Προσπάθεια για Διοικούσα Επιτροπή στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό Βόλου…

Νέα κίνηση από πλευράς ΑΣ για εξεύρεση λύσεων-Ικανοποίηση για μπάσκετ και βόλεϊ

Απολογισμός για μπάσκετ, βόλεϊ και φυσικά για το ποδόσφαιρο ήταν το περιεχόμενο της Γενικής Συνέλευσης του ΑΣ Ολυμπιακός Βόλου 1937, με την πρόταση να συσταθεί διοικούσα επιτροπή για το ποδοσφαιρικό τμήμα να υπερψηφίζεται και μάλιστα ομόφωνα, ώστε ν’ αναζητηθούν οικονομικοί πόροι αλλά και μέσα και πρόσωπα για πιο εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, με φόντο τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής…

Ρεπορτάζ: Χρυσόστομος Τρίμμης

Τα στοιχεία σύμφωνα με τους εκπροσώπους των τμημάτων είναι θετικά για μπάσκετ και βόλεϊ… «Υπάρχει ένα άλλο κλίμα, το πρόγραμμα τηρείται κατά γράμμα και τις πρώτες ημέρες είχαμε 120 εγγραφές παιδιών, ενώ υπάρχουν πολλές ακαδημίες μπάσκετ στον Βόλο αλλά αργά ή γρήγορα τα παιδιά πηγαίνουν στη μεγάλη ομάδα του Βόλου, Καινοτομία είχαμε και στο ανδρικό, καθαρίζοντας ηλικιακά τα αποδυτήρια. Μπήκαν 14 νέα καινούργια παιδιά, από τις ακαδημίες και που συμπληρώθηκαν. Ο πιο μικρός είναι 16 ετών και ο μεγαλύτερος 22, και για μία πενταετία έχουμε μία ομάδα με Βολιώτες, φοιτητές και παιδιά που θα μείνουν στον Βόλο, αγωνιζόμενα για τη φανέλα και τη διάκρισή τους» ανέφερε για το τμήμα ο έφρος της ανδρικής ομάδας Ζάκος Σαχίνης.

Ο αντιπρόεδρος Κυριάκος Κυριακόπουλος από την πλευρά του, ανέφερε ότι: «Ειλικρινά δεν έχουμε να σκεφτούμε έτσι τίποτε άλλο παρά μόνο το ποδόσφαιρο. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι το ποδοσφαιρικό προϊόν καίγεται, με την κατάσταση που επικρατεί γενικά» σύλλογο».

Προτού η συζήτηση στραφεί στο ποδόσφαιρο, ως μέλος του ΑΣ, ο κ. Αλέκος Μεταφτσής ζήτησε στοιχεία για τα έσοδα του τμήματος μπάσκετ των περιόδων 2020-21 και 2021-22 και είπε για χρέη 24 χιλιάδων ευρώ, με τον γραμματέα Δημήτρη Μουρτζίνο να απαντά ότι τα χρέη αυτά έχουν αναληφθεί από μέλη της προηγούμενης Διοικούσας: «Όντως αυτά ήταν τα περσινά χρέη, ο σύλλογος δεν έχει επιβαρυνθεί κάτι».

Για το βόλεϊ πάντως, ο κ. Μουρτζίνος σημείωσε ότι το τμήμα μπήκε πέρυσι σε μία καινούργια πορεία αλλά και ότι ακόμη και αθλήτριες μη επαγγελματίες έχει κοστολόγιο έξι χιλιάδων ευρώ. Όλα αυτά προτού πάρει τον λόγο ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Τσεκούρας, για να περιγράψει την κατάσταση που επικρατεί και για να τονίσει πλέον την ανάγκη συμμετοχής όλων στην προσπάθεια, «δείχνοντας» και προς την κατεύθυνση της σύστασης Διοικούσας Επιτροπής.

