Στις 3 Οκτωβρίου ξεκινά η Α1 ΕΣΚΑΘ

Οι όμιλοι της πρώτης τοπικής κατηγορίας και τα play off

Στις 3 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη της αγωνιστικής δράσης για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ, όπως ανακοίνωσε η θεσσαλική Ένωση, δίνοντας στη δημοσιότητα την προκήρυξη του πρωταθλήματος της περιόδου 2020-21.

Σύμφωνα με αυτή, οι όμιλοι για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σχηματίζονται ως εξής:

Α’ Όμιλος: ΓΣ Αγριάς ή ΓΣ Αμπελώνα, Νίκαια 2012, Ίωνας Βόλου, Αιολοικός Βόλου, Σπάρτακος Λάρισας, ΓΣ Βόλου, Κεραυνός Λάρισας, ΑΕΒ Διμηνίου, Ελευθεριακός, Ανάληψη Βόλου, ΕΑΛ ή Ανόρθωσις Βόλου.

Β’ Όμιλος: ΓΣ Σοφάδων, ΑΟ Τρίκαλα, ΑΕ Λάρισας, ΑΟ Καλαμπάκας, ΑΟ Φοίβος Λάρισας, ΑΕΤ «Άρης», Μύτικας Λάρισας, ΓΣ Νίκαιας, Δαναοί Τρικάλων, ΓΣ Ελασσόνας, Νέος Κεραυνός Λάρισας.

Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική, σε περίπτωση που σωματείο ενώ δικαιούται συμμετοχή δεν συμμετέχει ή δεν κατέβει ν’ αγωνισθεί σε δύο αγώνες ή αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, τότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις που αναγράφονται στις αντίστοιχες γενικές προκηρύξεις πρωταθλημάτων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ (Αθλ. Κέντρο «Όλγα Βασδέκη», Μυτιλήνης-Χαλκηδόνος, ΤΚ 38446, Βόλος), το αργότερο μέχρι 17-07-20, και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της ΕΟΚ (Άρθρο 29).

Κάθε σωματείο μαζί με τη δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην ΕΣΚΑΘ και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το κλειστό γήπεδο που προτείνει.

Η κλήρωση  των αγώνων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 06-09-20 στη Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ, στις 11:00.

Τα play off

Στην προκήρυξη τονίζεται ότι τα σωματεία που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πρέπει υποχρεωτικά να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα παίδων ή εφήβων. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών στο πρωτάθλημα που συμμετέχουν.

Στα play off θα συμμετέχουν οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 1-2 της βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου, όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας. Έτσι θα συναντηθούν μεταξύ τους ο πρώτος του Α’ Ομίλου με τον δεύτερο του Β’ Ομίλου και ο πρώτος του Β’ με τον δεύτερο του Α’.  Νικήτρια θα είναι η ομάδα με δύο νίκες στα ημιτελικά.

Για κάθε αγώνα, τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στη 12άδα περισσότερους από πέντε παίκτες 32 ετών και άνω (γεννηθέντες το 1988 και μεγαλύτερη). Επίσης είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο αθλητών κάτω των 20 ετών (γεννηθέντες το 2000 και μικρότερη), χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα. Διευκρινίζεται ότι εφόσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές, δεν ισχύει η υποχρεωτική δήλωση αθλητών κάτω των 20 ετών.

Δείτε όλη την προκήρυξη ΕΔΩ

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.