Πάλεψε η Νίκη Βόλου, 0-0 με την Καλαμάτα

Συγκινητική η προσπάθεια των «κυανόλευκων»

Αν και έδειξε ορεξάτη, η Νίκη Βόλου αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας στην Καλαμάτα, μετά το 0-0 με την τοπική ομάδα, ωστόσο η ομάδα του Στάικου Βεργέτη έκανε μία συγκινητική προσπάθεια, δείχνοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο ότι ήθελε το θετικό αποτέλεσμα…

Αν μάλιστα οι «κυανόλευκοι» ήταν λίγο πιο τυχεροί θα μπορούσαν να πετύχουν έστω ένα τέρμα, αφού ο Μέτσε έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας Ταΐρης έκανε την απόκρουση της… ζωής του στη συμβολή των δοκών. Σε κάθε περίπτωση όμως, η αναμέτρηση δεν είχε πολλές φάσεις, από καμία πλευρά, ούτε οι θεατές είδαν το πλέον ποιοτικό παιχνίδι.

Λίγα πράγματα εκατέρωθεν

Στην αρχή της αναμέτρησης οι παίκτες της Νίκης έδειξαν να είναι ορεξάτοι,  η Νίκη αλλά στη συνέχεια η Καλαμάτα πήρε μέτρα στο γήπεδο και πρωτοβουλίες απέναντι στους «κυανόλευκους».

Έτσι, στο 2ο προς 3ο λεπτό μόλις η Νίκη έκανε αισθητή την παρουσία της, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κρουθ ο Ροχάνο πήρε την κεφαλια, ωστόσο η μπάλα κατέληξε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ωστόσο ο ρυθμός δεν ανέβηκε περισσότερο στη συνέχεια, με την αναγκαστική αλλαγή του Πέτση από εκεί και πέρα να αναπροσαρμόζει κάπως τα πλάνα του Στάικου Βεργέτη. Από την άλλη, όπως προαναφέραμε η Καλαμάτα πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 27’ μάλιστα, ο Μπουσμπίμπα έγινε αποδέκτης της μπάλας εντός περιοχής από πάσα του Παυλίδη, και με ωραίο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Περιστερίδη. Ορθά όμως υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, και το τέρμα δεν μέτρησε.

Από εκεί και πέρα ελάχιστες οι κινήσεις και οι υποψίες ευκαιριών. Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, με την Καλαμάτα να έχει κάτι σαν ευκαιρία στο 36’, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κέρη, στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής της Νίκης, ο Μπακαγιόκο ξέφυγε από τον προσωπικό του αντίπαλο αλλά η κεφαλιά που πήρε δεν απείλησε την εστία του Περιστερίδη. Από την άλλη, πάλι σε εκτέλεση φάουλ του Κέρη στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου, ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει την μπάλα.

Επανέναρξη με τρομερή ευκαιρία…

Η Νίκη έψαχνε τις ευκαιρίες και έστω ένα γκολ από την αρχή και του δευτέρου ημιχρόνου, και στο 47΄ είχε μία φάση που έδειξε την… ατυχία της! Μετά από κίνηση της μπάλας έξω από την περιοχή του Ταΐρη, ο Μέτσε έκανε αυτό που έπρεπε για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία, πιάνοντας ένα πολύ δυνατό σουτ από το υψος του ημικύκλιου, ωστόσο είδε τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας να εκτινάσσεται στην αριστερή συμβολή των δοκών και με το δεξί του χέρι(!) να διώχνει σε κόρνερ! Με την εκτέλεσή του, ο Αλιατίδης έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα της Καλαμάτας να μπλοκάρει.

Από την άλλη στο 62’ ο Κέρη έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά δεν πρόλαβε ο Μαρκόφσκι μπροστά σε σχεδόν κενή εστία,  ενώ αν και η Νίκη έδειχνε ένα σαφώς καλύτερο πρόσωπο, δεν βρήκε τις επιτυχημένες τελικές προσπάθειες για να παραβιάσει την εστία του Ταΐρη.

Παράλληλα, από το 80’ και μετά η Καλαμάτα έδειξε να αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση, με την άμυνα της Νίκης και τον Περιστερίδη να λειτουργούν αποτελεσματικά. Στα τελευταία λεπτά πάντως, τα μαρκαρίσματα ήταν δυνατά, η ποιότητα ήταν εμφανώς απούσα, οπότε δεν ήρθε και η φάση που θα άλλαζε το σκορ. Έτσι, το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους, με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς της ισοπαλίας.

Κάρτες

Κίτρινες: 85’ Μαρκόφσκι/22’ Μέτσε, 52’ Ροχάνο, 56’ Τσιμπούκας, 57’ Ντομίνγκεθ, 68 Καλουτσικίδης, 76’ Αλιατίδης, 90+3′ Τζοβάρας

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Παυλίδης (89’ Φελίπε), Παπατόλιος (70’ Σουμπίνιο), Μπουσμπίμπα (70’ Αλεξόπουλος), Μαρκόβσκι (89’ Τριανταφυλλάκης), Κέρι (89’ Ηλιόπουλος)

Νίκη Βόλου (Βεργέτης): Περιστερίδης, Μπιτσάκος (59’ Τζοβάρας), Αλιατίδης, Τσιμπούκας, Πολίμος, Πέτσης (21’ λ.τ. Καλουτσικίδης), Μπόσιο, Ντομίνγκεθ (59’ Λούκας Γκαρσία), Μέτσε, Ροχάνο, Κρουθ (90+4′ Αργύρης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.