Πιλάβιος: «Συμμαχίες στο ποδόσφαιρο, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν»

Πρώτος μάρτυρας που ξεκίνησε να καταθέτει στη σημερινή δίκη των «28» για τα στημένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, που έκανε λόγο στην αρχική τοποθέτησή του για συμμαχίες παραγόντων αλλά και για εμπιστοσύνη στην ελληνική διαιτησία.

«Θυμάμαι ότι υπήρχαν κάποια τηλεφωνήματα αλλά δεν θυμάμαι αν συνεδρίασε η ΚΕΔ στις 13/8 του 2012 για να βγάλει τους πίνακες. Το πρώτο μου μέλημα ήταν οι εκλογές που ακολουθούσαν. Είχε έρθει ο Κούγιας και μου είπε ότι αδικείται από τη διαιτησία κι ότι εγώ ήθελα να «ανεβάσω» την Καλλονή» είπε αρχικά ο Σ. Πιλάβιος και πρόσθεσε: Λέει πολλά που δεν ισχύουν, μου έλεγε ονόματα διαιτητών «αυτό μου αρέσει, αυτό δεν μου αρέσει». Πιστεύεται ότι όλα αυτά τα χρόνια ή και πριν το 2012 δεν γίνονταν αυτά τα πράγματα; Κάθε καλοκαίρι ο πρόεδρος και το ΔΣ κρίνεται στη γενική συνέλευση. Το 2012 είχα παρατηρήσει μια δυσαρέσκεια στο πρόσωπο μου και στη γενική συνέλευση ενώ ο οικονομικός απολογισμός είχε περάσει με 55-0 ο διοικητικός απολογισμός πέρασε με 32. Εκεί είπα τέλος, έκλεισα. Το τι ψήφισαν, γιατί ψήφισαν δεν το ξέρω. Δεν ήθελα να μείνω άλλα τέσσερα χρόνια στην ΕΠΟ, ήθελα να πάω στην UEFA. Δεν έχω λόγο να φοβάμαι».

Επίσης συμπλήρωσε: «Συμμαχίες στο ποδόσφαιρο, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θυμάμαι μια ατάκα του συγχωρεμένου του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη που είχε πει, σε ένα ΔΣ παιδιά σήμερα τι συμμαχία έχουμε; Αναφέρομαι σε συμμαχίες παραγόντων».

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κλήθηκε στη συνέχεια να απαντήσει σε ερωτήσεις του εισαγγελέα Λακαφώση.

Λακαφώσης: «Ήσασταν πρόεδρος της ΕΠΟ εκείνη την περίοδο και ακούω ότι δεν θυμάστε τίποτα από όλα αυτά».

Πιλάβιος: «Αντιδράσεις υπήρχαν. Εμπιστοσύνη υπήρχε στη διαιτησία. Αν ένας διαιτητής δεν ήταν καλός, δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός ο πρόεδρος της ΚΕΔ».

Λακαφώσης: «Υπήρχαν περιπτώσεις που να είχατε δει μεροληπτικές στάσεις υπέρ διαιτητών;».

Πιλάβιος: «Μεροληπτικά, να είναι ένας διαιτητής χάλια την μία αγωνιστική και να παίξει την επόμενη, όχι. Υπήρχε μια δυσκολία στην κατάρτιση των πινάκων. Δεν θυμάμαι την επιστολή του Βασάρα με τις καταγγελίες. Είμαι δικηγόρος από το 2000, έχω γραφείο με τέσσερις υπαλλήλους στην Αθήνα, δεν διαπραγματεύτηκα τίποτα για να μη συνεχίσω στην ΕΠΟ. Η απάντησή μου είναι φυσικά αρνητική και κάθετα αρνητικά. Τι δύναμη είχε ο Πιλάβιος το 2012, χωρίς κανέναν από πίσω, να πάω να βάλω υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές; Πιθανόν το 32 στη ΓΣ να διαμορφώθηκε για να εξαναγκαστώ να μην συνεχίσω στην ΕΠΟ.».

Λακαφώσης: «Γιατί εμπλέκεται το όνομα σας;»

Πιλάβιος: «Ο πρόεδρος είναι πάντα το εξιλαστήριο θύμα…»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δικηγόρων των κατηγορουμένων σημείωσε: «Όλοι θέλουν κάποιον διαιτητή. Δεν έχω κάποιο στοιχείο για συμφωνία κάποιων σε ό,τι αφορά διαιτητές».

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.