Νέα αρχή για τη Β’ Εθνική Βόλεϊ Γυναικών με πενταπλή εκπροσώπηση της Μαγνησίας

Πρεμιέρα το Σάββατο 4 Νοεμβρίου

Για μία ακόμη χρονιά η Β’ Εθνική Κατηγορία Βόλεϊ Γυναικών αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα των φιλάθλων της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα, με την πρεμιέρα των αγώνων να γίνεται το ερχόμενο Σάββατο 4 Νοεμβρίου, και με πέντε ομάδες της Μαγνησίας να παίρνουν μέρος σε μία άκρως ενδιαφέρουσα όπως προβλέπεται και φέτος διοργάνωση.

Το γεγονός και μόνο ότι πέντε ομάδες της ευρύτερης περιοχής, οι τέσσερις από την πόλη του Βόλου και ο ΑΟ Σκοπέλου ως εκπρόσωπος των Σποράδων, βρίσκονται στην κατηγορία, δίνει το έναυσμα στους φιλάθλους να παρακολουθούν τη διοργάνωση, με την πλειοψηφία των παικτριών να έλκουν την καταγωγή τους από την περιοχή και να αποτελούν από τα πρώτα τους βήματα στον χώρο του αθλήματος μέλη των ομάδων που απαρτίζουν.

Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, και ΓΣ Αλμυρού βρίσκονται στην κατηγορία από την περασμένη αγωνιστική περίοδο, και από την άλλη το παζλ συμπληρώνεται από τον πρωταθλητή του τοπικού πρωταθλήματος, ΑΟ Σκοπέλου και τον δευτεραθλητή ΓΣ Βόλου. Το πρωτάθλημα λοιπόν αρχίζει, και οι προπονητές των ομάδων μίλησαν στο «Magnesiasports» για το τι μέλλει γενέσθαι και τι θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος, σε μία δοκιμασία που μία τουλάχιστον ομάδα θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου αλλά και μία θα υποβιβαστεί και πάλι στην κατηγορία της ΕΣΠΕΚΕΛ.

Του Χρυσόστομου Τρίμμη

«Η καλύτερη ίσως Β’ Εθνική που έγινε ποτέ»

Στην τετράδα βρέθηκε πέρυσι ο Ολυμπιακός Βόλου και αυτός είναι ο μικρότερος στόχος και φέτος, σύμφωνα με τον προπονητή του, Περικλή Ξύδη, που προβλέπει ότι πιθανότατα θα έχουμε την καλύτερη Β’ Εθνική μέχρι τώρα.

«Είμαστε πλήρεις για τον αγώνα της πρεμιέρας απέναντι στον δυνατό ΑΟ Σκοπέλου, σε γεμάτο γήπεδο με κοινό κόσμιο και φιλόξενο. Ο στόχος μας φέτος είναι, αφού μπήκαμε πέρυσι ως νεοφώτιστοι στην τετράδα, αρχικά το πλασάρισμα σ’ αυτήν και από εκεί και πέρα να μείνουμε ψηλά. Η πτώση του Φιλαθλητικού Λάρισας καθιστά δύσκολο το έργο μας, ενώ έχουν ενισχυθεί αρκετά ΑΕΛ και Ασκληπιός. Αν συνυπολογίσουμε και τον από πέρυσι δυνατό Σπάρτακο Λάρισας, το πρωτάθλημα προμηνύεται ανταγωνιστικό και το θέαμα καλό. Ίσως είναι και η καλύτερη Β’ Εθνική που έγινε ποτέ», αναφέρει ο προπονητής των «ερυθρόλευκων».

«Έχουν ενισχυθεί όλες οι ομάδες»

Μία θέση από την 4η και πάνω είναι ο στόχος για τη Νίκη Βόλου, σύμφωνα με τον προπονητή της Νίκο Γαλαζούλα, με τις «κυανόλευκες» να ετοιμάζονται να υποδεχθούν τον Φιλαθλητικό Λάρισας, μια ομάδα που πέρυσι αγωνιζόταν στην Α2 Εθνική.

«Εμείς έχουμε συμπληρώσει τη σύνθεσή μας με τις προσθήκες των Χιντζίδου και Χατζηνάκη και είμαστε πλήρεις. Ο στόχος μας είναι μία πάρα πολύ καλή θέση στο πρωτάθλημα, από την 4η και πάνω. Έχουν ενισχυθεί βέβαια όλες οι ομάδες, και αυτές που παίζουν για πρώτη φορά. Βέβαια, είναι και καλό που δεν έχουμε πολλές μακρινές μετακινήσεις με τόσες ομάδες της Μαγνησίας να συμμετέχουν στη διοργάνωση, και αυτό δείχνει ότι το βόλεϊ στην περιοχή βρίσκεται σε ανοδική πορεία» θα δηλώσει σχετικά.

