Παλεύει κατά του κορωνοϊού η ΕΣΚΑΘ

Προσέχουν οι ομάδες, ενώ αναβλήθηκαν οι δύο επόμενες αγωνιστικές

Δεν θα μπορούσε να μην προχωρήσει στο ίδιο μονοπάτι με αυτό που επέλεξε η ΕΟΚ, και έτσι η ΕΣΚΑΘ αποφάσισε να μεταθέσει και αυτή χρονικά τις δύο επόμενες αγωνιστικές των πρωτθλημάτων που διεξάγονται υπ’ ευθύνη της, οπότε και οι ομάδες αναπροσαρμόζουν αναγκαστικά τα πλάνα τους, προσέχοντας να μην βρεθούν αντιμέτωπες με κρούσματα κορωνοϊού.

Σε γενικές γραμμές πάντως τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ έχουν κυλήσει ομαλά έως τώρα με τις αναβολές εξαιτίας κρουσμάτων κορωνοϊού να είναι ελάχιστες και τους συλλόγους να τηρούν τα μέτρα προστασίας βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου, για να μην… τρέχουν και δεν φτάνουν στη συνέχεια. Αξίζει να τονιστεί ότι στον χώρο του θεσσαλικού μπάσκετ τα ποσοστά εμβολιασμού δεν είναι άσχημα, χωρίς να λείπουν βέβαια και αυτοί που δεν δίνουν σημασία και βαρύτητα στην επιστήμη αλλά κοιτούν και πιστεύουν συνομωσιολογικά σενάρια…

«Το ΔΣ της ΕΣΚΑΘ, θέλοντας από την πλευρά του να συμβάλει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας λόγω της εξάπλωσης της covid-19, σε συνδυασμό με τα αιτήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των σωματείων μελών της , αποφάσισε την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων που διοργανώνει από σήμερα και μέχρι 20-1-2022 και να μεταθέσει τις δύο επόμενες αγωνιστικές (8-9, 15-16 / 1/2022) σε εμβόλιμες ημερομηνίες (το πρόγραμμα των αναβληθέντων αγώνων θα ανακοινωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα), παρατηρώντας φυσικά την εξέλιξη των δεδομένων σε όλη τη χώρα μέχρι τότε. Σε ό,τι αφορά τις προπονήσεις συνιστάται σε όλα τα Σωματεία η πιστή και απόλυτα σχολαστική τήρηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου και η διαρκής παρακολούθηση των αλλαγών σε αυτό. Η ΕΣΚΑΘ θα είναι δίπλα σε όλα τα σωματεία της για κάθε διευκρίνιση ή βοήθεια που θα χρειαστούν» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η θεσσαλική ένωση, ενώ αναλόγως με την πορεία των κρουσμάτων πανελλαδικά θα πραγματοποιηθεί και η επόμενη κλήση για τα κλιμάκια του Αναπτυξιακού, κάτι που αναμένεται πλέον να γίνει μετά τις 20 Ιανουαρίου.

Έτσι, όσον αφορά τις ομάδες του Βόλου και της Μαγνησίας σε επίπεδο ΕΣΚΑΘ, ουσιαστικά για την 1η κατηγορία αναβάλλεται το φινάλε του πρώτου γύρου και η έναρξη του δευτέρου. Έτσι οι αγώνες που μετατίθενται έχουν ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ

13η αγωνιστική: Ίωνας-Ανόρθωση, Ανάληψη-Φοίβος, ΑΕΤ-Αιολικός , Μύτικας-ΑΕΛ, ΕΑΛ-Καλαμπάκα, ΑΕΒΔ-Δαναοί, Ν. Κεραυνός-ΓΣ Βόλου.

14η αγωνιστική: Ν. Κεραυνός-Ίωνας, ΑΕΒΔ-Ανόρθωση, ΕΑΛ-Δαναοί, Μύτικας-Καλαμπάκα, ΑΕΤ-ΑΕΛ, Ανάληψη-Αιολικός, ΓΣ Βόλου-Φοίβος.

Α2 ΕΣΚΑΘ

12η αγωνιστική: ΓΣ Σκιάθου-Κένταυρος Ζαγοράς, Ίκαρος Νεάπολης-Σπάρτακος Λάρισας, Ελευθεριακός-Ερμής Αγιάς, Τιτάνες Αλμυρού-Sports Academy.

13η αγωνιστική: Κένταυρος Ζαγοράς-Ίκαρος Νεάπολης, Σπάρτακος Λάρισας-Ελευθεριακός, Ερμής Αγιάς-Τιτάνες Αλμυρού, BC Volos-ΓΣ Σκιάθου.

Β’ ΕΣΚΑΘ

10η αγωνιστική: ΑΣ Φαρσάλων-Ολυμπιονίκης, Άδμητος Βελεστίνου-Λέοντας Τυρνάβου, Αρμένιο BC-ΑΟ Άνω Λεχωνίων, ΑEΔ Πλατυκάμπου-Ηρακλής Χάλκης.

11η αγωνιστική: Αναγέννηση Καλοχωρίου-ΑΣ Φαρσάλων, Ολυμπιονίκης-Άδμητος Βελεστίνου, Λέοντας Τυρνάβου-Αρμένιο BC, ΑΟ Άνω Λεχωνίων-ΑΕΔ Πλατυκάμπου.

Βέβαια, έχει αναβληθεί η αγωνιστική δραστηριότητα και στο πρωτάθλημα Γυναικών αλλά και στις ηλικιακές διοργανώσεις, μέχρις ότου επιστρέψουν όλοι στη δράση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.