Play – outs: Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανάσανε, Ιωνικός και Λεβαδειακός βυθίζονται!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε το μεγάλο διπλό στη Νεάπολη και ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή, την ίδια ώρα που ο Ιωνικός έκανε ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του όπως και ο Λεβαδειακός που έμεινε ουραγός καθώς στο 104′ έχασε το πολύτιμο τρίποντο!

Τα αποτελέσματα

Παναιτωλικός – Λεβαδειακός 2-2

Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Aτρόμητος – ΟΦΗ 2-3

Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ PLAYOUTS (5η αγωνιστική)

7.Ο.Φ.Η. 37

  1. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 34
  2. ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ. 30
  3. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 30
  4. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 30

12.ΛΑΜΙΑ 27

——————————————-

  1. ΙΩΝΙΚΟΣ 25
  2. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 24

 

                 «Διπλό» παραμονής για τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Νίκαια

Νικηφόρα πέρασε από τη Νεάπολη ο ΠΑΣ Γιάννινα, επικρατώντας με 1-0 του Ιωνικού και πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό για την παραμονή στην κατηγορία, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Super League.  Το γκολ γα τον «Άγιαξ της Ηπείρου» πέτυχε ο Μέντες Μορέιρα Αχμάντ στο 64ο λεπτό, το οποίο ήταν και το πρώτο του την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανέβηκε στους 30 βαθμούς, ενώ οι Νικαιώτες παρέμειναν κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΙΩΝΙΚΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σάκιτς, Κάνιας, Σεμπά (76΄ Σεμπά), Γούλερι (60΄ Ελευθεριάδης), Μασάς (71΄ Λοβέρα), Μάντζης

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας (49΄ Αθανασίου), Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Μορέιρα (88΄ Ροσέρο), Τζίμας, Τζίνο, Παμλίδης, Λιάσος, Μπάλαν (90′ +9΄ Κόντε)

                Στέρησε διπλό στον Λεβαδειακό με πέναλτι στο… 104′ ο Παναιτωλικός!

Με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο… 14ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Παναιτωλικός κράτησε στο 2-2 τον Λεβαδειακό και τον άφησε στον πάτο της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε να πάρει το 2-2 από τον Λεβαδειακό επιστρέφοντας από το 0-2 με δύο γκολ του Ζοάο Πέδρο, το δεύτερο εκ των οποίων προήλθε με πέναλτι στο… 14ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Οι Βοιωτοί είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων από το πρώτο ημίχρονο με σκόρερ τον Νίκα αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν το διπλό, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στον πάτο της βαθμολογίας των playouts της Stoiximan Super League. Ο Λεβαδειακός απέχει έναν βαθμό από τον Ιωνικό και τρεις από τη σωτηρία, με τον Παναιτωλικό από την άλλη να είναι στο +5 από την τελευταία δυάδα.

Παρότι οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή με τον Χουχούμη στο 2’, οι Βοιωτοί ήταν αυτοί που βρήκαν γκολ νωρίς! Σκόρερ ο Νίκας, που στο 10’ μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε ο Βρακάς από τον Μάρτενσον για κλοτσιά μέσα στην περιοχή.

Στο 44′ ο Νίκας βρήκε τον Γερεμέγεφ στα δεξιά, εκείνος βρήκε ξανά τον συμπαίκτη του με ωραία σέντρα και η κατάληξη ήταν μια ωραία κεφαλιά για το 2-0!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού το οποίο ακυρώθηκε κατόπιν χρήσης VAR. Στο 60’ ο Ζοάο Πέδρο έβαλε ξανά στο ματς τους γηπεδούχους, με εκπληκτική κεφαλιά μετά από μπαλιά του Ντίας. Κι ενώ όλα έδειχναν πως το 2-1 υπέρ των φιλοξενούμενων Δεν θα άλλαζε, ήρθαν τα πάνω κάτω στο… 9ο λεπτό των καθυστερήσεων (ενώ είχαν δοθεί αρχικά επτά). Κατόπιν χρήσης VAR, ο Σιδηρόπουλος διαπίστωσε ότι ο Μπελμόντ είχε βρει τον Μάρτενσον και έδειξε τη λευκή βούλα, με τον Ζοάο Πέδρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 104ο λεπτό του αγώνα και να λυτρώνει την ομάδα του.

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Στάγιτς, Χουχούμης (67’ Ντουάρτε), Μάρτενσον, Ντίας (80’ Μπουζούκης), Κολοβός (46’ Ζοάο Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67’ Σενγκέλια), Καρέλης (80’ Βοΐλης)

Λεβαδειακός (Γ. Πετράκης): Γκροφ, Τσάπρας, Λιάγκας, Παζ, Βινίσιους (65’ Τζημόπουλος), Χάμοντ (81’ Μπελμόντ), Μεχία, Νίκας, Βρακάς (46’ Σαχπεκίδης), Γιαννιώτας (81’ Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (89′ Σακό)

«Διπλό» του ΟΦΗ στο Περιστέρι

Χορταστικό παιχνίδι έγινε στο Περιστέρι όπου ο ΟΦΗ επικράτησε του Ατρομήτου με 3-2 σε αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική των play out της Super League και έκανε μεγάλο βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης των play out. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιουσέ (8΄), Μεγιάδο (26΄) και Ντίκο (65΄),  ενώ για τους γηπεδούχους σκόραραν οι Ρομπάιγ (16΄ πεν.) και Βούρος (35΄ αυτογκόλ).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Μαυρομάτης, Έντερ (83΄ Οικονομίδης), Αγκιμπού (90΄ Κιάρτανσον), Έρλινγκμαρκ (71΄ Φρίντγιονσον), Κλωναρίδης, Κωτσόπουλος (71΄ Τσαβίδας), Ρομπάιγ (90΄ Τζοβάρας).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μανδάς, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Διαμάντης, Πασαλίδης, Μεγιάδο, Ντιουσέ (83΄ Περέα), Μπάκιτς (76΄ Νέιρα), Φελίπε Λουίς, Ντίκο (76΄ Μοσκέρα).

Αστέρας και Λαμία μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις

Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε η αναμέτρηση του Αστέρα με την Λαμία στην Τρίπολη για την 5η αγωνιστική των play out της Super League. Οι δύο ομάδες φάνηκαν μάλλον ικανοποιημένες με τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς παραμένουν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Γιάννης Δουβίκας): Τσιφτσής, Γκαρθία, Καστάνιο, Πίτσου, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Μπαρτόλο (76΄ Σίτο), Κρέσπι, Τιλίκα, Μπαράλες (90΄ Κωστέας).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Αμπάντα, Σλίβκα (87΄ Μπεχαράνο), Τζανδάρης (68΄ Στάνκο), Μαρτίνεθ (68΄ Βασιλαντωνόπουλος), Νούνιες (88΄ Τσούκαλος), Μεντίνα, Βέργος (20΄ Μανούσος).

                Η επόμενη αγωνιστική (6η)

Σάββατο 6 Μαΐου

Ατρόμητος – Παναιτωλικός (8μμ)

ΟΦΗ – Ιωνικός (8μμ)

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (8μμ)

Λαμία – Λεβαδειακός (8μμ)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.