Οι  επισημάνσεις Φάτση περί συμμετοχής στη ΓΣ και η δράση των τμημάτων της Νίκης

Στο πλαίσιο της συζήτησης και για το μπάσκετ

Εξ αρχής η συνέλευση της Νίκης Βόλου το απόγευμα της Δευτέρας 06/06 με βασικό θέμα το μέλλον του τμήματος μπάσκετ Ανδρών παρουσίασε εξαιρετικό ενδιαφέρον, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Στέργιο Φάτση να καυτηριάζει το μέγεθος της συμμετοχής, ενώ από εκεί και πέρα άφησε αρκετές αιχμές για έλλειψη ενδιαφέροντος όσον αφορά το μέλλον του τμήματος μπάσκετ, την ίδια ώρα έγινε και ένας μίνι απολογισμός της δράσης όλων των τμημάτων της Νίκης Βόλου.

O Στέργιος Φάτσης λοιπόν θυμήθηκε γενικές συνελεύσεις που εμφανίζονταν όπως ο ίδιος σημείωσε μετά τις ατάκες περί συνέλευσης περιπτέρου πολλά άτομα για να ψηφίσουν και όπως αυτός ανέφερε μετά έχουν εξαφανιστεί, για να επισημάνει: «Και γι’ αυτό έχουμε αυτήν τη λυπηρή σημερινή εικόνα σε γενική συνέλευση παρόλο που τα likes πάνε βροχή, παρόλο που στους σταθμούς, οι followers κι αυτά… Τι συζητάμε, δεν παιζόμαστε… ».

Στο πλαίσιο του απολογισμού των τμημάτων, ο κ. Φάτσης αναφέρθηκε ειδικότερα στα τμήματα ρυθμικής γυμναστικής στο οποίο είναι ο ίδιος έφορος ελλείψει άλλου προσώπου («μηδέ μονιμότερο του προσωρινού» όπως ο ίδιος υπογράμμισε) για να πει ότι τουλάχιστον το τμήμα βγάζει τα χρήματά του και δεν χρωστάει, πηγαίνοντας σε πιο υγιή επίπεδα από εδώ και πέρα. Στο πόλο επεσήμανε ότι υπήρχε μία διοικητική αστάθεια και είναι δίπλα στον έφορο Νίκο Κωνσταντέλια στο επίπεδο της ανδρικής ομάδας, αφού υπάρχει όπως τόνισε μία επιτροπή γονέων που θα ασχοληθεί όμως μόνο με τις ακαδημίες.

Για να συμπληρώσει ο κ. Φάτσης: «Μπορείτε κι εσείς και άλλοι που δεν έχουν έρθει να βοηθήσετε στη Νίκη από διάφορα πόστα σε οποιοδήποτε τμήμα. Η συμμετοχή όλων σε όλα τα τμήματα είναι πάρα πολύ σημαντική».

«Στενοχωρημένος για την εικόνα»

«Όλα τα τμήματα βγαίνουν έξω και πουλάνε Νίκη Βόλου. Η Νίκη διαμορφώνει και δυναμώνει το brand name για να κάνει πιο εύκολο το έργο του καθενός που βγαίνει έξω στην πιάτσα. Πρέπει το brand name να παραμείνει δυνατό, σταθερό, να δημιουργείται υπεραξία για να κάνει πιο εύκολο το έργο όλων όσοι πάνε σε χορηγίες, σε επιστολές, σε επιχειρήσεις μεγάλες κτλ» ήταν το σχόλιο του κου Φάτση επίσης στη συζήτηση που αναπτύχθηκε για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ Ανδρών, απαντώντας στην τοποθέτηση του κου Γιάννη Καζεπίδη, που ανέφερε ότι τοι 10% των χρημάτων του μπάσκετ θα πρέπει να δίνονται από την Ερασιτεχνική.

Από εκεί και πέρα ο κ. Φάτσης ήταν πιο αιχμηρός να μπορούσε να πει κανείς και να εκτιμήσει, όσον αφορά την ανταπόκριση στη ΓΣ για το μέλλον του τμήματος μπάσκετ. «Δεν βγήκαν πράγματα προς τα έξω πριν τη γενική συνέλευση. Υπάρχουν πραγματάκια αλλά δεν βγήκα γιατί περίμενα αυτό που αντιμετώπισα σήμερα. Εάν έβγαζα πράγματα έξω μπορεί να ερχόταν περισσότεροι για να κριτικάρουν ή και να έρχονταν οι μισοί γιατί θα ήταν πιο ήσυχοι. Αλλά όλοι αυτοί που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και κριτικάρουν και κάνουνε, και τα βάζουν με τον Φάτση και όλα αυτά, ας έρθουν εδώ, που είναι; Αυτήν τη στιγμή του μπάσκετ έχει μία δύσκολη χρονιά. Είναι το νούμερο 1 της Ερασιτεχνικής; Είναι. Έκανε δουλειά ο Μπάμπης, τα παιδιά; Έκαναν. Ποιος το εκτίμησε; Που είναι να πουν ευχαριστώ στα παιδιά; Τους βλέπεις; Πουθενάδες όλοι. Γι’ αυτό δεν έβγαλα τίποτε και ούτε πρόκειται να βγάλω. Θα μιλήσω με αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται. Αυτοί τρέξανε. δεν έχω  να δώσω λογαριασμό σε κανέναν» ανέφερε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη.

