«Κόκκινο» και πάλι στον Αθλητισμό!

Η «ομηρεία» χιλιάδων μελών της αθλητικής οικογένειας, είτε πρόκειται για αθλητές-τριες ή για εργαζόμενους σε συλλόγους ή και για προπονητές-τριες, συνεχίζεται, καθώς η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν έδωσε την έγκρισή της, μετά και τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία, για το άνοιγμα του Αθλητισμού, είτε πρόκειται για τις μικρότερες εθνικές κατηγορίες των συλλογικών αθλημάτων, ή για προπονήσεις, και ακόμη περισσότερο για τις τοπικές διοργανώσεις.

Τα δεδομένα παραμένουν λοιπόν ίδια, ίσως και χειρότερα αν αναλογιστεί κανείς ότι περνάει ο χρόνος και δεν είναι σε καμία περίπτωση σύμμαχος… Από την άλλη, η επιτροπή λοιμωξιολόγων συνεδρίασε για να επικεντρωθεί στις επιβαρυμένες από τον κορωνοϊό περιοχές, όπως είναι και η Αττική. Είναι χαρακτηριστικό το ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και οι λοιμωξιολόγοι που συμμετείχαν στην επίσημη ενημέρωση της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό δεν έκαναν καμία αναφορά στον Αθλητισμό. Το βάρος έπεσε στις επιβαρυμένες περιοχές και στη λειτουργία του λιανεμπορίου…

Μία ακόμη αναβολή λοιπόν και κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να ακολουθήσει. Δεν είναι μόνο το ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ για τον Αθλητισμό, αλλά το ότι δεν δίνεται καν μια προοπτική, ούτε η δυνατότητα για επιστροφή στις προπονήσεις, ούτε καν σε ανοιχτούς χώρους. Το μόνο που ισχύει είναι η αγωνιστική δράση στις Super League 1 και 2, στη Basket League και στη Volley League, και από εκεί και πέρα το χάος.

Τα υγειονομικά δεδομένα αποτελούν το απόλυτο κριτήριο για κάθε απόφασή μας και με αυτά προχωρά στη λήψη των μέτρων η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας ήταν η ατάκα του Νίκου Χαρδαλιά, συμπληρώνοντας ότι δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, αφού, ειδικά σε κάποιες περιοχές, η κατάσταση είναι οριακή.

Mόνο μετά από σχετική ερώτηση, η παιδίατρος Βάνα Παπαευαγγέλλου είπε ότι είναι νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών χώρων Αθλητισμού, καθώς και ότι η μπάλα είναι ένα καλό μέσο μετάδοσης του κορωνοϊού. Παράλληλα ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι σε περιόδους έξαρσης της διασποράς ένας από τους σημαντικούς λόγους ήταν η αθλητική δραστηριότητα κυρίως σε ηλικίες 17-18 ετών!

Παγωμάρα και αγωνία

«Πλέον βρισκόμαστε στα όρια της ψυχικής κατάρρευσης, από την συνεχόμενη κοροϊδία που εισπράττουμε από την κυβέρνησή σας. Το αίτημά μας για να μας επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις συνεχώς μεταφέρετε από εβδομάδα σε εβδομάδα» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΑΠ πριν από μία εβδομάδα, και το ίδιο ισχύει και τώρα, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές από Football League και Γ’ Εθνική περίμεναν τη σημερινή ενημέρωση για να επιστρέψουν στις προπονήσεις αλλά και πάλι εισέπραξαν την άρνηση.

Στο μπάσκετ έμοιαζαν ήδη από την προηγούμενη ημέρα πιο υποψιασμένοι οι καλαθοσφαιριστές,  όπου εκεί γίνεται πλέον ανοιχτά λόγος για κινητοποιήσεις, ακόμη και με δυναμική παρουσία σε αγώνες της Basket League…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.