Η νεανική φλόγα του ΓΣ Αλμυρού

Νέος προπονητής στον ΓΣ Αλμυρού είναι ο Λευτέρης Τιρτιράκης φέτος, ενώ το ρόστερ έχει ανανεωθεί σε μεγάλο βαθμό και ο ίδιος στέκεται στην έλλειψη πείρας των παικτριών του από τη μία, και από την άλλη στη νεανική τους φλόγα.

«Το πρωτάθλημα αναμένεται πολύ καλό, με τις ομάδες που γνωρίζονται και είναι αρκετές ισάξιες. Ο ΓΣ Αλμυρού πάλι έχει μία φλόγα από την αρχή, διότι όλες οι παλιές παίκτριες έχουν φύγει και όλες όσες είναι στην ομάδα είναι νέες και μικρές σε ηλικία. Προσπαθούμε να τους δώσουμε εμπειρίες για να ανταποκριθούν. Θα είναι λίγο πιο δύσκολο για εμάς, γιατί τα κορίτσια δεν έχουν την ανάλογη πείρα και οι περισσότερες παίρνουν μέρος για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα κι εκεί έχουμε ένα θέμα. Προετοιμαζόμαστε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό ωστόσο. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε την καλή εικόνα ότι ο Αλμυρός υπάρχει και προσπαθεί για το καλύτερο» σημειώνει και για την πρεμιέρα απέναντι στον Ασκληπιό Τρικάλων σχολιάζει: «Ο Ασκληπιός είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, ενισχυμένος με παίκτριες από διάφορες περιοχές. Δεν την ξέρουμε πάντως ως ομάδα, πέρα από το ότι είναι καλή και οργανωμένη».

Η σκοπελίτικη φιλοξενία και η ανάδειξη του νησιού

Ο ΑΟ Σκοπέλου πανηγύρισε τον τίτλο της ανόδου από το τοπικό της ΕΣΠΕΚΕΛ, μετά από δέκα χρόνια και στόχος είναι η παραμονή στην κατηγορία, σύμφωνα με τον προπονητή, Γιάννη Τσακάλη.

«Είναι για εμάς η πρώτη φορά στη Β’ Εθνική, μετά από 10 χρόνια που η ομάδα ήταν στο τοπικό πρωτάθλημα. Στόχος είναι φυσικά η εύκολη παραμονή και να παίξουμε καλό βόλεϊ. Η ομάδα είναι άλλωστε η ίδια με πέρυσι, με την προσθήκη μίας αθλήτριας» δηλώνει, ενώ για το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Ολυμπιακό Βόλου είναι σύμφωνα με τον ίδιο ντέρμπι, με μία έμπειρη ομάδα. «Το πρωτάθλημα αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικό φέτος με 5-6 ομάδες που θα διεκδικούν τις θέσεις ανόδου, όπως η ΑΕΛ, ο Σπάρτακος και ο Φιλαθλητικός Λάρισας, και άλλες την παραμονή. Δεν υπάρχει ωστόσο ξεκάθαρο φαβορί.  Εμείς θέλουμε τον κόσμο να γεμίζει το γήπεδο. Ο Αθλητισμός, για τα νέα ειδικά παιδιά, είναι μία διέξοδος. Επίσης, θέλουμε να δείξουμε τη σκοπελίτικη φιλοξενία και φυσικά μέσω του Αθλητισμού το νησί μας» σχολιάζει επίσης.

Επιστροφή για τρίτη φορά

Ο ΓΣ Βόλου πανηγύρισε πέρυσι την επιστροφή στη Β’ Εθνική, μετά την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΣΠΕΚΕΛ, μετά και τον υποβιβασμό του Φιλαθλητικού Λάρισας, και όπως σημειώνει ο προπονητής του, Απόστολος Γιόλας, στόχος είναι η παραμονή.

«Είναι η τρίτη φορά που βρισκόμαστε στη Β’ Εθνική και ευελπιστούμε να παραμείνουμε. Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και  σ’ αυτό θα πάρουν μέρος ενισχυμένες ομάδες και ιδιαίτερα έμπειρες και δυνατές. Οπότε θεωρώ ότι θα έχουμε ωραίους αγώνες, ανάλογης δυναμικής και ενδιαφέροντες» αναφέρει ο τεχνικός του ΓΣ Βόλου, με την ομάδα του να προετοιμάζεται για τον αγώνα με τον Φοίβο 2002.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας

Νίκη Βόλου-Φιλαθλητικός Λάρισας (Νέας Ιωνίας, 15:00)

Σπάρτακος Λάρισας-ΑΕΛ (Νεάπολης, 17:00)

ΓΣ Βόλου-Φοίβος Γιάννουλης (Αγριάς, 18:00)

ΑΟ Σκοπέλου-Ολυμπιακός Βόλου (Σκοπέλου, 19:30)

Ασκληπιός Τρικάλων-ΓΣ Αλμυρού (Δημοτικό Τρικάλων, 20:30)

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.