Πρωταθλήματα σε αναμονή Β’ και Γ’ ΕΠΣΘ…

Oι «μικρές» τοπικές κατηγορίες μπαίνουν επιτέλους στο μικροσκόπιο του αθλητικού ενδιαφέροντος

Όσο πιο χαμηλή είναι μία κατηγορία τόσο περισσότερους θα βρεις ν’ αγαπούν το άθλημα που ασχολούνται θα πει κανείς, και αυτό σε πολλές περιπτώσεις θα βρει εφαρμογή στη Β’ και στη Γ’ ΕΠΣΘ. Οι ημερομηνίες έναρξης και για τα δύο πρωταθλήματα βγήκαν, καθώς και αυτά επηρεάστηκαν από το ζήτημα του Μητρώου και τη διαμάχη Πολιτείας-ΕΠΟ, και το πώς άντεξαν έως τώρα πολλοί σύλλογοι είναι αντικείμενο μελέτης.

Η Β’ ΕΠΣΘ υπήρχε και υπάρχει, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη Γ’ τοπική κατηγορία. Το τρίτο τη τάξει πρωτάθλημα της Ένωσης Θεσσαλίας επανέρχεται έχοντας χαθεί για λίγο εξαιτίας του κορωνοϊού. Άλλωστε οι διοικούντες της ΕΠΣΘ είχαν αποφασίσει και διεξήγαγαν Α’ και Β’ κατηγορία σε δύο ομίλους την κάθε μία, και με την ενοποίηση τους σε ενιαία πρωταθλήματα προέκυψε και ευχέρεια για τη Γ’ ΕΠΣΘ.

Η μικρή αδερφή της Α’…

H σέντρα της Β’ ΕΠΣΘ θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 5-6 Νοεμβρίου, και ήδη αν παρατηρήσει κανείς τις ομάδες μπορεί να καταλάβει ότι έχουμε ουσιαστικά μία μικρή… Α’ τοπική κατηγορία, κάτι σαν μικρή αδερφή της…!

Ουσιαστικά, από τις 12 ομάδες που θα πάρουν μέρος στη Β’ ΕΠΣΘ, οι έξι προέρχονται από την περσινή Α’ κατηγορία. Συγκεκριμένα, Αστέρας Ριζομύλου, Σκιάθος, Αγία Παρασκευή, Δάφνη και Διαγόρας Στεφανοβικείου ήταν την περασμένη αγωνιστική περίοδο στην πρώτη κατηγορία και μαζί με τη Μακρινίτσα (που δεν κατέβηκε ποτέ στο πρωτάθλημα) βρέθηκαν από τα πλέι άουτ στο δεύτερο πλέον πρωτάθλημα.

Εκεί μαζί τους οι Μικροθήβες, η Σκόπελος, η ΑΠΟΒ, οι Μυρμηδόνες, ο Πανιώνιος και ο Άνθιμος Γαζής δημιουργούν όλες εκείνες τις συνθήκες για τη διεξαγωγή ενός καλού πρωταθλήματος. Το στοίχημα είναι όμως να αντικατασταθούν αγωνιστικά οι παίκτες που αποχώρηαν από τις ομάδες και κατέληξαν είτε σε ακαδημίες ΠΑΕ ή σε σύνολα της πρώτης κατηγορίας (τουλάχιστον).

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Μικροθήβες-Αγία Παρασκευή

Σκόπελος-ΑΠΟΒ

Μυρμηδόνες-Πανιώνιος Νέας Ιωνίας

Δάφνη-Αστέρας Ριζόμυλου

Άνθ. Γαζής-Σκιάθος

Ιάσων ΑΜ-Διαγόρας

Νέα αρχή στην τρίτη κατηγορία

Είπαμε και πριν, όσο πιο μικρή η κατηγορία, τόσοι περισσότεροι λάτρες του αθλήματος και το ίδιο ισχύει για τη Γ’ ΕΠΣΘ, με πινελιές υποδομής και πάλι.

Νέοι Αγίας Άννας και Νέοι Αθλητές Νίκης αυτό ακριβώς εκπροσωπούν, τις υποδομές δηλαδή με παίκτες που μπορούν να πάρουν σ’ αυτά τα σύνολα περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ ότι σ’ άλλα. Ίσως από την άλλη θα έπρεπε οι ίδιοι οι σύλλογοι να έχουν- εφόσον μπορούν- συστήσει τέτοιες ομάδες, αλλά τουλάχιστον φέτος έρχεται και το πρωτάθλημα Νέων από την ΕΠΣΘ.

Βέβαια, εντοπίζονται και περιπτώσεις συλλόγων που παραλίγο να μην πάρουν καν μέρος για διάφορους λόγους, όπως είναι ο Άθλος Αλμυρού και ο Απόλλων Καναλίων, κάνοντας ουσιαστικά επανεκκίνηση.

Ουσιαστικά πρόκειται για ομάδες στο σύνολό τους από την περσινή Β’ ΕΠΣΘ, που υποβιβαζόμενες «επέτρεψαν» να επανασυσταθεί η Γ’ κατηγορία. Σ’ αυτές έρχεται να προστεθεί ο Ατρόμητος Βόλου και ο Ηρακλής Βόλου (μία επανδραστηριοποίηση και μία αλλαγή ονόματος;)  που αποτελούν τα ερωτηματικά όσον αφορά του τι θα παρουσιάσουν ως νέες ουσιαστικά αθλητικές οντότητες, με την έναρξη να γίνεται το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής:

Πηλέας-ΝΑ Νίκης

Απ. Καναλίων-Ελευθεριακός

Ηρακλής-Νέοι Αγ. Άννας

Ατρόμητος-Κένταυρος ΝΠ

Αχιλλέας-Χλόη

Ρεπό: Άνω Λεχώνια

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.