Παίρνει χρήματα η SL2 από το Στοίχημα-Mειώνονται οι ομάδες

Περίπου 105 χιλιάδες ευρώ η κάθε ΠΑΕ

Η ένσταση Ροκάκη δεν βρήκε τύχη, ο Πέτρος Μαρτσούκος παραμένει πρόεδρος της Λίγκας, μετά την παραίτηση Λεουτσάκου και τελικά βρέθηκαν και χρήματα για να πάρουν οι ΠΑΕ από το στοίχημα, με τις πληρωμές να αρχίζουν από τις 8 Μαΐου…!

Αυτό προκύπτει σύμφωνα και με δημοσιεύματα μετά τη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Λίγκας με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, την Τετάρτη 26 Απριλίου. Έτσι, το ποσό που αναμένεται να λάβουν οι ΠΑΕ της Super League 2 είναι 2,542 εκατομμύρια ευρώ, 800 χιλιάδες ευρώ περισσότερα από την αρχική πρόβλεψη των 1,7 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό θα μοιραστεί σε 24 ομάδες, ενώ εξαιρούνται ο Απόλλων Λάρισας και ο Ηρόδοτος, άρα θα πάρει περίπου από 105 χιλιάδες ευρώ (λίγα περισσότερα για την ακρίβεια) η κάθε ΠΑΕ

Είναι γνωστό από εκεί και πέρα ότι όσες ομάδες εμπλέκονται σε υποθέσεις χειραγωγημένων αγώνων και αποδειχθεί η ενοχή τους δε θα λάβουν τη σχετική επιχορήγηση. Δεν διευκρινίζεται όμως αν αυτά τα χρήματα που μπορεί να προκύψουν θα μοιραστούν εκ νέου στις υπόλοιπες ΠΑΕ.

Από την άλλη, όπως αναφέρεται η SL2 δεσμεύεται για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχουσών ομάδων στο πρωτάθλημα, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ. Έτσι, αναφέρεται ότι το πρωτάθλημα της περιόδου 2024-2025 θα διεξαχθεί με 20 ομάδες, καθώς στην προκήρυξη της περιόδου 2023-2024 (διοργάνωση με 26 ομάδες) θα προβλεφθεί ότι θα υποβιβαστούν 10 εξ αυτών και θα ανέβουν 4 από τη Γ’ Εθνική.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.