Στο γήπεδο της Νεάπολης την Τετάρτη η Νίκη Βόλου με Σαντορίνη!

Αλλαγή έδρας και μακριά από το Πανθεσσαλικό

Εντός έδρας επιστρέφει η Νίκη Βόλου την ερχόμενη Τετάρτη για την 5η αγωνιστική της Football League, ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Magnesiasports» ο αγώνας με αντίπαλο την ομάδα της Σαντορίνης δεν θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, το οποίο χρησιμοποίησαν οι «κυανόλευκοι» στα παιχνίδια με Αιγάλεω και Ιάλυσο, αλλά στο γήπεδο της Νεάπολης!

Οι πληροφορίες για τα αίτια αυτής της εξέλιξης είναι αντιφατικές. Από τη μία πηγές κάνουν λόγο για κάποια έργα που θα πραγματοποιηθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, και που καθιστούν απαγορευτική τη χρήση του για μερικές ημέρες. Από την άλλη στελέχη της Νίκης αναφέρουν ότι γενικότερα το Πανθεσσαλικό δεν ευνοεί για αναμετρήσεις λόγω του μεγέθους του, από τη στιγμή που δεν επιτρέπεται η παρουσία φιλάθλων έστω και σε ποσοστό επί των θέσεων που διαθέτει, με αποτέλεσμα να χάνεται το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Την ίδια στιγμή η δυνατότητα μη προπονήσεων στο Πανθεσσαλικό (στο κυρίως γήπεδο, γιατί το βοηθητικό χρησιμοποιείται, όπως και η Νεάπολη) δεν δίνει, όπως αναφέρεται, τη δυνατότητα στους παίκτες να συνηθίσουν και να γνωρίζουν καλύτερα τον αγωνιστικό χώρο, κάτι που μειώνει ακόμη περισσότερο το πλεονέκτημα της έδρας απέναντι σε κάθε αντίπαλο.

Υπάρχει όμως και μία άλλη πληροφορία που έχει να κάνει με τη διαχείριση του γηπέδου. Μέχρι στιγμής ανακοίνωση από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση του Πανθεσσαλικού οριστικά και επίσημα στον Δήμο Βόλου δεν υπάρχει. Yπάρχει μεν ανακοίνωση από πλευράς ΕΤΑΔ για παραχώρηση στις 29/12/2020 στην οποία μάλιστα τότε αναφέρεται ότι: «Η ΕΤΑΔ δεν επιθυμεί να σχολιάσει τους όρους της παραχώρησης που αποφασίστηκαν σύμφωνα με τους κανονισμούς της Εταιρείας από το Διοικητικό της Συμβούλιο προτού αυτοί συμφωνηθούν και οριστικοποιηθούν μεταξύ της Εταιρείας και του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο της μεταξύ τους μισθωτικής σχέσης». Ανακοίνωση για τις υπογραφές δεν υπάρχει, ωστόσο ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου από πλευράς ΠΑΕ Νίκη Βόλου είχε συναντηθεί με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, προκειμένου να επέλθει συμφωνία για χρήση του Πανθεσσαλικού από τους «κυανόλευκους».

Τι ακολούθησε άραγε για να καταλήξει η Νίκη στη Νεάπολη; Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της ΠΑΕ απευθύνθηκε στην ΕΤΑΔ προκειμένου να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα για να τα καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου ν’ αποδείξει ότι θα κάνει χρήση του Πανθεσσαλικού ως έδρα φέτος. Αυτό όπως αναφέρεται σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις μπορεί να προκάλεσε ρήξη με τη δημοτική Αρχή Βόλου, οπότε και πλέον έρχεται στο προσκήνιο η χρήση της Νεάπολης, από την ερχόμενη Τετάρτη.

Βέβαια, το γήπεδο της Νεάπολης είναι και έδρα του Ολυμπιακού Βόλου φέτος, οπότε με δεδομένο ότι την 8η αγωνιστική οι δύο βολιώτικες ομάδες παίζουν ταυτόχρονα εντός έδρας (οι «ερυθρόλευκοι» με την Καβάλα και η Νίκη Βόλου με την Καλλιθέα) θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και με τη διοργανώτρια Αρχή, προκειμένου να ρυθμιστεί το πρόγραμμα. Αυτό βέβαια, εφόσον η Νίκη δεν επιστρέψει στο Πανθεσσαλικό…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.