Οι αντίπαλοι του Μαγνησιακού στη μάχη της ανόδου

Οι ομάδες που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει ο πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΘ

Πολλά τέρματα, οριακές διαφορές από τους δευτεραθλητές των κατηγοριών τους και παίκτες που μπορούν να αλλάξουν τον ρου μίας αναμέτρησης είναι χαρακτηριστικά των ομάδων που θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει ο Μαγνησιακός ως πρωταθλητής της φετινής Α’ ΕΠΣΘ, στη διαδικασία των μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Αστέρας Καρδίτσας, Αστέρας Σταυρού, Εορδαϊκός, ΑΕ Κιλελέρ και ΑΣ Μετέωρα θα τεθούν απέναντι στη βολιώτικη ομάδα, με τον Θάνο Θεοδώρου και τους παίκτες του να τονίζουν ότι κανείς δεν είναι εύκολος αντίπαλος αλλά συγχρόνως και ότι δεν έχουν τίποτε να φοβηθούν. Τρεις ομάδες ανεβαίνουν, οπότε ο Μαγνησιακός είναι ξεκάθαρο ότι στοχεύει στην άνοδο, ποντάροντας στις δυνατότητές του και στην εμπειρία του.

Επιμέλεια: Χρυσόστομος Τρίμμης

ΕΠΣ Καρδίτσας-Αστέρας Καρδίτσας

Αντίπαλος και του Πυράσου Νέας Αγχιάλου στην περσινή διαδικασία των μπαράζ ανόδου, ο Αστέρας Καρδίτσας αναδείχθηκε εύκολα πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΚ και φέτος, γνωρίζοντας μόλις μία ήττα σε 30 αγώνες, ενώ είχε προηγηθεί το 27 στα 27, και ακολούθησε και μία ισοπαλία. Επίσης υπήρξε φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου ΕΠΣΚ, όπου ηττήθηκε στην παράταση της αναμέτρησης από τον Ατρόμητο Παλαμά 1-2.

Προπονητής του και φέτος ο Νίκος Καρακώστας, με παίκττες τους Μπιτέλη, Λώττα, Κουτρουμάνο και Τζέκο να ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, με θητεία σε μεγαλύτερες εθνικές κατηγορίες. Ο Τάσος Κατσιγιάννης είναι ο φετινός πρώτος σκόρερ της ομάδας πάντως με 14 τέρματα.

ΕΠΣ Κοζάνης-Εορδαϊκός

Ο πρωταθλητής της ΕΠΣ Κοζάνης προκαλεί ενδιαφέρον όσον αφορά και την επιθετική λειτουργία του, έχοντας σημειώσει σε 26 αγωνιστικές 109 τέρματα(!), έχοντας δεχθεί μόλις 14! Έτσι συγκέντρωσε 74 βαθμούς με 24 νίκες και δύο ισοπαλίες, βρισκόμενος πάνω από τον Μακεδονικό Σιάτιστας που τερμάτισε δεύτερος με 72 βαθμούς, έχοντας επίσης 24 νίκες αλλά δύο ήττες.

Προπονητικά η χρονιά ξεκίνησε με τον Γιώργο Ιωαννίδη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ωστόσο συνεχίζεται με τον Κώστα Τσαγκαλίδη. Ο Καβαλάρης ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα της Πτολεμαΐδας με 20 τέρματα, εκ των οποίων τρία σημείωσε στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣ Κοζάνης, απέναντι στον ΑΣ Τιτάν Σερβίων, ενώ ακολούθησε και ο Χαραλαμπίδης με 16.

ΕΠΣ Τρικάλων-ΑΣ Μετέωρα

Η Α’ ΕΠΣ Τρικάλων διεξάγεται σε δύο ομίλους, και οι πρώτοι δίνουν ραντεβού σε τελικό. Εκεί συναντήθηκαν ο ΑΣ Μετέωρα και η ομάδα των Σαραγίων, και χρειάστηκε μάλιστα και η διαδικασία των πέναλτι για ν’ αναδειχθεί πρωταθλητής Α’ ΕΠΣΤ.

ο ΑΣ Μετέωρα που επιβλήθηκε των Σαραγίων με 5-4 στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) και κατέκτησε τον τίτλο, με προπονητή τον Νίκο Αγγελάκη. Όσον αφορά τους παίκτες, ο Ψαθογιαννάκης, μοιράζοντας βέβαια τη χρονιά σε Μικρό Κεφαλόβρυσο και Μετέωρα πέτυχε 15 τέρματα και ήταν ο πρώτος σκόρερ για τους πρωταθλητές ΕΠΣΤ, που θέλουν αν επιστρέψουν τάχιστα στη Γ’ Εθνική. Βέβαια, σημαία της ομάδας είναι ο Θοδωρής Φουρτούνης, αδερφός του διεθνούς ποδοσφαιριστή Κώστα Φουρτούνη, ηγετική φυσιογνωμία όπως αναφέρουν και Τρικαλινοί συνάδελφοι!

