Σκοπελίτης στο «Magnesiasports»:  «Πρόβλημα για όλους η απόφαση του Διαιτητικού»

150-200 ποδοσφαιρικές οικογένειες αντιμέτωπες με την ανεργία όπως αναφέρει ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου

Ο Φίλιππος Σκοπελίτης σκόραρε για τον Ολυμπιακό Βόλου και μάλιστα στη φυσική έδρα της ομάδας στο ΕΑΚ, απέναντι στην Κηφισιά, αλλά ακόμη παραμένει άγνωστο αν θα μπορέσει ο ίδιος και κάμποσοι ακόμη συμπαίκτες του να επιχειρήσουν το ίδιο ως «ερυθρόλευκοι» κατά τη διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Super League 2, όταν αυτό ξεκινήσει, με την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για μη άρση των μεταγραφικών περιορισμών να προκαλεί τριγμούς.

«Προφανώς και δεν φταίει η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου αυτήν τη στιγμή, αλλά αυτοί που λαμβάνουν τις αποφάσεις. Δεν είναι μόνο οι 150-200 παίκτες που κινδυνεύουν ακόμη και με ανεργία αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, αλλά έχουν από πίσω οικογένειες που εξαρτώνται από αυτούς» είναι το σχόλιο που κάνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου στο «Magnesiasports» με  τον ίδιο να εκφράζει την έντονη έκπληξή του για την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που προέκυψε μετά την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Θα μπορούσε να βρεθεί άλλη λύση, ώστε να μην αδικηθεί σ’ αυτήν τη φάση κανείς; «Έτσι όπως έγιναν τα πράγματα, θα μπορούσαν να πουν ότι οι μεταγραφικοί περιορισμοί θα ισχύσουν στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο» σκέφτεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού Βόλου, απορώντας και ο ίδιος για το τι θα επακολουθήσει, ειδικά από τη στιγμή που η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει κλείσει για τις δύο πρώτες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί  να γίνει. Αν ισχύσει όμως αυτό έχουμε και διαφορετικά δεδομένα και για τον Ολυμπιακό Βόλου και για το σύνολο του πρωταθλήματος» πρόσθεσε.

Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει ο Φίλιππος Σκοπελίτης και όπως εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς, οι «ερυθρόλευκοι» αποδυναμώνονται αν ισχύσουν 100% οι μεταγραφικοί περιορισμοί, αφού κάποιοι από τους παίκτες θ’ αποτελέσουν παρελθόν ή τουλάχιστον δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα. «Οπότε θα έχουμε μία νέα πιο δύσκολη προσπάθεια για την ομάδα. Αλλά με αυτήν την κατάσταση αποδυναμώνονται πολλές ομάδες, και πέφτει και το επίπεδο του πρωταθλήματος με αγωνιστικά κριτήρια» υποστηρίζει ο Φίλιππος Σκοπελίτης.

Μέχρι στιγμής πάντως το θέμα δεν φαίνεται να έχει κλείσει 100%. Το να διατηρήσουν όλες οι ομάδες τους παίκτες που «πιάνονται» από μεταγραφικούς περιορισμούς μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου μοιάζει δύσκολο. Από την άλλη το να χαλαρώσουν κάπως αυτοί οι περιορισμοί ίσως είναι δυνατό, αναλόγως βέβαια και το πώς θα κινηθούν οι σύλλογοι από εδώ και πέρα. Άλλωστε τα ένδικα μέσα είναι στις σκέψεις των ΠΑΕ που έχουν έρθει αντιμέτωπες μ’ αυτήν την κατάσταση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.