“Πέταγε φωτιές” στην επανάληψη και συνέτριψε με 4-0 τον Οικονόμο η Νίκη

Φάση από το ματς του Πανθεσσαλικού με πρωταγωνιστή τον Κέρι

«Πέταγε φωτιές» στην επανάληψη η Νίκη και κατάφερε να συντρίψει τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο ντεμπούτο Ντόστανιτς με 4-0. Οι κυανόλευκοι δεν ήταν καλοί στο πρώτο 45λεπτο, αλλά κατόρθωσαν λίγο πριν το ημίχρονο να κάνουν το 1-0 με τον Καντούτση, ενώ από το 77’ έως το 90’ πέτυχαν κι άλλα τρία γκολ και έδωσαν διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή τους, η οποία είχε ιδιαίτερη σημασία, αφού συνδυάστηκε με την απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού Βόλου, με συνέπεια να ισοβαθμήσουν στην κορυφή με τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη στο πρώτο μέρος προσπαθούσε να αναπτυχθεί από πίσω, αλλά η πολύ αποτελεσματική πίεση των φιλοξενουμένων ψηλά χαλούσε τα σχέδια των γηπεδούχων, που δεν μπορούσαν να «χτίσουν» σωστά τις επιθέσεις τους κα κατέφευγαν σε μακρινές μπαλιές. Αυτό γινόταν και από τον Αποστολίδη, που έβγαινε έξω από την περιοχή του και έκανε γεμίσματα.

Εξαίρεση σε όλα αυτά αποτέλεσαν κάποιες φάσεις που έγιναν από τα αριστερά με τον Θοδωρή Παπαδόπουλο, που βγήκε σωστά από την πλευρά του μετά από σωστές συνεργασίες με την μπάλα κάτω, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η Νίκη πήγε να «χτυπήσει» με τις κάθετες πάσες του Κέρι, που συνέκλινε στον άξονα και προσπαθούσε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του, χωρίς κάποια απ’ αυτές να έχει αποτέλεσμα.

Έτσι λοιπόν οι ευκαιρίες της Νίκης στο πρώτο μέρος ήταν πολύ λίγες, παρά την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχαν οι κυανόλευκοι, και σίγουρα το γεγονός ότι η ομάδα του Ντόστανιτς πήγε προηγούμενη στ’ αποδυτήρια ήταν το ιδανικό, καθώς πέραν του οριζόντιου δοκαριού του Κέρι δευτερόλεπτα πριν το γκολ δε φάνηκε ιδιαίτερα απειλητική.

Στο 14’ ο Δωματάς έκανε το σουτ λίγο μέσα από τη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Αναστασίου έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε το σουτ, ενώ στο 22’ ο Βουκομάνοβιτς είδε την μπάλα να του στρώνεται μετά από διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα ανάμεσα σε Ιορδανίδη και τον πορτιέρε Αναστασίου, αλλά το εναέριο βολ-πλανέ που έκανε ο Σέρβος ήταν υπό πίεση και τελείως άστοχο.

Τελικά σε ένα λεπτό πίεσης προς το τέλος του πρώτου μέρους ήρθε το πολυπόθητο γκολ για τη Νίκη. Αρχικά μετά από κόρνερ του Δωματά από τα αριστερά ο Κέρι έπιασε την κεφαλιά στο ύψος του πέναλτι, η οποία πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια απομακρύνθηκε σε κόρνερ, στη εξέλιξη της φάσης του οποίου άνοιξε το σκορ. Την «ασίστ»

έβγαλε με το κεφάλι ο Καρτσαμπά από την αριστερή γραμμή της μικρής περιοχής και στο πρώτο δοκάρι με νέα κεφαλιά ο Καντούτσης έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αναστασίου (1-0).

Το δεύτερο μέρος

Στο 59’ ο Μακένγκο μετά από κάθετη του Κέρι σε κόντρα επίθεση «τσίμπησε» την μπάλα μπροστά από αμυνόμενο και όντας πιο γρήγορος βγήκε στο τετ-α-τετ με τον εξερχόμενο γκολκήπερ Αναστασίου, ο οποίος δεν «έφαγε» την ντρίμπλα του Γάλλου και με τα πόδια τον έκοψε πριν ο μέσος της Νίκης βγει σε κενή εστία.

Στο 72’ με όλο τον Οικονόμο να έχει βγει μπροστά η Νίκη έχασε την ευκαιρία να γίνει πολύ επικίνδυνη. Ο Κέρι έδωσε με τη μία από τον άξονα προς τα αριστερά του στον Μακένγκο, που προτίμησε αντί να πάει στην ατομική προσπάθεια να περάσει με ψηλοκρεμαστή μπαλιά, ώστε ο συμπαίκτης του να βγει στο τετ-α-τετ, αλλά έκοψε αμυντικός του Οικονόμου με το κεφάλι. Η φάση δε σταμάτησε εκεί, αφού στην εξέλιξή της ο Κέρι έβγαλε πολύ ωραία για τον αφύλακτο Μετούσι στα δεξιά, που σέντραρε στο πίσω δοκάρι κι εκεί ο Τσακάλι παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ, διώχνοντας με το κεφάλι, με την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι σε κόρνερ στο 73’.

