Πρωτάθλημα Κ21 ετοιμάζει η ΕΣΚΑΘ

Ο χάρτης του τοπικού θεσσαλικού μπάσκετ για την περίοδο 2021-22

Τρεις κατηγορίες Ανδρών (χωρίς κανείς να υπολογίζει τα παιδικά και εφηβικά) περιλαμβάνονται για μία ακόμη χρονιά στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η ΕΣΚΑΘ, με τις Α1, Α2 και Β’ να παραμένουν σταθερές κατηγορίες. Ωστόσο ανάμεσα σε Ανδρικά και Παιδικοεφηβικά αναμένεται να παρεμβληθεί ένα ακόμη πρωτάθλημα, καθώς στα  σχέδια της ΕΣΚΑΘ περιλαμβάνεται η σύσταση διοργάνωσης για ομάδες ανδρών κάτω των 21 ετών!

Τα σχέδια έχουν ήδη καταστρωθεί από τους διοικούντες και εντός του ερχόμενου Νοεμβρίου αναμένεται να έχουμε την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, ώστε οι ομάδες με αξιόπιστα σύνολα να έρθουν αντιμέτωπες και να δώσουν την ευκαιρία σε αθλητές που δεν έχουν τη δυνατότητα χρόνου συμμετοχής σε ανδρικές ομάδες ή (λόγω ηλικίας) σε εφηβικά τμήματα, να πάρουν παιχνίδια και να αναπτυχθούν μπασκετικά. Σίγουρα είναι μία κίνηση που αντιμετωπίζεται θετικά από αρκετές ομάδες που θέλουν να «κατεβάσουν» ομάδες σε ένα πρωτάθλημα Κ21, ώστε οι παίκτες τους να δείξουν τα μπασκετικά τους χαρακτηριστικά και να έχουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξέλιξης. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα Κ21 της Νίκης Βόλου δεν συμπεριλήφθηκε στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΣΚΑΘ, όπως έγινε την περασμένη αγωνιστική περίοδο (έστω και αν αυτή λόγω κορωνοϊού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ).

Οπότε τόσο οι «κυανόλευκοι» όσο και άλλοι σύλλογοι από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας περιμένουν τις οριστικές ανακοινώσεις της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης, προετοιμαζόμενοι για τις απαραίτητες από την πλευρά τους κινήσεις.

Πρώτη ποσοτικά η Λάρισα, ακολουθεί η Μαγνησία

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα Ανδρών της ΕΣΚΑΘ, συνολικά ο Νομός Λάρισας έχει τις περισσότερες ομάδες και στις τρεις κατηγορίες, καθώς 26 εκπρόσωποί του ετοιμάζονται να πάρουν μέρος σ’ αυτές. Ωστόσο η Μαγνησία ακολουθεί κατά πόδας, με 15 ομάδες από την περιοχή να συμπεριλαμβάνονται και στις τρεις κατηγορίες,  ενώ έχει και μία περισσότερη από τη Λάρισα στην Α1 ΕΣΚΑΘ (έξι έναντι πέντε).

Απογοητευτική είναι η εικόνα ωστόσο στον θεσσαλικό μπασκετικό χάρτη όσον αφορά την παρουσία της Δυτικής Θεσσαλίας στις κατηγορίες της ΕΣΚΑΘ. Τα Τρίκαλα έχουν επτά εκπροσώπους, ενώ η Καρδίτσα μόλις τρεις, χωρίς ομάδα στην Α1 και στη Β’ τοπική κατηγορία! Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι η Δεσκάτη είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει τις ρίζες της στη Θεσσαλία αλλά στον γειτονικό νομό Γρεβενών.

Συνοπτικά ο μπασκετικός χάρτης της ΕΣΚΑΘ για την περίοδο 2021-22 έχει ως εξής:

Α1 ΕΣΚΑΘ

Μαγνησία: Ίωνας, Ανόρθωση, ΑΕΒ Διμηνίου, Αιολικός, Ανάληψη, ΓΣ Βόλου

Λάρισα: Ν. Κεραυνός, ΕΑΛ, Ακαδημία Λάρισας, ΑΕΛ, Φοίβος Γιάννουλης

Τρίκαλα: Δαναοί, Καλαμπάκα, ΑΕΤ

Καρδίτσα:

A2 ΕΣΚΑΘ

Μαγνησία: Βόλος BC, ΓΣ Σκιάθου, Τιτάνες Αλμυρού, Ελευθεριακός, Κένταυρος Ζαγοράς (σύνολο πέντε)

Λάρισα: Σπάρτακος, Ερμής Αγιάς, ΜARSA, Ίκαρος Νεάπολης, Κρόνος Τυρνάβου, Πελαργός Λάρισας, ΓΣΕ Ελασσόνας, ΑΣ Βαλίος, ΓΣ Τυρνάβου

Τρίκαλα: Ακαδημία Φούντα(σύνολο μία)

Καρδίτσα: Απόλλων Καρδίτσας, ΓΣ Μουζακίου, ΚΒΑ

Β’ ΕΣΚΑΘ

Μαγνησία: Ολυμπιονίκης, ΑΟ Σκοπέλου, Άδμητος Βελεστίνου, ΑΟ Άνω Λεχωνίων

Λάρισα: Λέων Τυρνάβου, Αρμένιο, Ηρακλής Χάλκης, ΑΕΔ Πλατυκάμπου, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Ολύμπια Λάρισας, ΓΣ Φαλάνης, Μαρίνος Αντύπας, Απόλλων Λάρισας, Πελασγιώτις, ΑΣ Φαρσάλων, Πράσινη Γωνιά

Τρίκαλα: Κρόνος Τρικάλων, Ακαμάτες Φαρκαδόνας

Καρδίτσα:

Εκτός Θεσσαλίας: ΚΑΣ Δεσκάτης (σύνολο μία)

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.