Οι προσπάθειες έμειναν στη μέση για Νίκη και Ολυμπιακό Βόλου…

Μετά τις ήττες του περασμένου Σαββατοκύριακου-Οι δηλώσεις των προπονητών

Το σαββατοκύριακο των ηττών ήταν το περασμένο για τις βολιώτικες ομάδες μπάσκετ της Β’ Εθνικής, με τη Νίκη να ηττάται στη Λαμία από τον τοπικό Έσπερο 82-71, ενώ και ο Ολυμπιακός Βόλου δεν τα κατάφερε στην έδρα του Πρωτέα Γρεβενών, ηττώμενος 84-57…

Αν κάποιος βέβαια «καίγεται» για βαθμούς, αυτός είναι ο Ολυμπιακός Βόλου που συνεχίζει να δίνει μάχη παραμονής, με τον Πρωτέα να επικρατεί στην πρώτη από τις έξι που απέμεναν. Η αστοχία άλλωστε ήταν αυτή που κόστισε, με τον Ολυμπιακό Βόλου να επανέρχεται από το -13 του τρίτου δεκαλέπτου, να μειώνει σε 60-57, αλλά τελικά να αποδεικνύεται ιδιαίτερα άστοχος και να μένει με την προσπάθεια.

Πηγή φωτογραφίας: Star FM Γρεβενών

«Ήταν ένα παιχνίδι που είχε σημασία και για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια που κάνουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Στη μεγαλύτερη διάρκεια δεν παίξαμε καλά κυρίως στην επίθεση. Ήμασταν πάρα πολύ άστοχοι, χάνοντας πχ πάνω από 15 βολές. Αφού καταφέραμε και πήγαμε το παιχνίδι στο σουτ, δυστυχώς δεν μπήκαν κάποια σουτ για να το διεκδικήσουμε. Μας μένουν πέντε παιχνίδια ακόμη, με τρία εντός. Θα διεκδικούμε κάθε παιχνίδι και την τελευταία αγωνιστική θα κάνουμε ταμείο. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε, ελπίζοντας να δικαιωθούμε» τόνισε μετά το τέλος της αναμέτρησης ο τεχνικός του Ολυμπιακού Βόλου, Γιώργος Βλιώρας και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται για το εντός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Κυριακής 3 Απριλίου με αντίπαλο τον Έσπερο Λαμίας.

«Θέλαμε να έχουμε συνέχεια»

Δεν ήταν φανερό αν η Νίκη από την άλλη ξεχάστηκε στην επικράτηση επί του Ολυμπιακού Βόλου, ωστόσο απέναντι στον Έσπερο δεν ήταν και τόσο καλή, έστω και αν κατάφερε να παραμείνει απειλητική, ειδικά όταν μείωσε στο τρίτο δεκάλεπτο, με ένα σερί 8-0 χάρη σε δύο τρίποντα του Κουτίνα και ένα δίποντο του Σαριμπαλίδη.

«Θέλαμε να έχουμε συνέχεια μετά την καλή εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου. Έχουμε ανέβει αγωνιστικά ως ομάδα, αλλά δεν ήμαστε έτοιμοι (σ.σ. απέναντι στον Έσπερο Λαμίας) και πνευματικά και σωματικά. Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα παίζαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Στα τελευταία τρία λεπτά κάναμε κάποιες κακές επιλογές στην επίθεση, δίνοντας κάποια εύκολα καλάθια στην ομάδα της Λαμίας» σημείωσε από την πλευρά του τεχνικού επιτελείου ο Ανδρέας Μαύρος μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, για να συμπληρώσει: «Μετά το ημίχρονο κάναμε μία προσπάθεια να μείνουμε κοντά στο σκορ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για διαιτησία αλλά θεωρώ ότι υπήρχε μεγαλύτερη ανοχή στο σκληρό παιχνίδι. Βέβαια η ομάδα της Λαμίας φορτώθηκε με φάουλ, αλλά θεωρώ ότι ίσως κάποια σφυρίγματα να επηρεάσανε εκείνη τη στιγμή το μομέντουμ του αγώνα. Αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Η ομάδα της Λαμίας ήταν καλύτερη και πιο εύστοχη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ερχόμενη Κυριακή η Νίκη Βόλου υποδέχεται τον δεύτερο στη βαθμολογία Αίολο Τρικάλων-Γόμφοι, που θέλει κι αυτός το θετικό αποτέλεσμα, ελπίζοντας σε στραβοπατήματα του πρωτοπόρου Ερμή Σχηματαρίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.