Σπουδαίο «διπλό» για τον Ολυμπιακό Βόλου με 0-1 στο Αιγάλεω!

Ο Ολυμπιακός Β., όπως παρατάχτηκε στο Αιγάλεω
Σκόρερ ο Πόζογλου στο 11ο λεπτό

Σε μία σπουδαία επικράτηση εκτός έδρας έφτασε ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς με σκορ 1-0 πέρασε από την έδρα του Αιγάλεω, με το παιχνίδι να διεξάγεται στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Football League. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ο Πόζογλου στο 11ο λεπτό του αγώνα, ενώ οι Βολιώτες άντεξαν στην πίεση που άσκησε το Αιγάλεω στο δεύτερο ημίχρονο.

Η επιμονή έφερε το προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε ιδανικό ξεκίνημα, καθώς άνοιξε το σκορ στο 11ο λεπτό με τον Πόζογλου, ενώ είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι στην προσπάθειά τους να ισοφαρίσουν.

Στο 2ο λεπτό ο Ράντι εκτέλεσε το κόρνερ για να φτάσει η μπάλα στον Κουτσιανικούλη, με τον παίκτη των «ερυθρόλευκων» να προσπαθεί να απειλήσει και τον Συριόπουλο να διώχνει τον κίνδυνο.

To Aιγάλεω κέρδισε το κόρνερ στο 6ο λεπτό, με τον Τσιλιγγίρη να εκτελεί τον Ράντι να διώχνει και τον Κουτσιανικούλη να βγαίνει στην αντεπίθεση. Η πάσα του προς τον Ντούνη δημιούργησε συνθήκες απειλής, αλλά ο Ντούνης προτίμησε να πλασάρει αντί να περάσει την μπάλα στον Σκοπελίτη, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία αφού μπλόκαρε ο Σικαλιάς.

Στο 11ο λεπτό ήρθε το τέρμα για τον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς ο Λάσκαρης έκλεψε την μπάλα σχεδόν στο κέντρο με τον Πόζογλου να γίνεται κάτοχος της μπάλας μετά από κόντρες και με το δεξί να πλασάρει τον Σικαλιά για το 1-0.

Ο Ολυμπιακός εκτός από την κατοχή της μπάλας είχε και το… μομέντουμ και δύο λεπτά αργότερα ο Ντούνης έβγαλε τη σέντρα με τον Κουτσιανικούλη να σουτάρει και να στέλνει τη μπάλα πάνω από την εστία του Σικαλιά.

Μετά το τέρμα πάντως ο Ολυμπιακός Βόλου έδειχνε να έχει τον έλεγχο, με το Αιγάλεω να προσπαθεί να αντιδράσει. Για τους γηπεδούχους στο 26ο λεπτό ο Ροτζέριο σούταρε για να στείλει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιδόπουλου.

Στο 32′ το Αιγάλεω έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Τσιλιγκίρη να εκτελεί το φάουλ και να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών της εστίας του Γιδόπουλου και στη συνέχεια βγήκε εκτός αγωνιστικού χώρου για τους γηπεδούχους.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων το Αιγάλεω κέρδισε και πάλι φάουλ απέναντι από τον Γιδόπουλο, την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροτζέριο, αλλά η μπάλα σταμάτησε πάνω στα σώματα των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου.

Συνεχής πίεση από το Αιγάλεω μετά από χαμένη ευκαιρία για το 0-2
Στο 47 ο Πόζογλου έκανε το σουτ ωστόσο η μπάλα έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς να ανησυχήσει ο Σικαλιάς. Ο τερματοφύλακας του Αιγάλεω είχε «όχι» δύο φορές εξάλλου στην ευκαιρία του Ολυμπιακού Βόλου στο 51ο λεπτό, όταν ο Κουτσιανικούλης πέρασε τη μπάλα στον Πόζογλου, αυτός σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Σικαλιάς, ο Σκοπελίτης πήρε το ριμπάουντ και προσπάθησε να παραβιάσει την εστία του Αιγάλεω, όμως ο πορτιέρο των γηπεδούχων αντέδρασε σωστά για να μπλοκάρει και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του.

