Σπουδαίος ο Ολυμπιακός Βόλου, πανάξιο διπλό με 1-2 επί της Καλαμάτας

Απόλυτα δίκαια ο Ολυμπιακός Βόλου πήρε ένα σπουδαίο διπλό από τη μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Καλαμάτα, την οποία νίκησε με 1-2 και την πλησίασε στον έναν πόντο, φτάνοντας στους εννιά. Με σκόρερ τους Ντούνη και Τσίτα στο 41’ και το 79’ οι φιλοξενούμενοι ανέτρεψαν το εις βάρος τους 1-0, που είχε πετύχει στο 33’ ο Στεργίδης σε ένα σημείο που ο Ολυμπιακός Β. υπερείχε και είχε χάσει τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι, που υποτάχτηκαν στην ανωτερότητα της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος έκανε το δύο στα δύο στον πάγκο του Ολυμπιακού Β., έπαιξαν από το 71’ με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Κωνσταντινόπουλου.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, που παρατάχθηκε με Κουτσιανικούλη και Ντούνη στα άκρα, τον Σκοπελίτη δεκάρι και τον Πόζογλου φορ, ήταν εμφανώς καλύτερος από την Καλαμάτα στο πρώτο μέρος και τον αδικεί το 1-1 αυτού του διαστήματος.

Στο 7′ από φάουλ του Πόζογλου, ο Βοσνακίδης πήρε την κεφαλιά, όμως ο Στεφανάκος απέκρουσε στην αριστερή γωνία, για να χάσουν και δεύτερη ευκαιρία στο 11′ οι ερυθρόλευκοι. Συγκεκριμένα μετά από μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σκοπελίτης βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Στεφανάκος τον νίκησε και μπλόκαρε την μπάλα με διπλή προσπάθεια. Ο έμπειρος τερματοφύλακας της Καλαμάτας έσωσε την ομάδα του και σε κοντινό πλασέ του Πόζογλου στο 25’ και τελικά στο 33’ κόντρα στη ροή του αγώνα και στην πρώτη της φάση οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να σκοράρουν. Μετά από κακή έξοδο του Γιδόπουλου και κεφαλιά πάσα του Κουϊρουκόιδη, ο Αλεξόπουλος μετά το χατ-τρικ στο ματς με τη Λάρισα βρήκε δίχτυα με δυνατό σουτ στο αριστερό παραθυράκι από το ύψος του πέναλτι και έγραψε το 1-0.

Στο 41’, ωστόσο, πέτυχε το γκολ που δικαιούνταν και έφερε το ματς στα ίσια. Δημιουργός ο Κουτσιανικούλης, ο οποίος διεμβόλισε την άμυνα της Καλαμάτας από τα δεξιά και έβγαλε για τον Πόζογλου, το πλασέ του οποίου αλλοιώθηκε από τον Στεφανάκο, αλλά ήρθε σε κενή εστία ο Ντούνης να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, προλαβαίνοντας τους αμυντικούς της Καλαμάτας.

Τελευταία φάση του πρώτου μέρους αυτή στο 45+2’, όταν η καρφωτή κεφαλιά του Τσιάρα μετά από εκτέλεση φάουλ φάουλ του Πόζογλου πέρασε άουτ.

Η πρώτη μεγάλη φάση της επανάληψης ήταν το πανέμορφο ανάποδο ψαλίδι του Πόζογλου στο 63’, με τον Στεφανάκο να του στερεί για άλλη μία φορά το γκολ και να απομακρύνει σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 71’ οι Βολιώτες απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα, αφού αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Κωνσταντινόπουλος της Καλαμάτας για φάουλ στον Λάσκαρη. Οκτώ λεπτά αργότερα ο νεοεισελθών Τσίτας έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό Βόλου. Από θαυμάσια κάθετη μπαλιά του Κουτσιανικούλη, ο Τσίτας βρέθηκε απέναντι από τον Στεφανάκο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ, σημειώνοντας το 1-2. Μάλιστα στο 83’ ο Κουτσιανικούλης έφτασε κοντά στο 1-3, αλλά ο Στεφανάκος έσωσε με τα πόδια, με τον Ολυμπιακό να κρατά το υπέρ του σκορ εύκολα ως το τελευταίο σφύριγμα και τους παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί με τους 40 περίπου φιλάθλους τους που βρέθηκε στο γήπεδο της Παραλίας τη μεγάλη νίκη.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Στεφανάκος Δήμος, Κωνσταντινόπουλος, Ζαχαρόπουλος Ιντζίδης, Οσμανάγκιτς, Βουκμίροβιτς (80’ Καζβιρόπουλος), Στεργίδης, Κουϊρουκίδης (73’ Ράκιτς), Αλεξόπουλος, Μπάμπης (66’ Τζόκιτς)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Τσιάρας, Λάσκαρης, Σκοπελίτης (46’ λ. τρ. Κόλα), Κουτσιανικούλης, Ντούνης (90’ Ρόκας), Πόζογλου (75’ Τσίτας)

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.