Πάλεψαν αλλά ηττήθηκαν τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου από τις Εσπερίδες Καλλιθέας

Θα παλέψουν για τις θέσεις 5-8

Ήττα από τις Επσερίδες για τα κορίτσια του Ολυμπιακό Βόλου με 54-64 μετά από μία πολύ καλή εμφάνιση, με το ματς να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Οι «ερυθρόλευκες εμφανίστηκαν βελτιωμένες σε σχέση με το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό, έλεγξαν τα ριμπάουντ απέναντι στις Εσπερίδες, αλλά τα πολλά λάθη που έκαναν σ’ ακόμα ένα παιχνίδι, αλλά και το μεγάλο ρόστερ των αντιπάλων τους, καθώς και η εμπειρία που είχαν οι πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑΝΑ, ήταν οι παράγοντες που έδωσαν το ροζ φύλλο αγώνα στην αθηναϊκή ομάδα.
Οι παίκτριες των Παπαθανασίου-Δέρβου μπήκαν δυνατά στο ματς και πήραν προβάδισμα με 10-4 με την Κοτοπούλη να πρωτοστατεί στο σκοράρισμα, αλλά η Στολίγκα των Εσπερίδων βρέθηκε σε πολύ μεγάλη μέρα και με άξια συμπαραστάτρια την Αρσενιάδου, ήταν αυτές που έδωσαν το προβάδισμα στο σκορ με εύστοχο τρίποντο έκανε το 14-15 δύο λεπτά πριν τη λήξη της πρώτης περιόδου. Ακολούθησαν τέσσερις πόντοι από την ίδια παίκτρια για να απαντήσει η Σιουμουρέκη με εύστοχο τρίποντο, κάνοντας το 17-21, το οποίο ήταν και το σκορ περιόδου. Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου η παίκτρια των Εσπερίδων συνέχισε να σκοράρει με κάθε τρόπο και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα της 21-35, δύο λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η Σιουμουρέκη συνέχισε να σηκώνει όλο το βάρος της επίθεσης της ομάδας της και να πετυχαίνει πόντους, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί και τις Εσπερίδες να ανοίγουν την ψαλίδα στους εννιά πόντους, σε σχέση με τους τέσσερις της πρώτης περιόδου.
Μέχρι τα τέλη της τρίτης περιόδου τα κορίτσια του Ολυμπιακού Βόλου κατάφεραν με καλάθια των Σιουμουρέκη-Κοτοπούλη να ρίξουν τη διαφορά στους πέντε πόντους, με την πρώτη να πετυχαίνει τρίποντο …αλά Σπανούλη (με βήμα στο πλάι), 1:30 πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (44-49)
Στην τέταρτη ανέλαβε το ρόλο της Στολίγκα η Αρσενιάδου και με εύστοχα λει απ στον αιφνιδιασμό κατάφερνε η ομάδα της Αθήνας να κρατάει τη διαφορά, με τον Ολυμπιακό Βόλου να αρχίζει να εμφανίζει σημάδια κούρασης από το «κοντό» ροτέισιον.
Η Ελένη Παπαθανασίου, μετά τη λήξη του αγώνα δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ περήφανη για το κορίτσια τα οποία κατέθεσαν την ψυχή τους απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Οι Εσπερίδες είναι πρωταθλήτριες της ΕΣΚΑΝΑ και διαθέτουν τεράστια εμπειρία, αλλά και μεγάλο ρόστερ. Ήμασταν συνεχώς μέσα στο παιχνίδι και κοντά στο σκορ, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πλέον θα αγωνιστούμε για τις θέσεις 5-8 και θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το βολιώτικο και θεσσαλικό μπάσκετ όσο ψηλότερα γίνεται».
Τα δεκάλεπτα: 17-21, 27-36, 44-51, 54-64
Ολυμπιακός Βόλου (Παπαθανασίου-Δέρβος): Ράπτη, Πολύζου Αναστασία, Κωστοπούλου, Νιφόρου, Σιουμουρέκη 28(3), Λογοδότη 6 Καραστάθη 6, Κοτοπούλη 12, Φούτρα, Πολύζου Κατερίνα 2

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.