«Σκεφτήκαμε αν για χάρη του ποδοσφαίρου αξίζει να δημιουργήσουμε προβλήματα στα άλλα τμήματα και να ρισκάρουμε τον Ερασιτέχνη; Διαλέξαμε τον δύσκολο δρόμο για να λειτουργήσουμε με αξιοπρέπεια όλα τα τμήματα. Γινόμαστε μάρτυρες για τα όσα έχουν να κάνουν με το Μητρώο της ΓΓΑ. Αν φεύγαμε τότε θα ήταν ανεύθυνη και ανέντιμη πράξη γιατί δεν θα προλαβαίναμε να ανανεώσουμε την εγγραφή στο Μητρώο και για τα οκτώ τμήματα και θα οδηγούσαμε εμείς τον σύλλογο στη διάλυση. Ενημέρωσα αυτούς που ενδιαφέρονταν τότε και τους είπα να εγγραφούμε στο Μητρώο και να συγκροτήσουμε μαζί τα τμήματα και τις ομάδες που πρέπει και το Σεπτέμβριο θ’ αποχωρήσω. Μας είπαν να φύγουμε τότε. Θα ήταν υπεύθυνη στάση; Είδατε τι παθαίνουν οι ομάδες που δεν ήταν στο Μητρώο. Όποιος επιθυμεί ας έρθει ν’ αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα με σοβαρή πρόταση. Εμείς θα τον βοηθήσουμε και ας διοικήσουν αυτοί, και όχι να κατηγορούν κάνοντας προσωπικές επιθέσεις σε μένα. Αν το πρόβλημα είμαι εγώ να πάρω τις αποφάσεις μου. Πρέπει να αποφασίσουμε αν ο Ολυμπιακός Βόλου θέλουμε να ζήσει» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσεκούρας, παραδεχόμενος παράλληλα ότι η καθημερινότητα είναι δύσκολη, και η οικονομική συγκυρία ανάλογη, ενώ ο κόσμος κουρασμένος και απογοητευμένος και απέχει από τον Ολυμπιακό Βόλου.

Ο πρόεδρος του ΑΣ πάντως υπογράμμισε, ότι ομάδα υπάρχει και λειτουργεί σε επαγγελματικό πλαίσιο, με τεχνικό τιμ από τα καλύτερα της κατηγορίας και με ποδοσφαιριστές και έμπειρους αλλά και νέους που θέλουν να διακριθούνε.

Γιατί δεν πήγε όμως η ομάδα σε μία επιλογή φθηνότερων λύσεων; Ο κ. Τσεκούρας απάντησε ότι: «Όταν ξεκινήσαμε άλλες υποσχέσεις είχαμε και αλλιώς καταλήξαμε. Στη διάθεσή σας έχω όλα  τα στοιχεία με τους κυρίους που ξέρετε όλο το καλοκαίρι. Κάθε δεύτερο βράδυ μιλούσα με την Αμερική και είχα τη δική τους βεβαιότητα να προχωρήσουμε και για να βγει η ομάδα και να την πάρει ο κος Νταόπουλος πώς κατέληξε στο Δημαρχείο ας απαντήσουν αυτοί. Αν επικοινωνιακά έγιναν λάθη, τα δέχομαι και αναλαμβάνω την ευθύνη».

Συγχρόνως ο πρόεδρος του ΑΣ έδωσε και το στίγμα για τη συνέχεια, τονίζοντας ότι: «Μόνοι μας δεν μπορούμε αν δεν στηρίξετε κι εσείς, για να τη συντηρήσουμε μαζί με όλα τα άλλα τμήματα. Είναι και οργανωτικό με βοήθεια στην καθημερινότητα. Η ομάδα δεν είναι της διοίκησης αλλά όλου του Βόλου. Δεν μπορώ να διανοηθώ πώς είναι δυνατόν άλλες ομάδες, από κωμοπόλεις και χωριά συντηρούν ομάδες στη Γ’ Εθνική. Στον Βόλο των 150 χιλιάδων κατοίκων που είναι οι Ολυμπιακοί που μπορούν να βοηθήσουν; Το μπάτζετ είναι τόσο στριμωγμένο που δεν πάει άλλο. Είναι πολλά 100-150 χιλιάδες να βρεθούν για τον Ολυμπιακό Βόλου σε όλη την πόλη;».

Τονίζοντας ότι η ομάδα έχει χτιστεί σε γερές βάσεις, ο κ. Τσεκούρας κάλεσε τα μέλη του Ολυμπιακού Βόλου να σχηματίσουν μία επιτροπή, να βρουν τρόπους να λύσουν ή να απαλύνουν το οικονομικό κομμάτι. «Κάποιοι μας βοηθούν με ένα ποσό και θέλουμε να μεγαλώσουμε τη λίστα. Δεν γίνεται αλλιώς, μπορούμε να μην έχουμε προβλήματα αλλά να είμαστε αγαπημένοι όλοι μαζί. Παρακαλάμε να πάρουμε γήπεδο» σημείωσε.

