Με Μπαταγίνι σκόρερ η Νίκη άνετα 2-0 τον Ιάλυσο  

Ο Μπαταγίνι λίγο πριν κάνει το 1-0

Με τον Θεσπρωτό εντός και την Καλαμάτα εκτός έδρας ο Ροχάνο έβαλε από δύο γκολ, το ίδιο έκανε στο ματς με την Καβάλα στη Νεάπολη ο Λούκας Γκαρσία και την Κυριακή (26/1) απέναντι στον Ιάλυσο ήταν η σειρά ενός τρίτου Αργεντινού, του νεοαποκτηθέντα Μπαταγίνι, στη δεύτερή του συμμετοχή με τα κυανόλευκα να «χτυπήσει» δις και να οδηγήσει τη Νίκη Βόλου σε νέο τρίποντο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός βρήκε δίχτυα στο 34’ και το 43’ και ειδικά το πρώτο τέρμα ήταν χάρμα ιδέσθαι και έτσι η Νίκη επικράτησε με 2-0 του Ιάλυσου.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε κάτω από τα δοκάρια τον Αποστολίδη, ενώ στην άμυνα πλάγιοι μπακ ήταν οι Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης και στόπερ οι Βοσκόπουλος και Αλιατίδης. Ο Μπιτσάκος και ο Ντομίνγκεθ ήταν οι αμυντικοί μέσοι και μπροστά τους κινούνταν ο Ιορδανίδης. Ο Κρουθ στα δεξιά και Μπαταγίνι στ’ αριστερά βοηθούσαν από τα πλάγια τον φορ Ροχάνο.

Από την άλλη τερματοφύλακας του Ιάλυσου ήταν ο Ανδρούτσος και μπροστά με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά είχε τους Πριόνα, Μακρυδημήτρη, Παγώνη και Γιώργου. Ρεκλείτης, Μπάρδης και Μαστραντωνάκης ήταν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον τελευταίο να έχει πιο επιθετικό ρόλο. Ο Κούντικ και ο Χειρίτραντας ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής (αριστερά και δεξιά αντίστοιχα) και κλασικός προωθημένος ο Κονέ.

Το πρώτο μέρος

Η πρώτη καλή φάση του αγώνα ήρθε στο 6’ με το δυνατό σουτ του Κονέ εκτός περιοχής από θέση μέσα αριστερά να αποκρούεται με σχετική δυσκολία από τον Αποστολίδη σε κόρνερ στη δεξιά του γωνία.

Στο 8’ η Νίκη έφτασε κοντά στο 1-0. Μετά από φάουλ του Κρουθ από τα αριστερά, που πήγε να βρει συμπαίκτη του στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Αλιατίδης μονομάχησε με τον Μακρυδημήτρη, η μπάλα βρήκε στο σώμα του αμυντικού της Νίκης και κατέληξε στο δεξί δοκάρι. Στο 11’ ο Ιορδανίδης ξεμαρκαρίστηκε ωραία μέσα στην περιοχή και σούταρε λίγο πιο πίσω από το πέναλτι πάνω σε σώματα.

Στο 26’ ο Χειρίτραντας μετά από τροφοδότηση του Μπάρδη κατέβασε ωραία την μπάλα στο ημικύκλιο και με την άμυνα της Νίκης ανοιχτή, αλλά το σουτ που έκανε, παρόλο που είχε ελεύθερο πεδίο μπροστά του, πέρασε δύο μέτρα άουτ.

Η Νίκη είχε ένα διάστημα που έμοιαζε μπλοκαρισμένη, αλλά γι’ αυτές τις στιγμές υπάρχουν οι μεγάλοι παίκτες. Στο 34’ ο Κρουθ έσκαψε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας για τον Μπαταγίνι, αυτός έκανε γρήγορη κίνηση και βρέθηκε με πλάτη προς την εστία μόνος με τον Ανδρούτσο και με καταπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι πέρασε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα του Ιάλυσου και την έστειλε στα δίχτυα, πετυχαίνοντας ένα μοναδικής ομορφιάς γκολ.

Το 1-0 με τον Μπαταγίνι

Ο ίδιος παίκτης «χτύπησε» και στο 43’. Ο Ντομίνγκεθ εκτέλεσε κόρνερ από την αριστερή πλευρά, μέσα στη μικρή περιοχή ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πήρε την κεφαλιά, την οποία απέκρουσε με το πόδι ο Ανδρούτσος και στην επαναφορά ο Μπαταγίνι έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα. Το 2-0 ήταν γεγονός και το σκορ, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στ’ αποδυτήρια, αφού το βολέ του Μπαταγίνι μέσα από την περιοχή μετά την πάσα του Ιορδανίδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι στο 45’.

Το δεύτερο μέρος

Στο 51’ το σουτ του Κρουθ εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 58’ με εντυπωσιακή εκτίναξη στην αριστερή γωνία ο Ανδρούτσος απεσόβησε το 3-0 σε σουτ του Ντομίνγκεθ, που πήρε την πάσα του Κρουθ. Από κει και πέρα η Νίκη δεν κινδύνευε, αφού  Ιάλυσος δεν μπορούσε να φανεί μεσοεπιθετικά, ενώ οι γηπεδούχοι δεν ολοκλήρωσαν κάποιες αντεπιθέσεις κι έτσι δεν ήρθε το τρίτο τέρμα. Στο 84’ αξιόλογο ήταν το σουτ του Τσιώλη, μόλις είχε περάσει στο γήπεδο στη θέση του Μπαταγίνι (φυσικά αποθεώθηκε), αλλά ο Ανδρούτσος απέκρουσε χαμηλά. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, που δεν είχε άλλες συγκινήσεις, εκτός από μία αποτυχημένη προσπάθεια του Παγώνη να απειλήσει με κοντινή προβολή στο 89’, έχοντας μπροστά σώματα αμυνομένων.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης (71’ Βοσνιάδης), Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Ιορδανίδης (71’ Τσιμπούκας), Κρουθ, Μπαταγίνι (83’ Τσιώλης), Ροχάνο

ΙΑΛΥΣΟΣ: Ανδρούτσος, Πριόνας, Μακρυδημήτρης, Παγώνης, Γιώργου, Ρεκλείτης, Μπάρδης, Μαστραντωνάκης (75’ Ντιατά), Κούντικ (46’ Τάντιτς), Χειρίτραντας (85’ Τασιούλης), Κονέ

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.