«Λαμπρό το μέλλον», κατά τον Βολιώτη στην καταγωγή πρωταθλητή Ευρώπης, Χ. Λασκαρίδη

Αποτελεί τον αρχηγό της εθνικής εφήβων πόλο, που πήρε το χρυσό στη Μανίσα της Τουρκίας

«Η κατάκτηση της κορυφής στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων είναι ένα σπουδαίο επίτευγμα. Με τους συμπαίκτες μου στην εθνική ομάδα δουλέψαμε πολύ σκληρά σχεδόν όλο το καλοκαίρι και με την καθοδήγηση των προπονητών μας Ηλία Μαχαίρα και Φώντα Μαρκόπουλο τα καταφέραμε», τόνισε ο Βολιώτης στην καταγωγή Χρήστος Λασκαρίδης (σ.σ. καθώς η μητέρα του είναι Βολιώτισσα) και αρχηγός της Εθνικής Εφήβων πόλο, η οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ17 στη Μανίσα (στα ελληνικά σημαίνει Μαγνησία) της Τουρκίας.

Ο ίδιος συμπλήρωσε στο Pisina.net: «Μετά το χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του 2021 και το ασημένιο στο Παγκόσμιο του 2022 στον Βόλο, με το χρυσό μετάλλιο επιτυγχάνω τον στόχο μου για φέτος με την εθνική ομάδα και ένα από τα όνειρα μου από μικρό παιδί γίνεται πραγματικότητα.

Η επιτυχία αυτή για μένα σημαίνει τη δικαίωση της προσπάθειας και των κόπων πολλών χρόνων ενασχόλησης με το άθλημα. Είναι μια επιτυχία που οφείλεται στην προσήλωσή μου στο αγαπημένο μου άθλημα αφιερώνοντας πολλές ώρες καθημερινά, αλλά βέβαια χωρίς τη στήριξη της οικογένειάς μου, των ομάδων μου και όλων των προπονητών μου και συμπαικτών μου από τα πρώτα βήματά μου στο πόλο μέχρι και σήμερα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Το μέλλον της συγκεκριμένης ομάδας προβλέπεται λαμπρό, ωστόσο θα πρέπει να τονίσω ότι έχουμε ανάγκη, όπως και όλες οι εθνικές μας ομάδες υδατοσφαίρισης, την έμπρακτη συμπαράσταση της πολιτείας , ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες και προϋποθέσεις για την προετοιμασία μας κι εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε περήφανη τη χώρα μας, θα κρατήσουμε ψηλά το ελληνικό πόλο και θα έχουμε διακρίσεις και τα επόμενα χρόνια.

Τη συγκεκριμένη διάκριση θα ήθελα να την αφιερώσω στους στην οικογένειά μου, σε όλους τους προπονητές μου, αλλά και σε όλους τους συμπαίκτες μου στη μέχρι τώρα πορεία μου.

Για τα άμεσα σχέδιά του: «Θέλω να έχω μια εποικοδομητική χρονιά στην Α1 με την ομάδα μου τον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας με τον προπονητή μου τον κύριο Χατζηθεοδώρου και τους συμπαίκτες μου τους φετινούς μας στόχους, ενώ στην ηλικιακή κατηγορία των Νέων Ανδρών με τον προπονητή μου τον κύριο Παπαγιαννάκη και τους συμπαίκτες μου να κατακτήσουμε άλλο ένα μετάλλιο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης, το ερχόμενο καλοκαίρι έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την εθνική ομάδα, όπου στόχος μας θα είναι να διατηρηθούμε στην κορυφή!

Για τα όνειρά του για το μέλλον: «Θα ήθελα πολύ με τα χρώματα της εθνικής μας ομάδας να φτάσω μέχρι τους ολυμπιακούς αγώνες κατακτώντας ένα μετάλλιο».

Πηγή: Pisina.net

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.