Πρόβλεψη για βαριά τιμωρία και εξοντωτικό πρόστιμο για το βόλεϊ Γυναικών του Ολυμπιακού Βόλου

Μετά το επεισόδιο σε βάρος παράγοντα της ΑΕΛ και τα χτυπήματα που δέχθηκε

Το επεισόδιο με τα χτυπήματα που δέχθηκε παράγοντας της ομάδας βόλεϊ Γυναικών της ΑΕΛ από άτομα στο κλειστό της Αγριάς μετά τον αγώνα του περασμένου Σαββάτου (17/12) με τον Ολυμπιακό Βόλου προκάλεσε την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της διοίκησης της ΕΣΠΕΚΕΛ, με τον πρόεδρο της Ένωσης, Αστέριο Πατσιαούρα να τονίζει ότι ήδη το συμβάν θα διερευνηθεί από την αρμόδια δικαστική επιτροπή και θα αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες, με την πιθανότητα για βαριά τιμωρία των «ερυθρόλευκων» να είναι πολύ πιθανή.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, ο Ολυμπιακός Βόλου καλείται σε απολογία για παράνομη είσοδο ατόμων στον αγωνιστικό χώρο, έστω και μετά το τέλος του αγώνα, καθώς ο γηπεδούχος σύλλογος έχει σύμφωνα με τον κανονισμό την ευθύνη μέχρι ν’ αποχωρήσουν όλα τα μέλη του φιλοξενούμενου συνόλου. Αν γινόταν κάτι εκτός γηπέδου από εκεί και πέρα, θα ήταν αποκλειστικά και μόνο ευθύνη της αστυνομίας. Προφανώς, στον αγωνιστικό χώρο βρίσκονταν μέλη της ΑΕΛ όταν βρέθηκαν άτομα εντός αυτού, έστω και μετά την ολοκλήρωση του αγώνα. Ακόμη και για την καθιερωμένη φωτογραφία μεταξύ οπαδών και παικτριών, δεν έπρεπε κανένας εξωαγωνιστικός βάσει κανονισμού να βρεθεί στον αγωνιστικό χώρο.

Με βάση λοιπόν το διαθέσιμο υλικό που κυκλοφόρησε διαδικτυακά, ο Ολυμπιακός Βόλου θα κληθεί να απολογηθεί για την επίθεση σε βάρος παράγοντα της ΑΕΛ. Η τιμωρία; Σίγουρα κάμποσα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο που μπορεί να φτάσει σε εξοντωτικά ύψη, ακόμη και τις δέκα χιλιάδες ευρώ, ποσό που μπορεί να αποτελεί ένα μεγάλο μέρος του φετινού προϋπολογισμού του τμήματος! Ένα πρόστιμο το οποίο εφόσον επιβληθεί (όσο μικρό ή μεγάλο και να είναι) θα κληθεί ο σύλλογος να πληρώσει σε βάρος του τμήματος, για ένα επεισόδιο απόλυτα καταδικαστέο που δεν θα έπρεπε καν να έχει συμβεί, ούτε και τίποτε άλλο σε βάρος των δύο ομάδων και των μελών τους.

Αστυνομία πάντως κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος αυτού δεν υπήρχε στο κλειστό της Αγριάς, όπως αναφέρεται τουλάχιστον. «Από τη στιγμή που εκδίδεται άδεια τέλεσης αγώνα από την αρμόδια περιφερειακή Αρχή, τότε ενημερώνεται και η αστυνομία και όλοι οι αρμόδιοι, και το ΕΚΑΒ και η Πυροσβεστική. Εμείς από την πλευρά μας τηρούμε απαρέγκλιτα τον νόμο. Η Αστυνομία από εκεί και πέρα διαβαθμίζει την επικινδυνότητα του κάθε αγώνα» σημειώνει ο κ. Πατσιαούρας.

Βέβαια, αυτήν τη στιγμή διερευνάται αν έχουν ευθύνη και οι διαιτητές της αναμέτρησης, καθώς η φιλοξενούμενη πλευρά αναφέρει ότι χρειάστηκε να διακοπεί το παιχνίδι, αλλά στο φύλλο αγώνα δεν έχει γραφτεί κάτι. Αν ισχύει και αποδειχθεί κάτι τέτοιο, τότε οι διαιτητές θα παραπεμφθούν στα αρμόδια όργανα της ΚΕΔ-ΕΟΠΕ, μιας και πρόκειται για διαιτητές εθνικών κατηγοριών.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.