Τεράστια πρόκριση στους «4» για Ολυμπιακό στα πέναλτι μέσα στην Πόλη

Με σκορ 2-3 με ήρωα τον Τζολάκη μετά το 1-0 του 90λεπτου και της παράτασης

Ένα γκολ που δέχτηκε νωρίς και δεν μπόρεσε να ανταποδώσει ήταν η αιτία που ο Ολυμπιακός έχασε με 1-0 στην κανονική διάρκεια του αγώνα με τη Φενέρμπαχτσέ στο Σουκρού Σαράτσογλου, με συνέπεια το ματς μετά το 3-2 του πρώτου αγώνα να πάει στην παράταση.

Εκεί δεν άλλαξε τίποτα και οι διαφορές των δύο ομάδων λύθηκαν στα πέναλτι, όπου ο Ολυμπιακός πήρε τη μεγαλειώδη πρόκριση στους τέσσερις του Κόνφερενς Λιγκ με σκορ 2-3 με ήρωα τον Τζολάκη, που έπιασε τρία πέναλτι.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ομάδα του Πειραιά πηγαίνει στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας να αντιμετωπίσει πλέον την Αστον Βίλα, ενώ ο άλλος ημιτελικός είναι Μπριζ-Φιορεντίνα.

Στο 12’ οι γηπεδούχοι κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, ο Σιμάνσκι έβγαλε στα δεξιά για τον Καχβετσί, ο οποίος όντας αμαρκάριστος έπιασε το σουτ που πήγε στην αριστερή γωνία για το 1-0.

Στο 80’ οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Μετά από ταχύτατη αντεπίθεση, ο Μασούρας εκτέλεσε από τα όρια της περιοχής, προσπαθώντας να περάσει την μπάλα κάτω από τα πόδια του Λιβάκοβιτς, αλλά ο Κροάτης γκολκίπερ του είπε «όχι».

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν και τη μεγάλη φάση στην παράταση για το γκολ της πρόκρισης. Στο 103’ η κεφαλιά του Ιμπόρα αποκρούστηκε από τον Λιβάκοβιτς και η μπάλα πήγε στο δεξί δοκάρι. Μάλιστα ακολούθησε και νέα κεφαλιά του Κάρμο, αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Τζικού!

Στο 114’ φάνηκε επικίνδυνη και η Φενέρ. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τάντιτς και εκείνος σούταρε άουτ με περίτεχνο και φαλτσαριστό πλασέ.

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες, αφού στο 123’ ο Ντόη δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, χωρίς πάντως το 1-0 ν’ αλλάξει και στην παράταση.

Η σειρά των πέναλτι:

Ελ Κααμπί 0-1

Τάντιτς απέκρουσε ο Τζολάκης

Ελ Αραμπί απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς

Μπατσουαγί 1-1

Όρτα 1-2

Ουντέρ απέκρουσε ο Τζολάκης

Μασούρας 1-3

Τζικού 2-3

Ροντινέι απέκρουσε ο Λιβάκοβιτς, με την μπάλα να πηγαίνει και στο οριζόντιο δοκάρι

Μπονούτσι απέκρουσε ο Τζολάκης

Φενέρμπαχτσε (Καρτάλ): Λιβάκοβιτς, Οσάγι-Σάμουελ, Τζικού, Μπεκάο (100’ Σογιουντσού), Καντίογλου, Γιουκσέκ, Φρεντ (86’ Ζάιτς), Σιμάνσκι (106’ Κρούνιτς), Καχβετσί (86’ Ουντέρ), Τζέκο (74’ Μπατσουαγί), Τάντιτς.

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ντόη, Κάρμο, Ορτέγκα (89’ Ρίτσαρντς), Έσε, Τσικίνιο (109’ Όρτα), Φορτούνης (109’ Ελ Αραμπί), Γιόβετιτς (46’ Ιμπόρα), Ποντένσε (64’ Μασούρας), Ελ Κααμπί.

απόδοση: magnesiasports

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.