Περιμένει τις εξελίξεις ο Ρήγας Φεραίος

Θετική απάντηση στο ενδεχόμενο κλήσης της Γ’ Εθνικής

Μπορεί να μοιάζει δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο το να επιστρέψει ο Ρήγας Φεραίος στη Γ’ Εθνική, με βάση τις πληροφορίες που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες, με τη διοίκηση της ομάδας να έχει αποφανθεί ότι μπορεί να σταθεί στην κατηγορία. Γι’ αυτό και η απάντηση που δίνει σε ενδεχόμενο κλήσης για να καλυφθεί κενό μετά την αποχώρηση του Διαγόρα Στεφανοβικείου είναι θετική.

Βέβαια, αν υπάρξει πρόσκληση, σίγουρα θα πρέπει να γίνουν και μερικές προσθήκες στο δυναμικό του συλλόγου, ώστε ο προπονητής της ομάδας Λάκης Μπακάλης να έχει περισσότερες επιλογές στη διάθεσή του. Σε κάθε περίπτωση πάντως η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου περιμένει τις οριστικές και επίσημες εξελίξεις για το συγκεκριμένο θέμα, δηλώνοντας την ετοιμότητά της να προχωρήσει σε ό,τι χρειάζεται από εκεί και πέρα.

Από πλευράς ΕΠΟ, τουλάχιστον σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπάρχει άρνηση ενδεχομένου  για άνοδο δευτεραθλητών ομάδων στη Γ’ Εθνική, ωστόσο είναι ένα θέμα που στους κόλπους του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει συζητηθεί έστω και ανεπισήμως. Παράλληλα οι υπολογισμοί για το πώς μπορούν να βγουν οι όμιλοι γίνονται συνεχώς, αφού άλλες ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή και άλλες πάλι βρίσκονται προ των πυλών της Super League 2 και ενώ ο αρχικός σχεδιασμός έκανε λόγο για πρωτάθλημα επτά ομίλων, με 12 ομάδες στον καθένα.

Έτσι, προέκυψαν και τα σενάρια για τον Ρήγα Φεραίο και τη Γ’ Εθνική και οι ανάλογες συζητήσεις. Γι’ αυτό και σε κάθε περίπτωση η ομάδα του Βελεστίνου βρίσκεται σε ετοιμότητα, ωστόσο αν δεν προκύψει πρόσκληση δεν σημαίνει ότι δεν θα κάνει την προσπάθειά της στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, με τις αξιώσεις να είναι μεγάλες.

Τι είχε γίνει το καλοκαίρι του 2020…

Το να γίνει πάντως προσθήκη ομάδων στη Γ’ Εθνική δεν θα είναι κάτι πρωτόγνωρο. Αυτό έγινε και το καλοκαίρι του 2020, με την άνοδο πέντε συνολικά ομάδων στην κατηγορία.

Συγκεκριμένα, τότε η ΕΠΟ αποφάσισε την άνοδο των τρίτων(!) ομάδων της τελικής βαθμολογικής κατάταξης των πρωταθλημάτων Α’ κατηγορίας των ιδρυτριών Ενώσεων της ΕΠΟ, ΕΠΣ Αθηνών (Ηλιούπολη), ΕΠΣ Πειραιά (ΑΟ Καραβάς) και ΕΠΣ Μακεδονίας (ΑΕ Ευόσμου), αλλά και των δεύτερων ομάδων των αντιστοίχων πρωταθλημάτων των ΕΠΣ Λάρισας (ΠΟ Ελασσόνας) και Αχαΐας (Αχαϊκή), με βάση το κριτήριο ότι ήταν οι μεγαλύτερες πληθυσμιακά Ενώσεις.

Τότε μάλιστα ο Ρήγας Φεραίος περίμενε κι αυτός την επιστροφή του στη Γ’ Εθνική, ως δεύτερος της Α’ ΕΠΣΘ της περιόδου 2019-20, αλλά η αναδιάρθρωση της κατηγορίας δεν προχώρησε ποτέ συνολικά, αλλά μόνο αποσπασματικά. Μάλιστα, ο Ρήγας διαμαρτυρόταν καθώς το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ 2019-20 δεν είχε ολοκληρωθεί ποτέ, αλλά οι βαθμολογίες επικυρώθηκαν, με τη Δήμητρα Ευξεινούπολης να παίρνει την άνοδο με 48 βαθμούς και ενώ ο Ρήγας ήταν στη δεύτερη θέση με 46!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.