Τελικά στο 77’ ήρθε το 2-0 μετά από θαυμάσια συνεργασία του Τζιώρα με τον Κέρι και ο τελευταίος με δυνατό αριστερό πλασέ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της αντίπαλη εστίας. Η Νίκη πλέον είχε καθαρίσει το ματς και στο 81’ είχε τεράστια διπλή ευκαιρία για το τρίτο γκολ, με τον Αναστασίου να αποκρούει με εκπληκτική εκτίναξη στο δεξί του παραθυράκι το πλασαριστό σουτ του Κέρι εντός περιοχής, ενώ ο τερματοφύλακας του Οικονόμου έβαλε «στοπ» και στον Τζιώρα που πήρε το ριμπάουντ και επιχείρησε με αριστερό πλασέ να τον νικήσει, αλλά δεν μπόρεσε.

Οι φίλαθλοι πάντως της Νίκης πανηγύρισαν και τρίτο γκολ στο 84’ με πέναλτι που κέρδισε ο Μακένγκο σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής για ανατροπή του. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κέρι, που έστειλε από τη δεξιά γωνία τον Αναστασίου και την μπάλα από το αριστερή. Μάλιστα δευτερόλεπτα πριν την εκτέλεσh είχαν έρθει τα ευχάριστα για τους φίλους της Νίκης νέα από την Άμφισσα με το γκολ του Φωκικού και το γήπεδο είχε ξεσηκωθεί.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς πλέον είχαν φτερά στα πόδια τους και στο 90’ έδωσαν μεγαλύτερες διαστάσεις στο σκορ. Ο Φάμπιο βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας λίγο έξω από την περιοχή μόνος του, αλλά την προβολή απέκρουσε ο Αναστασίου σε μία νέα μεγάλη απόκρουση, αλλά αυτή τη φορά ο Τζιώρας που πήρε το ριμπάουντ με νέα προβολή σε κενή εστία έγραψε το 4-0.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης (70’ Ρόβας), Μέτσε, Κέρι, Ιορδανίδης (46’ Φάμπιο), Δωματάς (46’ Μακένγκο), Βουκομάνοβιτς (64’ Τζιώρας)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Αναστασίου, Περτζιόνι, Γαλάνης, Τσακάλι, Κουμπούρας, Καλφούντζος (63’ Τόλιος), Χάμος (87’ Μιφτάρι), Καραλούλης, Μουλτσιάς (63’ Κατσαμάγκας), Γκαμπέτας, Μπουμπουνάρας

Ντόστανιτς: Χαρούμενος για τη διάθεση που είδα από τους παίκτες του

Για ιδιαίτερο παιχνίδι έκανε λόγο στις δηλώσεις του ο Ράτκο Ντόστανιτς στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Οικονόμο. Δικαιολόγησε αυτόν τον χαρακτηρισμό, λέγοντας ότι ήταν το πρώτο του ματς με τη Νίκη και απέναντι σε έναν προπονητή (σ.σ. Κώστα Κατσάρα), με τον οποίον είχε συνεργαστεί. Αφού έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη συγκέντρωσή τους, παραδέχθηκε ότι η αντίπαλη ομάδα ήταν καλά διαβασμένη μέχρι το 60’. Δήλωσε επίσης χαρούμενος, γιατί είδε μεγάλη διάθεση από τους παίκτες του και υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η πρώτη ήττα εκτός έδρας για τον Οικονόμο.

Στη συνέχεια φάνηκε να μην τον απασχολεί η απώλεια του Ολυμπιακού Β., τονίζοντας ότι σκοπός της ομάδας του είναι να κερδίζει το κάθε παιχνίδι και στο τέλος να κάνει ταμείο. Για τις αλλαγές που έκανε ανέφερε ότι δεν έγιναν, επειδή δεν ήταν ευχαριστημένος με τους παίκτες που αντικαταστάθηκαν, αλλά για να τους δει, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Πάνω απ’ την ομάδα δεν βάζω κανέναν. Ατομικά δεν κοιτάζω κανέναν το άθλημα είναι ομαδικό. Κοιτάζω μόνο το καλό της ομάδας, αυτό μ’ ενδιαφέρει. Μέσα απ’ την ομαδικότητα θα κερδίσουν όλοι. Ατομικά δεν κοιτάζω κανέναν απολύτως».

Κατσάρας: Ο Ντόστανιτς έχει να δώσει πολλά στη Νίκη

Από την πλευρά του ο Κώστας Κατσάρας, προπονητής του Οικονόμου, υπογράμμισε ότι το μεγάλο σκορ αδικεί την ομάδα του, πως υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας και εμπειρίας

ανάμεσα στις δύο ομάδες, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο Ράτκο Ντόστανιτς έχει να δώσει πολλά στη Νίκη.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.