Tα άλματα ανάπτυξης του Γιάννη Κωνσταντέλια

Ο Βολιώτης παίκτης του ΠΑΟΚ κοιτά να κάνει ένα βήμα κάθε φορά προς την κορυφή

Έχουν περάσει περίπου εννέα χρόνια από την ημέρα που ο σύλλογος της Αγίας Παρασκευής Βόλου ανακοίνωνε την (αναμενόμενη) μετακίνηση ενός 11χρονου νεαρού ποδοσφαιριστή στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ που ήθελε να επενδύσει στο ταλέντο του, και μετά από εννέα χρόνια οι άνθρωποι του βολιώτικου συλλόγου, πόσο μάλλον αυτοί του ΠΑΟΚ αισθάνονται δικαιωμένοι από την πορεία του Γιάννη Κωνσταντέλια, με τον παίκτη να σκοράρει για πρώτη φορά το βράδυ της Κυριακής σε επίπεδο Ανδρών και σε παιχνίδι της Super League!

Ο 20χρονος πλέον Βολιώτης ποδοσφαιριστής αποτελεί έναν από τους κρίκους του ποδοσφαίρου της Μαγνησίας που προστέθηκαν σ’ αυτήν του ΠΑΟΚ, με την ανακοίνωση της Αγίας Παρασκευής τον Σεπτέμβριο του 2014 ν’ αναφέρει ότι η ομάδα της Θεσσαλονίκης φρόντισε και κάλυψε τα έξοδα αι τη μετακίνηση ολόκληρης της οικογένειας στην πόλη της Θεσσαλονίκης! Έτσι, τώρα έρχονται και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι προσφάτως ο νεαρός ποδοσφαιριστής προχώρησε σε αγορά σπιτιού στη Θεσσαλονίκη για τον ίδιο και την οικογένειά του, τους γονείς του δηλαδή και τα δύο του αδέρφια.

«Οι γονείς του Γιάννη ήταν μεροκαματιάρηδες άνθρωποι, με τον πατέρα του Γιάννη να ήταν μάγειρας και τον ΠΑΟΚ να έχει μεριμνήσει και να τον έχει μάγειρα στις ακαδημίες, καθώς είχε μετακινηθεί όλη η οικογένεια και η ομάδα είχε φροντίσει για αυτό» τόνιζε μάλιστα σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Μαλακασιώτης, από τους πρώτους που είχε εντοπίσει το ταλέντο του Κωνσταντέλια στην Αγία Παρασκευή.

Όπως λέγεται πάντως,  στον ΠΑΟΚ ο άνθρωπος που τον εμπιστεύθηκε και τον πίστεψε είναι ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ο Βαγγέλης Πουρλιοτόπουλος, που σίγουρα είχε κάθε λόγο να χαμογελά βλέποντας τον παίκτη να καθιερώνεται ως βασικός στην ομάδα Ανδρών και από εκεί και πέρα έχει έναν ακόμη περισσότερο, βλέποντας τον να σκοράρει και για πρώτη φορά στη Super League, απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Aπό το 2014, όταν ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μετακινήθηκε από την Αγία Παρασκευή στον ΠΑΟΚ

Eπειδή όμως μισό γκολ είναι πάντα μία… ασίστ, ο Κωνσταντέλιας έχει να περηφανεύεται ότι είναι δημιουργός αρκετών τερμάτων του ΠΑΟΚ.

Για λογαριασμό του, οι ομάδες που τον κοιτούν πλέον είναι αρκετές. Στα 15 του άλλωστε είχε δοκιμαστεί από την Μπαρτσελόνα, αφήνοντας καλές εντυπώσεις αλλά δεν προχώρησε η ένταξή του στη «Μασία», και οι προτάσεις που καταφθάνουν στα γραφεία του ΠΑΟΚ αυξάνονται. Το ένα εκατομμύριο ευρώ που προσέφερε η Ατλέτικο φυσικά και δεν ήταν αρκετό, ενώ Τσέλσι και Βαγιαδολίδ φέρονται να τον έχουν ψηλά στη λίστα. Έσχατη μοιάζει να είναι η πρόταση της Σεβίλλης, περί τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, αλλά και αυτή φαίνεται να έχει απορριφθεί.

Από εκεί και πέρα οι ματιές του εθνικού προπονητή Γκουστάβου Πογέτ φυσικά δεν λείπουν και είναι έντονες προς την κατεύθυνση να κληθεί ο παίκτης στην Εθνική Ανδρών. Ο νεαρός παίκτης πάντως δείχνει υπομονή και περιμένει για όλα, επιλέγοντας την κατάλληλη χρονική στιγμή για κάθε τι!

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.