Τα χρέη και οι σχέσεις με τον Δήμο

Στο πλαίσιο της ΓΣ, τον λόγο πήραν και άλλα μέλη, με τον Γιάννη Θεοδωρίδη να στηρίζει τη διοίκηση του ΑΣ, ενώ ο Δημήτρης Πέγιος ρωτήθηκε και αναφέρθηκε στις οφειλές της προηγούμενης ΠΑΕ, σημειώνοντας ότι δεν έχει χρέη στην εφορία, αλλά έχει στο ΙΚΑ 80 χιλιάδες ευρώ και τρέχουν οι προσαυξήσεις. Επίσης, ο παλαιός πρόεδρος Θανάσης Παπαγιάννης σημείωσε ότι η επιτροπή έπρεπε να έχει συσταθεί νωρίτερα και ότι το ποδόσφαιρο είναι βαρόμετρο για όλον τον σύλλογο.

Ο Αλέκος Μεταφτσής έκανε λόγο για αναγκαιότητα για ΔΕ που τώρα πρέπει να γίνει πράξη, σημειώνοντας ότι χάθηκαν τρεις μήνες για να γίνει αυτό που προτάθηκε στη ΓΣ, σημειώνοντας ότι ο ίδιος αποχώρησε αφού δεν έγινε ένσταση για τη συμμετοχή της ομάδας της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΘ, αλλά και δεν έγιναν νομικές κινήσεις κατά όσων είχαν αποστείλει επιστολή στον Δήμο, στην οποία έκαναν λόγο για κακοδιαχείριση στο γήπεδο της Άλλης Μεριάς. Επίσης τόνισε ότι: «Είχαμε υποσχεθεί ότι θα κάνουμε διαγραφές μελών, τουλάχιστον των τεθνεώτων. Δεν έχουμε ούτε αυτούς διαγράψει, γιατί φοβόμαστε, όπως μέλη άλλων συλλόγων (Ανόρθωση, ΝΠΣ)».

Ο κ. Τσεκούρας απάντησε έγινε προσπάθεια για τη Διοικούσα Επιτροπή αλλά κανένας δεν δέχθηκε, ενώ και στην αποψινή ΓΣ αξίζει ν’ αναφερθεί ότι δεν εξεδήλωσε κάποιος ενδιαφέρον να αποτελέσει μέλος της άμεσα. Για την ένσταση για τη Νίκη σημείωσε ότι θεωρήθηκε καλό να μην γίνει γιατί δεν χρειαζόταν να προκληθεί αντιπαράθεση με ομάδα της ίδιας πόλης. «Ως πότε θα υπάρχει αυτό το μίσος; Να βάλουμε τα παιδιά να μαλώνουν;» αναρωτήθηκε μιλώντας σε γενικότερο πλαίσιο, ενώ για την επιστολή της Άλλης Μεριάς τόνισε ότι απλά τα ονόματα που την υπέγραφαν ήταν… φανταστικά!

Για τις σχέσεις με τον Δήμο Βόλου πάντως, ο κ. Τσεκούρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε εξάρτηση από τον Δήμο. Δεν έχουμε γήπεδα, δεν έχουμε κολυμβητήρια. Παλεύουμε μόνοι μας και προσπαθούμε να διαχειριστούμε μία κακή κατάσταση. Να ζήσει ο Ολυμπιακός Βόλου και θα ξαναγίνει. Δεν βλέπω συμπαράσταση. Είμαστε εμείς να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Επιλέξαμε τον δρόμο της ειρήνης, της συνεννόησης και της ήπιας συμπεριφοράς. Είμαστε προσκείμενοι εκεί; Έχουμε την ευθύνη λειτουργίας του συλλόγου με περισσότερα από 500 παιδιά».

Το γήπεδο και τα έσοδα

Ειδική αναφορά έγινε το ΕΑΚ. «Επισκεφθήκαμε την κα Κολυνδρίνη, και μας είπε ότι έχει διαθέσιμο το ποσό των 280 χιλιάδων ευρώ και υπάρχει και ένα ποσό 600 χιλιάδων ευρώ από τη ΓΓΑ. Είναι στην ευχέρεια του Δήμου και αυτός θ’ αποφασίσει πώς και πότε θα γίνει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΑΣ, ενώ δεν έλειψαν οι φωνές για κάλεσμα προς Περιφέρεια και τοπικούς βουλευτές να πιέσουν προς την κατεύθυνση των έργων.

Τέλος, όσον αφορά την αναζήτηση εσόδων, ο αντιπρόεδρος του ΑΣ Κυριάκος Κυριακόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα πώλησης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου στον δίαυλο που θα προβάλει τους εντός έδρας αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου, αλλά και μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου που σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.