Το Αιγάλεω πίεσε αρκετά στη συνέχεια με τον Τσιλιγκίρη να πιάνει την κεφαλιά στο 53ο λεπτό και να διώχνει κοντά στη συμβολή των δοκών ο Γιδόπουλος με υπερένταση και στη συνέχεια ο Ροτζέριο έκανε τη σέντρα-σουτ, όμως η μπάλα πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου. Ακολούθησε ένα νέο σουτ του Ροτζέριο που σταμάτησε στα σώματα των αμυνομένων και συνεχόμενες απόπειρες επίθεσης για το Αιγάλεω, με τους Βολιώτες να αρκούνται σε πιο αμυντικό ρόλο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, όμως στο 59′ οι ερυθρόλευκοι αντέδρασαν καθώς ο Ντούνης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα στον Φαζό, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να γίνει κάτοχος της μπάλας, για να απειλήσει τον Σικαλιά.

Στο 60′ ο Φαρινόλα έπεσε εντός περιοχής του Ολυμπιακού Βόλου πιεζόμενος από τον Βοσνακίδη και ζήτησε το πέναλτι, αλλά ο διαιτητής Ρούσσος έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι ενώ «κιτρίνισε» τον παίκτη του Αιγάλεω για διαμαρτυρία.

Η αθηναϊκή ομάδα πάντως συνέχισε να πιέζει πάντως και στη συνέχεια, όμως διαδρόμους προς την εστία του Γιδόπουλου δεν μπορούσε να βρει, με την έξοδο του Ράντι από τον αγώνα λόγω τραυματισμού να αλλάζει τα πλάνα του Σούλη Παπαδόπουλου για το υπόλοιπο της αναμέτρησης. Από λάθος όμως κινδύνευσε ο Ολυμπιακός Βόλου, με τον Λάσκαρη στο 73′ να γυρνά την μπάλα και τον Γιδόπουλο να αναγκάζεται να βγει, προκειμένου να αποσοβήσει τον κίνδυνο που πήγε να δημιουργηθεί.

Ο Φαρινόλα έγινε κάτοχος της μπάλας στο 74′ και έκανε το γυριστό σουτ, όμως η κατάληξη δεν ήταν η αναμενομένη για το Αιγάλεω, αφού έφυγε εκτός εστίας, ενώ στο 75′ ο Τσιλιγκίρης ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ, αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου αντέδρασε σωστά και έκοψε.

Στο 80′ Τσιλιγκίρης έβγαλε τη σέντρα για να διώξει ο Βοσνακίδης, η μπάλα έφτασε στον Τσαφταρίδη που έκανε το ίδιο, για να διώξει ο Γραικός σε κόρνερ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 81′ ο Τσιλιγκίρης έβγαλε πάλι τη σέντρα, ο Ροτζέριο έκανε την κεφαλιά πάνω από την εστία του Γιδόπουλου. Στο 84′ ο Τσιλιγκίρης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ χωρίς όμως να κάνει κάτι καλό για την ομάδα του, ενώ κερδίζοντας το φάουλ και πάλι στο 89′ από καλό σημείο για το Αιγάλεω ο ίδιος παίκτης εκτέλεσε, ο Συριόπουλος όμως με το κεφάλι έστειλε την μπάλα εκτός.

Στις καθυστερήσεις και στο 2ο λεπτό ο διαιτητής είπε να συνεχιστεί το παιχνίδι όταν ο Παπανικόλας έπεσε στην περιοχή του Γιδόπουλου, όντας πολύ κοντά στη φάση και είχε ιδία άποψη.

Αιγάλεω (Γράφας): Σικαλιάς, Σπυρόπουλος, Ψάνης (9′ Τσαφταρίδης), Συριόπουλος, Παπανικόλας, Τσίτσαρης, Χατζηιωαννίδης (46′ Φαρινόλα), Σταματάκης (71′ Κατσικογιάννης), Ροτζέριο, Λάμπρου, Τσιλιγκίρης

Ολυμπιακός Βόλου (Παπαδόπουλος): Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Λάσκαρης, Σκοπελίτης, Ράντι (68′ λ.τ. Τσίτας), Κουτσιανικούλης (87′ Ρόκας), Ντούνης (59′ Κόλα), Πόζογλου

Κίτρινες: Ταφταρίδης (21′), Σταματάκης (25′), Φαρινόλα (60′), Παπανικόλας (90+3′) / Ράντι (4′), Βοσνακίδης (31′), Λάσκαρης (77′), Φαζός (85′), Κουτσιανικούλης (87′) Γιδόπουλος (90+2′).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.