ΕΠΣ Φθιώτιδας-Αστέρας Σταυρού

Πρωταθλητής Φθιώτιδας για πρώτη φορά στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Αστέρας Σταυρού. Το συγκρότημα του Πέτρου Καραΐσκου νίκησε εκτός έδρας τον Άρη Αγίου Κωνσταντίνου με 5-0, εξασφαλίζοντας τον τίτλο.

Η ομάδα από τον όμορο στη Μαγνησία νομό τερμάτισε πρώτη με 77 βαθμούς σε 28 αγώνες (25 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα), ενώ ακολούθησε η Μαλεσίνα 2008 με 75 βαθιμούς (24 νίκες, 3 ισοπαλίες, μία ήττα. Ο Αστέρας Σταυρού σημείωσε 83 τέρματα, και δέχθηκε μόλις 12, και απομένει να φανεί αν μοιάζει και στη Μίλαν, αφού χρώματα και σήμα παραπέμπουν στην γνωστή ιταλική ομάδα..

ΕΠΣ Λάρισας-ΑΕ Κιλελέρ

Δίπλα στον νομό Μαγνησίας, το ιστορικό Κιλελέρ πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ ΕΠΣ Λάρισας, ενώ το πρωτάθλημα ολοκληρωνόταν το απόγευμα της Τρίτης 9 Μαΐου.

Προπονητής ο Κώστας Κατσάρας, έχοντας αποτελέσει στόχο του Θησέα Αγριάς το περασμένο καλοκαίρι, και παίκτες οι εκ Μαγνησίας ορμώμενοι Αργύρης Κουτσιρίμπας και Αλέκος Κουβελάς.

Μία αγωνιστική πριν από το τέλος, σε 29 αγώνες η ΑΕ Κιλελέρ είχε 82 βαθμούς, με 27 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα, 12 βαθμούς δηλαδή περισσότερους από τον δεύτερο Αχιλλέα Φαρσάλων, και έχοντας πετύχει 98 τέρματα ενώ έχει δεχθεί μόνο 11. Μάλιστα, στην έδρα της, η ΑΕ Κιλελέρ έκανε το απόλυτο με 15 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

ΕΠΣ Γρεβενών-Ο Κανένας

Πρωταθλητής ΕΠΣ Γρεβενών δεν προέκυψε. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα ήταν εξαιρετικά μικρό, με ελάχιστες ομάδες της περιοχής να παίρνουν μέρος σ’ αυτό. Μετά ήρθε και το Μητρώο για να τις αποτελειώσει, όπως λένε. Τα Γρεβενά πάλι ασχολήθηκαν περισσότερο με το ν’ ανέβουν οι Σειρήνες Γρεβενών στην Α’ Εθνική Γυναικών (ορθώς και ασχέτως αν το τοπικό πρωτάθλημα δεν έδωσε κάτι περισσότερο), οπότε οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο ξεκινούν ήδη με τρεις βαθμούς στη συλλογή τους ουσιαστικά, έχοντας και ένα επιπλέον ρεπό στο πρόγραμμά τους.

To πρόγραμμα των αναμετρήσεων

1η αγωνιστική

Κυριακή 14 Μαΐου

ΕΠΣ Γρεβενών- Μαγνησιακός

ΑΣ Μετέωρα – Αστέρας Σταυρού

Αστέρας Καρδίτσας- Εορδαϊκός

Ρεπό: ΑΕ Κιλελέρ

2η αγωνιστική

Τετάρτη 17 Μαΐου

Εορδαϊκός -ΕΠΣ Γρεβενών

ΑΕ Κιλελέρ – ΑΣ Μετέωρα

Αστέρας Σταυρού- Αστέρας Καρδίτσας

Ρεπό: Μαγνησιακός

3η αγωνιστική

Τετάρτη 24 Μαΐου

ΑΕ Κιλελέρ -ΕΠΣ Γρεβενών

Μαγνησιακός -Αστέρας Σταυρού

Αστέρας Καρδίτσας – ΑΣ Μετέωρα

Ρεπό: Εορδαϊκός

4η αγωνιστική

Κυριακή 28 Μαΐου

Εορδαϊκός – ΑΕ Κιλελέρ

ΕΠΣ Γρεβενών -Αστέρας Σταυρού

Αστέρας Καρδίτσας – Μαγνησιακός

Ρεπό: ΑΣ Μετέωρα

5η αγωνιστική

Τετάρτη 31 Μαΐου

ΑΣ Μετέωρα – Εορδαϊκός

ΕΠΣ Γρεβενών- Αστέρας Καρδίτσας

Μαγνησιακός – ΑΕ Κιλελέρ

Ρεπό: Αστέρας Σταυρού

6η αγωνιστική

Κυριακή 4 Ιουνίου

Αστέρας Σταυρού -Εορδαϊκός

ΑΕ Κιλελέρ – Αστέρας Καρδίτσας

Μαγνησιακός – ΑΣ Μετέωρα

7η Αγωνιστική

Κυριακή 11 Ιουνίου

Εορδαϊκός – Μαγνησιακός

Αστέρας Σταυρού – ΑΕ Κιλελέρ

ΑΣ Μετέωρα – ΕΠΣ Γρεβενών

Ρεπό: Αστέρας Καρδίτσας

*Όλες οι αναμετρήσεις έχουν οριστεί ν’ αρχίζουν στις 17:00.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.