Τα πρώτα συμπεράσματα και οι δυνατότητες των Μικτών ΕΣΚΑΘ

Μετά τα πρώτα παιχνίδια στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το περασμένο Σάββατο η διπλή αποστολή της Μικτής ΕΣΚΑΘ, καθώς υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Δημήτρη Σταυρόπουλου οι νεαροί αθλητές γεννηθέντες και το 2007 και το 2008 δόθηκαν οι πρώτες αναμετρήσεις για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο  με αντίπαλο την κοινή ομάδα των Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, και το σκορ βέβαια λίγη σημασία έχει.

Βασικά, σύμφωνα και με τις κεντρικές οδηγίες, μόνο το σκορ προκύπτει όσον αφορά το αποτέλεσμα, αφού δεν δίνονται στη δημοσιότητα ούτε πόντοι οι άλλα στατιστικά παικτών(!), ούτε επιμέρους σκορ δεκαλέπτων πέρα από αυτό του ημιχρόνου και το τελικό! Αυτό που έχει σημασία φαίνεται ότι είναι η παραγωγική διαδικασία και τα συμπεράσματα των προπονητών για την αγωνιστική εξέλιξη των παικτών. Αυτά έρχονται απέναντι σε κάποιες ακαδημίες (ευτυχώς λίγες πανελλαδικά) που κρατάνε ακόμη και αριθμό ριμπάουντ και θέλουν να προβάλλουν για εμπορικούς λόγους τέτοια στοιχεία και δεδομένα…

«Είχαμε την ευκαιρία να δούμε κάποια παιδιά σε δράση, απέναντι σε πολύ δυνατά σύνολα, όπως αυτά της Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Δεν θα είναι μόνο αυτοί οι αθλητές βέβαια που θα κληθούν μέχρι τον ερχόμενο Φεβρουάριο, όταν και ολοκληρώνεται η δράση στο πρωτάθλημα Ενώσεων» σημειώνει ο προπονητής των ομάδων της ΕΣΚΑΘ, Δημήτρης Σταυρόπουλος, μιλώντας στο «Μagnesiasports».  «Έχουμε άλλωστε δει κάποια παιδιά και από τη Μαγνησία φυσικά, και υπάρχει ταλέντο που μπορεί να εξελιχθεί και να το αξιοποιήσουμε. Από την άλλη, τώρα με την έναρξη των πρωταθλημάτων Παίδων, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε αρκετούς αθλητές σε αγωνιστικές συνθήκες και να αξιολογήσουμε και τις δυνατότητες αλλά και την εξέλιξή τους» θα συμπληρώσει.

Για την ιστορία, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στα πρώτα παιχνίδια των Μικτών ΕΣΚΑΘ συμμετείχαν από τη Μαγνησία οι  Ανδρεαδάκης και Σελιτσιανιώτης από BC Volos και Αιολικό αντίστοιχα στην ομάδα των γεννηθέντων του 2007, ενώ στην ομάδα των Γεννηθέντων το 2008 συμπεριλήφθηκε ο Λογοδότης του Ολυμπιονίκη Βόλου. Η ομάδα του 2007 ηττήθηκε 78-55 (ημίχρονο 36-29), ενώ αυτή του 2008 γνώρισε επίσης ήττα 96-57 (ημίχρονο 46-26).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.