατζηγιαννάκης, Καρακατσάνης 2, Καλημέρης 2, Μπακέας 6 (2), Βεσκούκης 23 (5), Καρακωνσταντάκης 6 (1), Χαλιός, Δημητριάδης 17 (1).

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.