Παραδοχή Μπέου: Παράνομη η σύμβαση παραχώρησης του Πανθεσσαλικού στον ΝΠΣ Βόλος

Χωρίς αναστολή οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ενέκριναν τη σύμβαση!

Στην παραδοχή ότι οι συμβάσεις παραχώρησης του Πανθεσσαλικού σε συλλόγους, όπως είναι ο ΝΠΣ Βόλος είναι παράνομες, καθώς δεν αγγίζουν το γράμμα του νόμου, προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου και πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέας Μπέος, σε συζήτηση για την παραχώρηση του Σταδίου στους «κυανέρυθρους»!

O δήμαρχος Βόλου τοποθετήθηκε επί του θέματος πριν η ημερησία διάταξη φτάσει σ’ αυτό, καθώς απάντησε στην ανακοίνωση της ΛΑΣ, που σημείωνε μεταξύ άλλων ότι το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του σταδίου στις πλάτες του βολιώτικου λαού και στις πλάτες των οικογενειών που συμμετέχουν σε αθλητικούς συλλόγους. Ο κ. Μπέος λοιπόν τόνισε ότι οι όροι χρήσης προκύπτουν από τις συμβάσεις και όχι από τη σχετική νομοθεσία, με τον επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολο Ριζόπουλο να ζητάει να αποσυρθεί η προτεινόμενη σύμβαση και να έρθει νέα, με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Σε εκείνο το σημείο λοιπόν ο δήμαρχος Βόλου δήλωσε: «Να προσφύγετε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Όταν θα σας δώσει ο κόσμος τη δυνατότητα να διοικήσετε την πόλη και γίνετε δήμαρχος κάντε δικές της συμβάσεις. Μπορεί οι τωρινές να μην αγγίζουν το γράμμα του νόμου, θα συμφωνήσω σε πολλά πράγματα, αλλά είναι ανταποδοτικότητα απέναντι σε σωματεία, σε ανθρώπους, σε εργαζόμενους σε κόσμο που το έχει ανάγκη»! Μάλιστα, ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι υπάρχει και ένα κόστος για τον σύλλογο 4-4,5 χιλιάδων ευρώ για την απασχόληση δύο γεωπόνων που συντηρούν τον χλοοτάπητα των δύο γηπέδων (κύριο και βοηθητικό), καθώς και ότι την προηγούμενη χρονιά η ΠΑΕ πλήρωσε 150 χιλιάδες και πλέον ευρώ για τον κεντρικό χλοοτάπητα.

Η έναρξη της τοποθέτησης του Αχιλλέα Μπέου:

Η αναφορά Μπέου για τις συμβάσεις:

Σύγκρουση συμφερόντων και αυξημένα έσοδα και έξοδα

Ανοιχτά λοιπόν ο Αχιλλέας Μπέος παραδέχθηκε ότι δεν τηρείται ο νόμος στις συμβάσεις, με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης από εκεί και πέρα να καταψηφίζουν την προτεινόμενη σύμβαση.  Από πλευράς μείζονος αντιπολίτευσης, ο Θεολόγος Διαμαντένιας, αναρωτήθηκε με βάση ποια δεδομένα προκύπτει μίσθωμα 1500 ευρώ τον μήνα για την ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, αλλά και πώς γίνεται να υπογράφει το ίδιο πρόσωπο και ως δήμαρχος Βόλου και ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος. Έφερε δε και το παράδειγμα της γειτονικής Λάρισας, σημειώνοντας ότι η ιδιοκτησία του AEL FC Arena ζητούσε ένα εκατομμύριο ευρώ από την ΑΕΛ (σ.σ. για την περίοδο 2019-20 το ποσό ήταν 300 χιλιάδες ευρώ συν έξοδα συντήρησης,  καθαρισμού, ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και ασφάλιστρα).

Επίσης, ο Ιάσων Αποστολάκης, από την ελάσσονα αντιπολίτευση, σημείωσε ότι δεν υπάρχει ίδια αντιμετώπιση, από τη στιγμή που τα έξοδα χρήσης είναι περισσότερα για τον ΝΠΣ Βόλος των περισσότερων εσόδων, σε σύγκριση με τη Νίκη Βόλου που καλείται να πληρώσει κι αυτό το ίδιο μίσθωμα (1500 ευρώ τον μήνα), σημειώνοντας ότι προφανώς θα πρέπει να υπάρξει και άλλη σύμβαση εφόσον η ομάδα θα πραγματοποιεί προπονήσεις σε άλλη δημοτική δομή.

Από την άλλη, ο Απόστολος Παπαδούλης του συνδυασμού «Βόλος-Ανατροπή-Δημιουργία» έθεσε και αυτός θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τον Αχιλλέα Μπέο, ως πρόεδρο του ΝΠΣ Βόλος, σημειώνοντας ότι σε άλλο θέμα προτείνεται η ενοικίαση δύο δημοτικών καταστημάτων, 70 συνολικά τμ με συνολικό ενοίκιο τα 900 ευρώ, και με λίγα παραπάνω ο ΝΠΣ Βόλος παίρνει ένα ολόκληρο Στάδιο. «Λειτουργεί η λογική σβάρνα αλλά ας κρατήσουμε λίγο τα προσχήματα» σημείωσε.

Παράλληλα, ο Απόστολος Ριζόπουλος της ΛΑΣ σημείωσε ότι βάσει νομοθεσίας θα πρέπει των 15% των εσόδων μιας ομάδας που χρησιμοποιεί δημοτικά στάδια να καταλήγει στον Δήμο, και όταν πρόκειται για μία ανώνυμη εταιρεία και πρέπει να ισχύουν συγκεκριμένες διατάξεις.

Σε εκείνο το σημείο και πάλι εμφανίστηκε ο Αχιλλέας Μπέος για να σημειώσει ότι ο ΝΠΣ Βόλος και η Νίκη δεν μισθώνουν όλο το Πανθεσσαλικό αλλά τον αγωνιστικό χώρο για έναν αγώνα και μία προπόνηση κάθε εβδομάδα. «Το υπόλοιπο γήπεδο δίνεται σε σωματεία σε συλλόγους και ομοσπονδίες» ανέφερε, ενώ από πλευράς πλειοψηφίας, ο Θάνος Θεοδώρου εξέφρασε… απορία, θεωρώντας ότι το θέμα είναι τυπικό και σημειώνοντας ότι το αντίστοιχο θέμα για τη Νίκη Βόλου πέρασε… σβηστά. Σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Γιώργος Βλιώρας, υποστηρίζοντας ότι το θέμα της αντιπολίτευσης δεν είναι τα 1500 ευρώ, αλλά το ότι το πήρε η δημοτική Αρχή Μπέου όταν οι υπόλοιπες δεν τα είχαν καταφέρει, ενώ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Ανδρέα Ζέρβα να… κατηγορεί την αντιπολίτευση ότι δεν… συμπαθεί τον ΝΠΣ Βόλος!

Τέλος, η ανεξαρτητοποιημένη δημοτική σύμβουλος Σόνια Χαρανά, τόνισε ότι θεωρεί το ποσό των 1500 ευρώ τον μήνα υπερβολικό(!) τόσο για τον ΝΠΣ Βόλος όσο και για τη Νίκη Βόλου, ζητώντας αυτό να μειωθεί στα χίλια ευρώ. Τελικά η σύμβαση πέρασε με τις ψήφους της πλειοψηφίας, ενώ καταψήφισαν στο σύνολό τους οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.