Οι παραινέσεις Μπέου στην ΕΠΣΘ και το κάλεσμα για τη φιλοξενία της Εθνικής

Τι είπε σήμερα στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των τοπικών σωματείων

Για τη φιλοξενία της Εθνικής Ποδοσφαίρου στον Βόλο απηύθυνε κάλεσμα σε σύσκεψη προς τα σωματεία της ΕΠΣΘ ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, σήμερα το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο του Βόλου, ωστόσο πέρα από αυτό το θέμα έκανε και επισημάνσεις για την ΕΠΣΘ και τις ομάδες που είναι εγγεγραμμένες στο δυναμικό της, με φόντο και τα πλέι οφ ανόδου που βρίσκονται σε εξέλιξη, ζητώντας να μην τον εμπλέκουν σε κανένα σενάριο, αναφέροντας μάλιστα τις παραινέσεις του προς τη διοίκηση της ΕΠΣΘ, από τη στιγμή που αυτή είχε εκλεγεί!

Η ομιλία Μπέου διήρκησε περίπου μισή ώρα και εκπρόσωποι από τα περισσότερα σωματεία της ΕΠΣΘ βρέθηκαν στην αίθουσα, με τα στελέχη της ΕΠΣΘ να κάνουν την αρχή στις ομιλίες. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Μίλτος Καλόγηρος, αναφερόμενος στη φιλοξενία της Εθνικής, σημείωσε ότι η πόλη του Βόλου και ο Νομός Μαγνησίας έχουν δείξει την ετοιμότητά τους για φιλοξενία μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων, επισημαίνοντας τη βεβαιότητα ότι το Πανθεσσαλικό στα παιχνίδια της Εθνικής θα είναι γεμάτο.

Για τη φιλοξενία της Εθνικής λοιπόν, ο Αχιλλέας Μπέος κάλεσε το κάθε σωματείο: «Ν’ αναλάβει τις ευθύνες αν πραγματικά αγαπάει αυτό που υπηρετεί. Δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου η έλευση της Εθνικής στον Βόλο. Πώς θα το παρουσιάσουμε, πώς θα το στηρίξουμε και πώς θα το μεθοδεύσουμε είναι υπόθεση όλων μας». έκανε γνωστό ότι ήδη έχει δρομολογηθεί η έλευση εθνικών ομάδων με τσάρτερ στην Αγχίαλο, ενώ τρεις χιλιάδες ευρώ από την Περιφέρεια και 3 χιλιάδες από τον Δήμο Βόλου θα διατεθούν για εισιτήρια που θα δοθούν σε παιδιά των ακαδημιών. Για ν’ αναφερθεί στην αρνητική εικόνα που προέκυψε όπως υποστήριξε για τον Βόλο, από τον τελικό κυπέλλου του 2017 ανάμεσα σε ΠΑΟΚ αι ΑΕΚ.

«Εγώ σε προσωπικό επίπεδο το είχα κάνει με τον Ολυμπιακό Βόλου, το γέμισα μόνος μου (σ.σ. το Πανθεσσαλικό), δεν περίμενα να φωνάξω εσάς. Τώρα δεν είναι Ολυμπιακός Βόλου, ούτε Βόλος. Είναι Εθνική Ελλάδας, είναι η ΕΠΣ, είναι ο νομός, είναι υπόθεση όλων μας. Να στείλουμε ένα μήνυμα γιατί υπάρχει ένα κακό προηγούμενο από άλλες διοργανώσεις που έφερα πάλι εγώ εδώ, με παράδειγμα τον τελικό του κυπέλλου» σημείωσε και συμπλήρωσε:  «Με τα επεισόδια αυτά βγάλαμε μία αρνητική εικόνα προς τα έξω. Ήρθε η ώρα ν’ αποδείξουμε ότι ο Βόλος είναι φιλόξενος, ότι το Πανθεσσαλικό μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλους διεθνείς αγώνες και δεν έχει πρόβλημα και ότι η πόρτα του Βόλου και του Σταδίου είναι ανοιχτή και για άλλες διοργανώσεις».

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Μπέο η ΕΠΣ θ’ αναλάβει τη διοργάνωση όλων των θεμάτων, καλώντας τα σωματεία ακόμη και να στήσουν σταντ ή να αγοράσουν εισιτήρια για να γεμίσει το Πανθεσσαλικό.

Η ΕΠΣ και η  ίση αντιμετώπιση!

Σε ένα άλλο θέμα πιο προσωπικό, επαινώντας τον… εαυτό του για τις ποδοσφαιρικές και παραγοντικές ικανότητές του, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε σε θέματα ΕΠΣ, τονίζοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει ποιος σύλλογος θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου στη Γ’ Εθνική και ότι δεν θέλει τα σωματεία να τον εμπλέκουν!

