Νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού ο Γιάννης Βρούτσης

Στη θέση του Γιάννη Οικονόμου

Ο Γιάννης Βρούτσης αναλαμβάνει τη θέση του αναπληρωτή υπουργού αθλητισμού στη θέση του Γιάννη Οικονόμου.

Οι καραμπόλες μετά την παραίτηση Μηταράκη έφεραν αλλαγή και στην πολιτική ηγεσία του ελληνικού Αθλητισμού, με τον Γιάννη Οικονόμου να αντικαθίσταται από τον πρώην υπουργό Εργασίας και βουλευτή Κυκλάδων.

Ο Γιάννης Βρούτσης, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1 Ιουνίου 1963, ενώ η καταγωγή του είναι από τη Νάξο και την Αμοργό. Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακόμα είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως οικονομολόγος στο Υπουργείο Οικονομικών για πολλά χρόνια.

Διατέλεσε Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας της ΝΔ από το 2009 έως το 2011, οπότε και ανέλαβε Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στις 21 Ιουνίου 2012 ανέλαβε τη θέση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στην κυβέρνηση Σαμαρά (συνεργασία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ).

Μετά τις εθνικές εκλογές του 2019 και τον σχηματισμό κυβέρνησης Μητσοτάκη, ο Γιάννης Βρούτσης είχε τοποθετηθεί υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.