Παραίτηση Λεουτσάκου-Επανέναρξη στις 11/03

Επεισοδιακό το ΔΣ για την επανεκκίνηση της Super League 2

Μπορεί το ΔΣ της Super League 2 να άρχισε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας από τη σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη, ωστόσο τα ευτράπελα δεν έλειψαν. Η συνεδρίαση ήταν αρκετά επεισοδιακή, με διαξιφισμούς και φωνές, ενώ δεν έλειψαν και οι λογομαχίες που έφτασαν στα όρια του διαπληκτισμού.

Μαρτυρίες αναφέρουν πως  η ένταση ήταν ιδιαίτερη αλλά παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι, ανάμεσα στον πρόεδρο της Κηφισιάς  Χρήστο Πρίτσα και τον αντιπρόεδρο του Διαγόρα, Χρήστος Παπαδημητρίου. Μάλιστα το ΔΣ διακόπηκε προσωρινά, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο συνεταιρισμός για μία ακόμη φορά εμφανίστηκε διχασμένος ανάμεσα σε όσους τάσσονται υπέρ του Λεωνίδα Λεουτσάκου και εκείνους που θέλουν την αποχώρησή του υποστηρίζοντας πως οι χειρισμοί του οδήγησαν στο να στερηθούν οι ομάδες τα αναγκαία χρήματα από το στοίχημα. Ακόμη, πάντως, είναι ασαφές αν και πότε θα γίνει επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Tελικά προέκυψε παραίτηση Λεουτσάκου…  Στο επεισοδιακό  ΔΣ της Λίγκας, έκανε γνωστό πως αποχωρεί από τη θέση, κάτι που ήταν ουσιαστικά είχε θέσει και ως βάση  αναφορικά με τα χρήματα απ’ τα ποσοστά φορολογίας του στοιχήματος η ειδική επιτροπή που έκανε τις επαφές εσχάτως με τον Λευτέρη Αυγενάκη και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Η ανακοίνωση της Λίγκας αναφέρει ότι το πρωτάθλημα αρχίζει και πάλι στις 11 Μαρτίου και ότι εκλογές θα γίνουν στις 8 Μαρτίου. Η ανακοίνωση:

«Σε μια από τις δυσκολότερες ημέρες για τη χώρα μας, όπου οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται με τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, λόγω του εκτάκτου του θέματος, ολοκλήρωσε τη συνεδρίασή του και έλαβε τις εξής αποφάσεις:

  1. Έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Προέδρου Λεωνίδα Λεουτσάκου. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Α’ αντιπρόεδρος κ. Χαράλαμπος Σταμούλης, έως τη διενέργεια εκλογών όπου ορίστηκαν για την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 και ώρα 12:00.

Οι υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορούν να κατατεθούν έως  τη Δευτέρα 6.3.2023 και ώρα 11:00 στα γραφεία της Ένωσης, συνυποβάλλοντας μαζί:

α) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα

β) Αντίγραφο τίτλων σπουδών ή έγγραφα που αποδεικνύουν την διοικητική τους εμπειρία και την εξειδίκευση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού.

γ) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτουν στα κωλύματα του αθλητικού νόμου, όπως αυτός ισχύει εκάστοτε και στα κωλύματα που προβλέπονται στο καταστατικό της Ε.Π.Ο.

δ) Πλήρες αντίγραφο ποινικού μητρώου με ημερομηνία έκδοσης ενός μηνός πριν την κατάθεσή του.

Υποψηφιότητες για τη θέση του Προέδρου, μπορεί να θέσει ένας από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Α2 κατηγορίας ή και τρίτο πρόσωπο που δεν είναι μέλος Δ.Σ. ΠΑΕ ή μέτοχος ΠΑΕ.

  1. Ορίζει την επανέναρξη του Πρωταθλήματος για το σαββατοκύριακο 11-12 Μαρτίου 2023 με την 14η αγωνιστική.
  2. Αποδοχή των κριτηρίων και των προϋποθέσεων που θέτει η ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 704, 10/02/2023) προκειμένου οι ΑΑΕ να χρηματοδοτούνται από τον μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης, μέσω της φορολογία των κερδών των παικτών τυχερών παιγνίων
  3. Δέσμευση για τον αριθμητικό περιορισμό των συμμετεχόντων ομάδων από τη σεζόν 2023-2024 προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της διοργάνωσης και η διασφάλιση της βιωσιμότητας των ΠΑΕ.
  4. Πλήρη συνεργασία και στήριξη για αμοιβαία οφέλη ανάπτυξης με τους εταίρους της κατηγορίας, την ΕΡΤ και τον χορηγό Betsson.
  5. Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός όλων των λειτουργιών της Λίγκας.
  6. Πλέγμα μέτρων για να αποδείξουμε την απόλυτη διάθεσή μας για μια αμιγώς επαγγελματική και ελκυστική κατηγορία ποδοσφαίρου, με ανάκτηση της αξιοπιστίας και προστασία του προϊόντος μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.