Μέσω περιφέρειας και ΕΟΔΥ τα rapid test για τους αθλητικούς συλλόγους

Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Βασίλη Πινακά και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Νίκου Λιούπα, με εκπροσώπους ομάδων της Περιφέρειας, συζητήθηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι λόγω των επιπτώσεων της Πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων με κύριο αίτημα την κάλυψη των τεστ για την έναρξη των προπονήσεων, κάτι που φαίνεται ότι έγινε δεκτό από πλευράς Περιφέρειας!

Δυνατότητα προπονήσεων πλέον υπάρχει και για τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της Γ’ Εθνικής Ανδρών και της Α’ Γυναικών, με φόντο την έναρξη των πρωταθλημάτων, και οι σύλλογοι από την πρώτη στιγμή έθεσαν θέμα όσον αφορά την οικονομική επιβάρυνση των τεστ.

Όπως αναφέρεται, ο Κώστας Αγοραστός κατά τη διάρκεια της συζήτησης τόνισε ότι η έναρξη του ερασιτεχνικού Αθλητισμού σημαίνει αρχή της επιστροφής στην κανονικότητα, αλλά με προσεχτικά βήματα και πάντα ακολουθώντας τις οδηγίες των ειδικών. Παράλληλα επισήμανε ότι θα βοηθήσει με κάθε νόμιμο τρόπο τις ομάδες της Θεσσαλίας των εθνικών κατηγοριών ποδοσφαίρου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στην πιο δυσβάσταχτη οικονομική συγκυρία.

Το βασικό λοιπόν αίτημα φαίνεται ότι ικανοποιήθηκε άμεσα, και ήδη οι ομάδες της Θεσσαλίας θα μπορούν να κάνουν τα τεστ μέσω των δράσεων του ΕΟΔΥ ανά την Θεσσαλία, με τις δράσεις να σχεδιάζονται και με βάση τις ανάγκες των ομάδων!

Βέβαια, εδώ προκύπτει και θέμα τι θα γίνει αν επιτραπούν οι προπονήσεις και σε άλλα αθλήματα, πέρα από το ποδόσφαιρο, με τους συλλόγους όπως είναι λογικό να ζητούν κι αυτοί την ανάλογη στήριξη, κάτι που η Περιφέρεια δύσκολα θ’ αρνηθεί…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.