Τακτοποιημένες οι ομάδες μπάσκετ της Μαγνησίας στο Μητρώο!

Κανονικά οι αγώνες μπάσκετ κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ

Την ώρα που οι θεσσαλικές ΕΠΣ ακυρώνουν αγώνες και έναρξη πρωταθλημάτων, θέμα μετά την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί μη χρήσης αθλητικών εγκαταστάσεων από συλλόγους που δεν βρίσκονται στο Μητρώο προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, προκύπτει και για την ΕΣΚΑΘ, καθώς το απόγευμα του Σαββάτου έχει αγώνες κυπέλλου, ωστόσο οι ομάδες της Μαγνησίας είναι… τακτοποιημένες!

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου έχουν οριστεί για τις ομάδες της Μαγνησίας τέσσερα παιχνίδια και συγκεκριμένα τα ΑΕΒΔ-Ανάληψη, Κένταυρος Ζαγοράς-Ίωνας, Τιτάνες Αλμυρού-Σπάρτακος, Ελευθεριακός-Αιολικός Βόλου. Οι ομάδες της Μαγνησίας (είτε πρόκειται για γηπεδούχες ή για φιλοξενούμενες σύμφωνα με το πρόγραμμα) έχουν εγγραφεί στο Μητρώο και όλες μα όλες έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους για το 2022.

Θεωρητικά και βάσει εγκυκλίου δεν έχουν κανένα πρόβλημα για να εκδώσουν άδεια τέλεσης αγώνων για τα αυριανά παιχνίδια μπάσκετ. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Μητρώου απασχολεί και την ΕΣΚΑΘ και την ΕΟΚ και σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις…

Οι ΕΠΣ είναι σε άμεση συνεννόηση με την ΕΠΟ και έτσι βάσει οδηγιών και αποφάσεων της κεντρικής ομοσπονδίες κινούνται αναλόγως και έχουν την κεντρική στήριξη. Οι Ενώσεις Σωματείων Καλαθοσφαίρισης μιλούν με τα στελέχη της ΕΟΚ και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μία κεντρική κατεύθυνση και θα διαμορφωθεί μία κοινή στάση.

Οι αριθμοί πάντως έρχονται να καταδείξουν μία καλύτερη κατάσταση στο άθλημα του μπάσκετ. Στο Μητρώο αναφέρονται 16 συνολικά σύλλογοι από Μαγνησία και Σποράδες, με τους 12 να έχουν ανανεώσει και την εγγραφή τους για το 2022. Από την άλλη για τη νέα χρονιά στις τρεις κατηγορίες της ΕΣΚΑΘ έχουν δηλώσει συμμετοχή 13 ομάδες από τη Μαγνησία και Σποράδες…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.