«Να πω ποιος θα είναι χορηγός του τμήματος; Το πλάνο να το βγάζαμε να έρχονταν εδώ άτομα… το θέμα ήταν να έρχονταν εδώ να ενημερωθούνε να καταλάβουν ότι είναι να διανύσουμε μία δύσκολη χρονιά και ο καθένας να βάλει από την πλευρά του ένα πετραδάκι. Που είναι αυτοί; Πουθενά. Γι’ αυτό φεύγουνε και οι Μπάμπηδες και οι Τσαγγάρηδες. Και πώς να δημιουργήσεις διάδοχη κατάσταση; Αν η Ερασιτεχνική είχε 200 χιλιάδες ευρώ θα έβαζα μάνατζερ για τα τμήματα. Δεν έχω όμως» συμπλήρωσε ο κ. Φάτσης.

Ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής Νίκης σημείωσε: «Ειλικρινά είμαι στενοχωρημένος με τη σημερινή εικόνα. Γιατί το θέμα του μπάσκετ το έβαλα σφήνα. Θα έβαζα μόνο τροποποίηση καταστατικού. Χωρίς το τμήμα του μπάσκετ εδώ θα ήταν το 1/3. Λέω δεν μπορεί… δεν θέλουν να έρθουν ν’ ακούσουν για το μπάσκετ, ποια θα είναι η επόμενη ημέρα; Κι όμως δεν τους ενδιαφέρει. Το μόνο που θα κάνουν τώρα είναι να παίρνουν τηλέφωνο στον Φάτση να τους πει ένα όνομα για το ποιος θ’ αναλάβει το μπάσκετ και αν ο Φάτσης ρίξει την ομάδα να τον περιμένουμε στη γωνία. Ε όχι δεν θα γίνει αυτό. Γι’ αυτούς όλους που λείπουν και δεν μ’ ακούνε. Θα καθίσουμε εδώ με τα παιδιά και θα συζητήσουμε. Η ομάδα θα στηθεί σε ένα αξιοπρεπέστατο πλάνο».

Ο απολογισμός των τμημάτων

Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης όπως προαναφέραμε, τοποθετήθηκαν και οι εκπρόσωποι και έφοροι συλλόγων που ήταν παρόντες, δίνοντας ενδιαφέροντα στοιχεία για τα τμήματά τους, πέρα από τη συζήτηση που έγινε για τα μπασκετικά τμήματα Ανδρών και Γυναικών.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν τα εξής:

Σταυρούλα Μέλη (Ρυθμική Γυμναστική)

«Είναι σε φάση διοργάνωσης το τμήμα. Έχουμε γύρω στα 40 με 50 παιδιά, σε μία δύσκολη χρονιά λόγω covid. Να είμαστε καλά την επόμενη χρονιά και να πούμε περισσότερα πράγματα».

Νίκος Κωνσταντέλιας (Υδατοσφαίριση)

«Τα τελευταία τρία χρόνια από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχουμε κάνει restart δύο φορές, την πρώτη με τη φυγή παιδιών για άλλον σύλλογο. Ξεκινήσαμε με μηδέν δελτία. Μετά από δύο συνεχείς διακοπές λόγω covid έχουμε πλέον 30 παιδιά στις ακαδημίες και μία ολοκληρωμένη ανδρική ομάδα που αποτελείται από 20 άτομα, με 15 Βολιώτες. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι από 25 έως 26 έτη, από πέρυσι έχουμε ανεβάσει στην ανδρική ομάδα πέντε παιδιά από τις δικές μας ακαδημίες, 15-18 ετών. Φέτος ευελπιστούμε ότι θ’ ανεβάσουμε άλλα πέντε παιδιά, ώστε του χρόνου να φτάσουμε στους 20 Βολιώτες. Έχουμε τώρα το πρωτάθλημα Κ13 και 17. Πριν από έξι μήνες η Κ13 με παιδιά που ξεκίνησαν από τον Σεπτέμβριο που δεν είχαμε καθόλου πισίνα και που ξεκινήσαμε πάλι τον Φεβρουάριο, και ενώ «έτρωγε» 25 και 30 γκολ πριν από έξι μήνες, φέτος έχασε για μία νίκη την πρόκριση στα προημιτελικά στο πρωτάθλημα μίνι Παίδων. Έχουμε και το πρωτάθλημα των Ανδρών σε τρία σαββατοκύριακα του Ιουλίου, με μία ομάδα που θα διεκδικήσει φέτος την άνοδο, έχοντας φέροντας τους Βολιώτες που είχαν φύγει και άλλους από άλλες ομάδες. Χρειαζόμαστε τη στήριξή σας για να υλοποιήσουμε το όνειρο ν’ ανέβει η ομάδα κατηγορία».

