Ολυμπιακός Βόλου… 2037!-Η κοπή πίτας του ΑΣ με μηνύματα για το γηπεδικό (φωτογραφίες)

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση των «ερυθρόλευκων»

Τα ερυθρόλευκα σύμβολα περίσσευαν στην εκδήλωση που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου ο ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937 για την κοπή της καθιερωμένης πρωτοχρονιάτικης πίτας, με πλήθος κόσμου να παρίσταται, αφού μέλη όλων των τμημάτων (και των οκτώ) φίλοι και επίσημοι και φυσικά τα μέλη της διοίκησης και οι οπαδοί βρέθηκαν στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου προσκλήθηκαν, με τους διοικούντες να κοιτούν το μέλλον και να κάνουν λόγο για το 2037, όταν και ο σύλλογος θα έχει συμπληρώσει 100 χρόνια ζωής και δραστηριοποίησης.

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Ενδιαφέρον είχε η ομιλία του προέδρου του ΑΣ, Νίκου Τσεκούρα, που χρησιμοποίησε το έτος 2037 στις αναφορές του, ενώ δεν έλλειψαν και τα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση, ειδικά για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις.

«Ο Ολυμπιακός Βόλου τα τελευταία χρόνια έχει δυναμώσει πολύ. Λειτουργεί 8 τμήματα σε διαφορετικά αθλήματα με αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ, και συγκαταλέγεται μέσα στους 10 μεγαλύτερους συλλόγους της Ελλάδας. Αυτό από τη μία μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα, αλλά από την άλλη δημιουργεί υποχρεώσεις και δυσκολίες στην καθημερινότητα, λόγω έλλειψης χώρων για προπόνηση και επίσημους αγώνες, κυρίως για το ποδοσφαιρικό τμήμα. Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι οι διοικήσεις που πέρασαν έχουν ευθύνη γι’ αυτό. Κάποιοι δεν είχαν τη δυνατότητα, κάποιοι την είχαν αλλά δεν φρόντισαν να έχει ο Ολυμπιακός Βόλου δικούς του χώρους, βάζοντας άλλες προτεραιότητες και άλλους στόχους! Κάποιοι επαναπαύτηκαν γιατί χρησιμοποιούσαν κυρίως κρατικούς και δημοτικούς αθλητικούς χώρους, και δεν πίστευαν ότι μπορεί να έχουν προβλήματα!» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά το 2037, ο κ. Τσεκούρας εξήγησε: «Είναι εφικτό αυτοί οι στόχοι να γίνουν πράξη και πώς; Εμείς λέμε ένα μεγάλο ναι! Με το βλέμμα στο μέλλον και χρονικό ορίζοντα το 2037 που ο μεγάλος αυτός σύλλογος συμπληρώνει 100 χρόνια, ζωής, οφείλουν τώρα όσοι τον αγαπούν να συστρατευτούνε για να γίνουν πράξη οι στόχοι του! Με ορίζοντα το 2037, που μπορεί να φαντάζει μακριά αλλά είναι τόσο κοντά μας, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η προσπάθεια ώστε αυτός ο μεγάλος και ιστορικός σύλλογος του Βόλου, που τόσα πολλά έχει προσφέρει στη νεολαία της πόλης μας, να πάψει συνεχώς να περιφέρεται από γήπεδο σε γήπεδο, να πάψει να εξαρτάται από τις προθέσεις οποιουδήποτε. Να διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί από την τεράστια προσφορά του.
Να αποκτήσει επιτέλους:
-Ιδιόκτητα γραφεία στο κέντρο της πόλης του Βόλου.
-Να ολοκληρωθεί το αθλητικό κέντρο στην Άλλη Μεριά για όλα τα τμήματά του, όπως είχε σχεδιαστεί και δεν ολοκληρώθηκε.
-Να γίνει το ΕΑΚ στη Νέα Δημητριάδα ένα σύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου».