«Κάποιοι από εσάς παίρνετε παράδειγμα αλλά δεν είναι έτσι εύκολο. Πχ πώς κατάφερα εγώ να φέρω μία ομάδα από τα Τάρταρα και να είναι στη Super League και να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικεί μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κάποια πράγματα δεν μπορούν να τα καταφέρουν όλοι. Και αν αυτό το παράδειγμα το παίρνετε κάποιοι από εσάς πχ ο φίλος μου ο Γιάννης Σίμος, που μιλήσαμε σε ανύποπτο χρόνο και το είπα ότι διαφωνώ με αυτό που πας να κάνεις φέτος, γιατί έχει κόστος προσωπικό για τον ίδιο, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι είναι και καλός άνθρωπος, τον είχα δίπλα μου. Ούτως ή άλλως και γνωρίζει το αντικείμενο, αφού θήτευσε δίπλα μου, που λέγεται ποδόσφαιρο με την καλή έννοια. Εγώ θα χαιρόμουν όλοι εσείς που θέλετε να κάνετε πρωταθλητισμό να το κάνετε με παιδάκια 17-18-19 ετών,  να κάνετε το φυτώριο ώστε να παίξουν στη μεγάλη ομάδα της πόλης που λέγεται Βόλος και σε άλλες ομάδες της Super League. Έχετε γεμίσει τις ομάδες με 38άρηδες, 40άρηδες, να παίζουν μπάλα με ποιο αντικείμενο; Δικαίωμά σας είναι, αλλά μην εμπλέκετε εμένα. Ούτε με ενδιαφέρει, και το λέω με το χέρι στην καρδιά. Μπορείτε να πάρετε τον κο Λασκαράκη και τη σημερινή διοίκηση αν ποτέ τους ενόχλησα. Ποτέ, ούτε μία φορά, να βοηθήσουν τον έναν ή τον άλλον. Δεν σας ξέρω και δεν με νοιάζει ποιος θα βγει πρώτος ή δεύτερος ή ποιος θα πέσει. Το μόνο που έχω πει στον Μίλτο (σ.σ. Καλόγηρο) γιατί γνωριζόμαστε χρόνια, είναι ότι δεν θέλω να υπάρχει αδικία» ανέφερε!

Ο κ. Μπέος σημείωσε δε ότι το γραφείο του είναι ανοιχτό για τον καθένα αλλά όχι για αγωνιστικά θέματα. «Ούτως η άλλως δεν παίζετε μπάλα αλλά κάτι άλλο. Με τη μία η μπάλα και όπου πάει. Εγώ παίζω μπάλα, έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ποδόσφαιρο με τους περισσότερους από εσάς. Καλή επιτυχία στις ομάδες σας, αλλά είστε μόνοι σας σε ό,τι αφορά τον Δήμαρχο».

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί αναφέρθηκε στον κο Σίμο από τον σύλλογο της Αγίας Άννας. «Γιάννη (σ.σ. Σίμο) ήταν πολύ άτοπη και άδικη η ανακοίνωση που έβγαλες, εκτός αν εννοούσες κάποιον άλλον πολιτικό. Ποιος να κάνει πολιτική παρέμβαση; Πες το μου εμένα τώρα για να δεις τι έχει να γίνει. Πολιτική παρέμβαση που και σε ποιον; Αν λοιπόν ο κ. Καλόγηρος και αυτοί που διοικούν την ΕΠΣ σήμερα δέχονται πολιτικές παρεμβάσεις, αύριο με τρόπο δικό μου τελειώνουν από τη διοίκηση της ΕΠΣ. Ουδέποτε ανακατεύτηκα και δεν με αφορά αυτό το κομμάτι γιατί για μένα είστε όλοι ίδιοι και θα ήταν άδικο να στηρίξω μία προσπάθεια και να στερήσω από κάποιον άλλον κάτι άλλο».

Ο κ. Σίμος παρενέβη και τόνισε ότι δεν έχει υπάρξει καμία ανακοίνωση από την πλευρά του περί πολιτικής παρέμβασης στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, με τον Αχιλλέα Μπέο να κλείνει τη συζήτηση ως εξής: «Μου το μεταφέρανε λάθος, ζητάω συγγνώμη τελείωσε. Ο καθένας διεκδικεί και παίρνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτό που του αξίζει. Αυτή είναι η γραμμή που έδωσα στη νέα διοίκηση της ΕΠΣ και στον πρόεδρο, και νομίζω ότι την ακολουθούν. Ουδέποτε πρόκειται ν’ ανακατευτώ ή να εμπλακώ στα προσωπικά σας. Όποιος έχει καλή ομάδα, όποιος αξίζει αγωνιστικά, καλή επιτυχία».

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.