Στέλιος Κολόζος (Βόλεϊ Γυναικών)

«Δεν έχουμε αλλάξει προσανατολισμό. Τερματίσαμε φέτος στην 4η θέση με ισοβαθμία στη Β’ Εθνική. Παίζουν κορίτσια από τις ακαδημίες. Φέτος κατέβηκαν οι Νεάνιδες στο Γυναικών με 2-3 φοιτήτριες. Η χρονιά είναι πάντα πετυχημένη. Κοιτάμε να χαίρονται τα παιδιά και η ακαδημία πηγαίνει καλά. Όλες οι ομάδες ζητούν παίκτριες για τη Νίκη και γι’ αυτό είμαστε χαρούμενοι. Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε κάτι παραπάνω. Εγώ όσο είμαι έφορος του βόλεϊ θέλω η ομάδα να είναι στη Β’ Εθνική, να βγάζει παιδιά και είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό».

Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης (κολύμβηση)

«Ήδη από την περσινή χρονιά έχουμε ένα μοντέλο διοίκησης με αρκετά υποτμήματα, με δύο αναγνωρισμένα τμήματα στη ΓΓΑ, το τμήμα κλασικής και το τμήμα τεχνικής κολύμβησης. Πέσαμε πάνω στην πανδημία και αυτό είχε μία τεράστια οικονομική επίπτωση στα δεδομένα του τμήματος. Το στηρίξαμε γιατί το τμήμα έχει πάγιες ανάγκες, είτε λειτουργεί ή όχι, που καλύπτουν κάποιες υποχρεώσεις παλαιότερες. Έχουν καλυφθεί όλες αυτές, για ένα τμήμα κοστοβόρο σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικά πληρώνουμε τουλάχιστον 700 ευρώ τον μήνα για να κολυμπούν τα παιδιά. Ξεκινάμε με μία δύσκολη βάση. Είχαμε σοβαρό πρόβλημα για 1,5 χρόνο στην εκμάθηση και τις ακαδημίες, έχοντας και τη διακοπή της λειτουργίας του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας και μεταφερθήκαμε στο ΕΑΚ Βόλου. Το 50% των μελών μας δεν μπορούσε να στηρίξει αυτήν τη μετακίνηση. Αρχίζουμε και καταγράφουμε ισχυρή δυναμική σε μικρές ηλικίες. Κάναμε μία καθοριστική κίνηση στην τεχνική κολύμβηση και προσδοκούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να βρισκόμαστε πολύ ψηλά σε πανελλήνιο επίπεδο».

Σπύρος Μορφόπουλος (Ποδηλασία)

«Αναγεννήθηκε το τμήμα από το 2019. Πέσαμε δυστυχώς στην εποχή covid ενώ ήμασταν σε διαδικασία ανάπτυξης. Παρά το ότι το ποδήλατο ήταν free covid βρεθήκαμε σε ένα αρκετά δύσκολο σημείο και ουσιαστικά από τις οικογένειες των παιδιών με ελάχιστα χρήματα για τον εξοπλισμό. Νομίζαμε ότι θα έχουμε κάποια στήριξη από το Υπουργείο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει χρήματα για να στηριχθεί το τμήμα. Ό,τι στηρίζεται στηρίζεται με προσπάθειες δικές μου, των συνεργατών μου και των οικογενειών των παιδιών. Λειτουργεί ακαδημία με έξι παιδιά, τρία δημοτικού και τρία γυμνασίου και έχουμε οκτώ ενήλικες αθλητές που εκτός από την ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ συμβάλλουν στο να δείξουμε τη Νίκη Βόλου, τουλάχιστον τώρα που ξεκίνησε καλά η αγωνιστική περίοδος, σε όλη την Ελλάδα».

Χρυσόστομος Τρίμμης

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.