«Σπεύσατε για το Μητρώο μέχρι και 31 Ιουλίου»

Οι ενώσεις καλούν τους συλλόγους να δραστηριοποιηθούν άμεσα

Στην επισήμανση ότι τα αθλητικά σωματεία έχουν την υποχρέωση εγγραφής στο μητρώο αναγνωρισμένων από τη ΓΓΑ προχωρούν το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ενώσεις και οι αθλητικές ομοσπονδίες, τονίζοντας ότι αποκλειστική προθεσμία για όλες τις παραπάνω ενέργειες είναι η 31η Ιουλίου 2023.

Όπως σημειώνεται στο σύνολο των ανακοινώσεων, η εγγραφή στο Μητρώδο δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και της παραχώρησης σε αυτά αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικών και εθνικών, αν και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Οικονόμου εμφανίζεται διατεθειμένος να χαλαρώσει κάπως αυτόν τον περιορισμό.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη δοθεί μία παράταση με την υπ’ αριθμ. 289821 (ΦΕΚ 3983/Β/22-6-2023) απόφαση του Υπηρεσιακού Υπουργού, για την εγγραφή ή την ανανέωση των στοιχείων των σωματείων στο Μητρώο.

Οι ενώσεις τονίζουν ότι: «Καλούνται τα αθλητικά σωματεία να αξιοποιήσουν τις 20 ημέρες που απομένουν, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η χορήγηση καινούριας παράτασης, υποβάλλοντας έγκαιρα τη σχετική αίτηση έως την αποκλειστική προθεσμία της 31ης Ιουλίου 2023 προκειμένου να έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες και της παραχώρησης σε αυτά αθλητικών εγκαταστάσεων δημοτικών και εθνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής 67 σωματεία από τη Μαγνησία και τις Σποράδες έχουν εγγραφεί ή επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους στο Μητρώο, τα 18 εκ των οποίων μόλις εντός του τρέχοντος Ιουλίου. Στη Θεσσαλία φτάνουν τα 265 συνολικά, και σε πανελλαδικό επίπεδο τις 4056.

Xρυσόστομος Τρίμμης

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.