Οι βραβεύσεις

Αρχικά επρόκειτο να τιμηθεί η οικογένεια Πουργιά για τον ιδρυτή του συλλόγου αείμνηστο Απόστολο Πουργιά, ωστόσο δεν μπόρεσε να παρεβρεθεί στην εκδήλωση κάποιος εκπρόσωπός της.

Στη συνέχεια τιμήθηκε η οικογένεια Τσουκάτου, με τον Δημήτρη Τσουκάτο να έχει αγωνιστεί στην ομάδα τη δεκαετία του 1950. Η οικογένεια Τσουκάτου είχε το πρώτο χοροδιδασκαλείο στον Βόλο, και την τιμητική πλακέτα από τον βουλευτή Μαγνησίας της ΝΔ, Χρήστο Μπουκώρο παρέλαβαν η σύζυγος και η κόρη του Δημήτρη Τσουκάτου.

Στη συνέχεια η Red Special Team με υπεύθυνο τον Νίκο Μπουντούρη, που προπονεί παιδιά με αναπηρίες, τιμήθηκε με μετάλλια και επαίνους από τη χωρική αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Άννα Μαρία Παπαδημητρίου.

O AΣ τίμησε παράλληλα τους ανθρώπους που βοηθούν σε κατασκευές, συντηρήσεις σε γήπεδα και όπου αλλού χρειαστεί, με την πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, Χρύσα Τσαγανού να απονέμει τις τιμητικές πλακέτες στους Στέλιο Λάζο, Γιώργο Μπατζιάκα, Δημήτρη Μυλωνά και Δημήτρη Σιούρα.

Οι παλαιοί διοικητικοί Ιάσων Χατζής, Μέμμος Δελημουχτάρης και Αντώνης Κλήμης έλαβαν επίσης τιμητικές πλακέτες από τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Βόλου, Σπύρο Γάτο.

Ο Ίμρε Μπόντα αποθεώθηκε από τους παρευρισκόμενους όταν έλαβε το βραβείο για την προσφορά του στους «ερυθρόλευκους», ενώ και ο Θανάσης Κωστούλα βραβεύτηκε έχοντας κάνει τα πρώτα του βήματα και στον Ολυμπιακό Βόλου, λαμβάνοντας αμφότεροι τις πλακέτες τους από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, Νίκο Παπαπέτρο.

Σειρά πήρε ο Ζάκος Σαχίνης που χρόνια τώρα παραμένει στις επάλξεις, με τον σύλλογο να τον τιμά και την πλακέτα να του την παραδίδει η πρώην υφυπουργός, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Το 1987 η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας. Έτσι, ο ΑΣ τίμησε τον προπονητή εκείνης της ομάδας, Τάκη Παπουτσή, όπως και την τότε παίκτρια Πέπη Σατραμέζη, «θυληκό Γκάλη», όπως την ανέφεραν και οι διοργανωτές της εκδήλωσης, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου και δημοτικό σύμβουλο, Χρήστο Βενέτη να απονέμει τα τιμητικά βραβεία.

Σειρά στη συνέχεια είχε ο Βολιώτης Περικλής Μπακοδήμος, εκτελεστικής διευθυντής της ομοσπονδίας Ποδοσφαίρισης, που θυμήθηκε και τους παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου των δεκαετιών του 70 και του 80, λαμβάνοντας τιμητική πλακέτα από τον γραμματέα του ΑΣ, Δημήτρη Μουρτζίνο.

Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού Βόλου Ναυσικά Βαβίτσα τιμήθηκε επίσης ως πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 200 και 400 μέτρα τεχνικής κολύμβησης στα διπλά πέδιλα, από τον πρόεδρο του ΑΣ, Νίκο Τσεκούρα.

Τέλος, το τμήμα Άρσης Βαρών και οι Μπάμπης Μπορτσέλης, Φώτης Μπορτσέλης, Κώστας Ρουστάνης, Ταξιάρχης Ζαρώνης και Ηλίας Τερλιγκάκης έλαβαν τιμητική πλακέτα από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση:

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.